Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem túl sok, ha 20. 000...

Nem túl sok, ha 20. 000 forintot kérek zsebpénznek?

Figyelt kérdés

Eddig nem nagyon volt zsebpénz bevezetve, akkor kaptunk pénzt ha kértünk, de a szüleim ma mondták, hogy ezen szeretnének változtatni és minden hónapban utalni x összeget. Ebből kéne fedezni a bérletet, ez 5000 forint, ezen kívül szinte csak ennivalót (gyümölcsöt) veszek és jegyzetet nyomtatok meg megveszek egy-két fontosabb tankönyvet.

Arra gondoltam, hogy 20.000 forintot kérnék, de nem tudom, nem sok-e ez. Szeretnék egy kicsit félre is tenni, meg néha-néha (mondjuk havonta egyszer vagy kétszer) elmenni meginni egy kávét a barátaimmal vagy hasonló.

19/L

2019. dec. 29. 20:08
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
60%
nem hiszem, hogy a mai világba 20e ft sok pénz lenne főleg, ha magadnak veszed a bérletet, de 19 évesen mondjuk dolgozhatnál is.
2019. dec. 29. 20:12
 2/28 anonim ***** válasza:
70%

Attól is függ, hogy milyen a szüleid anyagi helyzete.

Ha jo,akkor kevés is.

2019. dec. 29. 20:13
 3/28 anonim ***** válasza:
85%

Ez a szülők anyagi helyzetétől függ. Az én szüleimnek sok lett volna szóval én szünetekben és iskola mellett dolgoztam. Nem lett volna pofám pénzt kérni.

25/L

2019. dec. 29. 20:22
 4/28 anonim ***** válasza:
99%
Otthon laksz? Egyetemista vagy?
2019. dec. 29. 20:26
 5/28 A kérdező kommentje:
Egyetemista vagyok igen, otthon lakok. Rendszeresen dolgozni az órarendem miatt sajnos nem tudok, utazásra is majdnem három óra megy el, de alkalmi munkákat vállaltam többször is egy-egy napra vagy hétvégére. Az anyagi helyzetünkkel nincsen baj.
2019. dec. 29. 20:31
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
A következő hónapban írd fel minden kiadásod, számold össze az összköltséget, és ennek fejében dönts, hogy elég-e. Hidd el, a szüleid erre szeretnének megtanítani és hogy jól beoszd.
2019. dec. 29. 20:35
 7/28 anonim ***** válasza:
75%
Hat szerintem 20ezer egy egyetemistanak baromi kevés. Miből jársz el szórakozni? Egy meki, egy mozi, egy buli es oda is a húszas. N44
2019. dec. 29. 20:37
 8/28 anonim ***** válasza:
94%

Nem sok. Sőt, kevés is. Ebből kell venned mindent, vagy ruhára, egyéb dolgokra külön adnak majd? Mert ebből öltözködni nem fogsz és néha elmenni ide-oda barátnőkkel sem.

Persze nyilván erősen függ az anyagi helyzetetektől is.

2019. dec. 29. 20:40
 9/28 anonim ***** válasza:
80%
Én sose kaptam ilyen sokat.
2019. dec. 29. 20:42
 10/28 anonim ***** válasza:
77%

20 ezer szerintem havi szinten még kevés is. Alapbol 5000 a bérleted, 15000 ft egy hónapra kajára, könyvekre, meg még ha úgy van ebből kávézni is, kb kizárt dolog.

5ezerből esetleg heti szinten ki lehet hozni a kaját, az havi szinten már 20ezer. Ha hozzá adod a bérlet árát az már 25 ezer. De eddig csak a bérlet meg a kaja.

Ha az anyagiak nem gond akkor kérnék vagy 40-45ezret és abból már tudsz valamit kezdeni havi szinten. De nagyon drága már minden. Ennyiből már tényleg esetleg tudsz is félre rakni vagy valami, ha esetleg kellene, vagy mennétek valahova. De havi 15ezer kajára meg kávéra, hát elég necces. Mondjuk ha nem szoktál sokat enni, meg viszel is magaddal még talán megoldható.

(Kb 8 évig voltam kolis. Eleinte 5ezret kaptam hetente, szűkösen megoldható volt, de semmi változatosság nem volt. Utána heti 10ezer, akkor már tudtam változatosabban enni, meg nem mindenből a legolcsóbbat, hanem nézhettem kicsit a márkát is, meg hogy mennyire szeretem.)

2019. dec. 29. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!