Hogyan segítsek anyumnak?
Két napja hajnalban kel és egész nap a konyhában forgolódik hogy a kajákat megcsinálja. Tegnap az egyik süti beleesett a mosogatóba, akkor ideges volt, de lesz
arta és újrakezdte. Ma berakta a hűtőbe, két órával később ki akarta venni,azt hallom hogy ordít egy nagyot. Kimegyek, látom hogy a süti a földön, ő a fejét fogja,és sír. Kiesett a kezéből. Utána mondta hogy ez volt az utolsó karácsony, soha többet nem csinál semmit. Utána saját magát átkozta, hogy miért nem tud már meghalni, miért nincs még a temetőben stb. Nyilván engem felzaklatott az hogy ilyeneket mond, mert apánk elhagyott és csak rá számíthatok. Hogyan segítsek neki hogy ne legyen ideges és szomorú, és valamennyire élvezze az ünnepeket?
mondd meg Anyukádnak, hogy leszarod milyen sütik vannak, meg milyen kaják, azt szeretnéd ha leülnétek a kanapéra és beszélgetnétek egyet, vagy társasoznátok, vagy elmennétek sétálni egyet. (Amit szoktatok csinálni közösen.)
Totál megértem Anyudat, 3 napja én is a konyhában sürgölődök, mégis leszarom, hogy csak egy nyamvadt rántott hal meg rizs lesz este az asztalon. (Sajnos családnak kellett készítenem ezt azt, mert külföldről jöttek haza.)
Ilyenkor benne van az emberben a kényszer, hogy teljesítsen, meg kell vele értetni, hogy ha csak egy szelet zsíros kenyér lesz az asztalon, attól még Karácsony van és nem az a lényeg, hogy az ember beleőrüljön... Kérdezd meg tőle mit segíthetnél, hogy minél előbb túl legyen a sok feladaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!