Nem túl sok, ha 20. 000 forintot kérek zsebpénznek?
Eddig nem nagyon volt zsebpénz bevezetve, akkor kaptunk pénzt ha kértünk, de a szüleim ma mondták, hogy ezen szeretnének változtatni és minden hónapban utalni x összeget. Ebből kéne fedezni a bérletet, ez 5000 forint, ezen kívül szinte csak ennivalót (gyümölcsöt) veszek és jegyzetet nyomtatok meg megveszek egy-két fontosabb tankönyvet.
Arra gondoltam, hogy 20.000 forintot kérnék, de nem tudom, nem sok-e ez. Szeretnék egy kicsit félre is tenni, meg néha-néha (mondjuk havonta egyszer vagy kétszer) elmenni meginni egy kávét a barátaimmal vagy hasonló.
19/L
Látom, a sok okos megmondja, hogy 20e ft nem elég semmire.
Aláírom, mert 3 hetente ennyit költök benzinre.
De most egy 19 éves egyetemista... Ennyi erővel minek neki zsebpénz? vegyenek meg mindent a szülei ami kell
Vagy a szülei számolják össze mennyibe kerül 1 átlagos hónapban és kapjon annyit, aztán a többit ő maga intézze.
Nem de?
előző, elolvastad egyaltalán a kérdést??
a szülők szeretném bevezetni a zsebpénzt
amúgy szerintem se sok, én annó a gyerektartást megkaptam, apám nemem utalta (50ezer) plusz kaptam az ösztöndíjat
igaz én fenntartottam egy autót is
Egy tankönyv önmagában drága lehet.
Szerintem először is pontosan tisztázni kellene, hogy mit kell ebből állnod, és mire kapsz külön pénzt.
Ha csak utazás + kaja + némi szórakozás, akkor szűkösen, de elég lehet, feltéve, ha nem a városban ebédelsz, hanem viszel magaddal ebédet.
Ha a városban veszel főtt ételt (akár menzán vagy menüt), és szórakozás terén kicsit is nagyobbak az igényeid, meg könyvet is ebből akarsz venni (akár tankönyvet, akár szakirodalmat), esetleg egy-egy ruhadarabot, akkor bőven kevés.
Nekem olyan fura, hogy nevetségesen nagy pénz összeget költenek egyesek olyan címszó alatt, mint találkozni barátokkal. Miért kéne kvt vegyél, ha nincs rá szükséged, miért nem veszel teafüveket. Az jobban adagolja a koffeint, és egy bolti kv árából kb 10 adag kijön.
20e ft nem sok, főleg h aránylag normális vagy. Az is fura h a szüleid ne adnának a jövőben valamire, amire most gyűjtenél. Most csak h nálad legyen a pénz... Nyissatok neked vmi gyüjtő számlát akár hosszú lekötésre, aztán annyi, oda otaljanak 10et, neked meg 15.
25-öt adnék neked. Mindenen kívül. Kaja, pia, ellátás otthon adott.
Ha kevés, kicsit dolgozni fogsz.
A gyerekeim is azt teszik, egyetem, fősuli mellett. S Pesttől 50 km-re lakunk. A fiam bejárós. Mégis tud dolgozni. Akarat kérdése.
Köszi a válaszokat.
Ebédet próbálok minél többször vinni, de nem eszek húst, szóval ha olyan van, akkor veszek magamnak valamit, de nem főtt kaját szoktam. Ha feltétlenül kell új ruha (mondjuk a kabátom tönkrement) akkor azt a szüleim állnák, a többit magamnak.
Egyébkén olyan 10-12000 körülire jön ki, amit egy hónapban elköltök, ehhez még jön a bérlet, szóval megpróbáljuk ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!