Szülők! Hogyan kezelitek felnőtt fiatok/lányotok társkeresési problémáit?
Én itt vagyok, hogy 29 évesen még anyámmal élek, egyszerűen úgy felmentek a lakás árak, hogy lehetetlenség lakást venni egyedül. Csajozás abszolút nem jön össze. Még úgyse hogy bekamuzom hogy egyedül élek.
Anyum nem faggat szerencsére. Látja, hogy próbálkozok de nem jön össze. Mamám szokta néha megemlíteni de őt is leállítom, hogy nincs szükséges arra, hogy állandóan megkérdezze.
29F
ő dóga.
majd ha problémája lesz, és tőlem szeretne segítséget, akkor majd szól. addig nem avatkozom bele. Csak ha kérdez, akkor próbálok neki a legjobb tudásom szerint tanácsot adni. ennyi egy dolga szerintem ezzel egy szülőnek. Ja meg pl ha mondjuk esetleg neadjisten veszélyesnek látná a párját, akkor azt is közölheti, de csak ennyi. Mert döntési pozícióban nincsen. Ha meg pl valaki tanácsot adni nem tud, pedig kérdezték, akkor csak mutasson együttérzést; és ennyi. A szülőnek a gyereke párkapcsolatával nincsenek nagyobb feladatai. (nekem még nincs gyerekem de nem szólnék bele, amíg nem látnék pl veszély,és csak aggodalmat megoszthat a szülő pl akkoris gondolom ha neadjisten ilyen lenne valahol, de nem dönthet pl a gyereke helyet; meg ne szervezzen a gyerekének randikat pl beleegyezése nélkül, a háta mögött, akarata ellenére, tudattalanul).
28 éves vagyok, sosem volt hosszútávú kapcsolatom. Egyetemen volt pár rövidebb kapcsolatom, de soha senkit nem tudtam komolyan venni. Nem voltam még szerelmes. Anyának, ha baja is van ezzel, nem szól semmit. Miért is tenné? Nem volt előttem amúgy "jó példa" soha.
Amúgy vicces vagyok, okos, társaságkedvelő, de mégsem érzem magam rosszul egyedül. Az rosszabb, ha egy másik ember mellett érzed magad egyedül. Kösznem, csak tudom, mi kell nekem... :)
Nincs ronda ember, csak ápolatlan, buta, rossz természetű.
Nem mindenkit iparművész tervezett, egy jó személyiséggel, humorérzékkel, egészséges önbizalommal megáldott ápolt embernek nem szokott problémát jelenteni a párra találás.
Megfigyeltem, például, hogy jó pasiknak több klasszissal "rondább" az a nő, akivel komolyan vannak együtt és imádják!
A walesi herceg, aki a saját korában kifejezetten jóképűnek számított a trónról lemondott Wallis Simpson miatt, aki egy nála idősebb, férfias arcú, hatalmas orrú, karikalábú, elvált nő volt, de varázslatos személyiség.
(Ne a celebek reklámnőit vedd alapul!)
Egy felnőttnek(a szülő) miért kellene bárhogy is "kezelnie" egy másik felnőtt(a gyereke) társkeresési problémáit?
Ez már olyan szinten magánügy kategória, hogy nem is értem a kérdést!
"Beszéltek róla? Ha ismerősök kérdezik, hogy reagáltok?"
Ismerősökkel sem tárgyalom ki a gyerekemet, ha van párja, ha nincs.
A "gyerek" oldalról tudok írni. 28 vagyok. Nekem nem volt még tartós kapcsolatom, az alkalmiakról meg nem számoltam be, mert minek. Szóval az ő szemükben mondhatjuk hogy sosem volt senkim. Kérdezni nem szokták, néha olyan összefüggésben előjön, hogy xy megházasodott, milyen jó ha van már valakinek unokája, stb. Ha furcsállják is, nem éreztetik velem, nem szólnak bele, nem faggatnak.
Most van pont kialakulóban egy olyan kapcsolatom, amiből akármi lehet, nagyon komoly is akár. Említettem magát a tényt, bármi konkrétum nélkül, örültek neki, de ennyi.
Itt nem arról van szó szerintem, hogy bele akar szólni egy másik felnőtt életébe.(Reméljük. Mert ha túl közeli a szülő-gyerek viszony, az más tészta.) Egy szülő nyilván jót akar a gyerekének. Lehet az is, hogy valaki tök jól el van egyedül, meg az is lehet, hogy látszik rajta, hogy szorong, vagy titkol valamit, ami ezzel összefügg. A szülő meg ösztönösen segíteni akar.
Hát alapvetően furcsállnám. Vannak frigidek, aszexuálisok, későn érők, meg melegek, stb.. Mondjuk akármelyik is a helyzet, van biztonságos kapcsolat, amiben azt érezheti az érintett, hogy elmondhatja a szülőjének? vagy túl nagy társadalmi elvárásoknak van kitéve?
Például az én egyik nagyon jó barátom meleg. Mai napig nem meri elmondani a szüleinek, pedig bőven túl van a húszon, külön él, és van is barátja. De retteg a reakcióktól. A szülei pedig még mindig várják a leendő menyüket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!