Meddig mehet el egy apa a felnőtt, de még vele élő lánya féken tartásában?
Nem az "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok" dolog érdekel, hanem kifejezetten a téma jogi oldala. Szabadságkorlátozásnak minősül-e például az, ha az apa bezárja a házba és a szomszédokkal megfigyelteti a 21 éves lányát azért, hogy az ne találkozhasson a számára nem szimpatikus barátjával?
(megj.: nem szeretnék senkit sem feljelenteni, sem beperelni, csak érdeklődöm)
A lánya "féken tartásának" (sic!) számít az, ha egy felnőtt embert a személyes szabadságában korlátoz, és idegen emberekkel megfigyeltet?
Apuka masszív bőnöző, a szomszédok pedig ehhez bűntársak. Csak hogy tudd, ehhez a magyar büntetőjognak is van köze.
Megjegy: te nem érdeklősz, hanem indulatokat keltesz. Csak szólok.
Je egy jogszabalyt se idez senki. Nem csoda. Ugyanis a kovetkezo a helyzet.
18 evet betoltott szemely nagykoru es az ennek megfelelo jogszabalyok vonatkoznak ra.
Ha nem tetszik apuka viselkedese, akkor tessek elkoltozni. Ugyanis ha feljelented (de miylen alapon? Valami homalyos emberi jog uhhh), akkor kimegy a rendorseg vagy behovjak es kap egy ejnyebejnyet de inkabb korberohognek mindkettotoket. (En drogos gyerek orjongesehez hivtam oket. Mondtak bocs menjek be szemelyesen jelentsem fol papiron. Ahamm. Biztos...)
Tehat ha feljelented a szulodet tedd, de akkor siman kirak az utcara ugyanis nagykoru vagy az ingatlan bizonyara nem a te tulajdonod. Azaz uyganott vagy mintha onkent mentel volna el.
Amigy az ingatlan tulajdonosanak joga van ahhoz, hogy bekamerztassa az ingatlaat kivul belul foleg ha feltetelezi, hogy abban valaki kart tenne tehet vagy az ingosagait eltulajdonitja/tana. Azaz ha pl sajat gyerekerol feltelezei, hogy lopkod vagy drogozik a lakasban akkor bekamerwztathatja. Termeszetesen a felvetelt nem teheti ki a vlogjaba, de a rendorsegnek atadhatja.
A szomszedokat megkerem figyeljenekhez. Ez falun es kisebb lakokozossegu hazakban magatol is igy van. Akar kerik akar nem a magyar lessuk a szomszedot rendszer kivaloan muodik. Apuka ha azon aggodik a drogos alkesz rosszfiu (vagy mi masert nem szimpi???) bejar az o lakasaba es felti ugye a tulajdonat, vagy epp bizalmatlan a lanyaval es tenyleg ontos neki, hogy vele mi van. Akkor termeszetesen megkerheti a szomszedokat, hogy szoljanak ha van valami. Ez kb olyan mint megkerem figyeljenek mar jarnak e idegenek a kozelben. Persze ha a szomszed odarohan es lefogja a lanyt vagy bever egyet a sracnak akkor ahhoz nincs joga.
Hülyeség lenne és undorító is lenne egy szülőnek így viselkednie mivel ezzel teljesen eltaszítja magát a lányától. Ha a barát rossz ember akkor sem tudna így segíteni mert ez nem segítség mivel a lánya nem akarja, csak én írtam hogy mi van akkor ha a barát pl. manipulálja mert pl. Szociopata, de nem valós helyzetről írtam én sem szóval értve a kérdésed.
Ha nem a jogi tényeket nézzük: szabadságkorlátozás, szabad választási jog és egyetemes emberi jogok megsértése jogilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!