Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogyha mindent...

Mit tegyek hogyha mindent megteszek azért hogy jó legyen a szüleimnek, mégis a nevelőanyám kiabál egyfolytában velem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nevelő anyukám az úr a házban, apukámat mindenben befolyásolja. Sajnos nekem semmibe sincsen beleszólásom, és ha úgy vesszük apumnak sem. Segítek nekik mindenben, apukám meg is ért, de a nevelőanyum egyáltalán nem. Vagy keveset segítek, vagy túl sokat. Hát igen, nehéz eset az biztos, tudom hogy jót akar,de hiába szólok apumnak hogy beszéljen vele, nem teszi. Viszont ha én beszélnék vele akkor nagy valószínűséggel semmit nem tehetnék az életem végéig. A válaszokat előre is köszönöm.

#család #vita #nevelőanyu
2019. dec. 19. 19:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%
Próbáld meg a minimumot tenni. Magadtól semmit ne csinálj,kérdezz rá,hogy miben kéne segíteni. Amit ő mond,hogy hogy és mit csinálj abba csak nem tud belekötni. Nekem anyukám ilyen, mindenbe beleköt, még abba is hogy hogyan tartom a felmosót. Mindig mondtam neki,hogy mutassa meg hogy kell. Ha pedig elkezdett veszekedni/kiabálni valami miatt,akkor egyik fülemen be,másikon ki. Nem szabad magadra venned. Vannak ilyen tipikus házisárkányok, változni nem fognak szóval neked kell elengedned a hozzáállását. Ha esetleg van valamikor időd,akkor takarítsd ki a wct fürdőt, vagy moss fel. Ennek örülni fog és legalább 1-2 napig nem hisztizik. Visszaszólni nem érdemes, mert mindig neki kell,hogy igaza legyen.
2019. dec. 20. 09:54
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudni, mennyire van diplomáciai érzéked, de időnként lehet finom, de nagyon bántó módon válaszolni, visszakérdezni. Nem kell feltétlenül mindent megtenni egy másik ember kedvéért, mert a leírt helyzet engem a hamupipőkére és gonosz mostohájára emlékeztet.
2019. dec. 20. 13:24
 13/21 anonim ***** válasza:
29%
"Nevelőről van szó, nem a saját anyukádról. Ergo semmi joga nincs veled üvöltözni, örüljön hogy alapból besegítesz. " Mi az hogy örüljön? A kérdező ott él, ALAP hogy elvégzi a rá eső házimunkát. És már megint a hülye duma, hogy nem is az anyád, nincs joga. Etetni van joga? mosni rá van joga? Főzni rá, eltartani van joga, de egyébként kussoljon nevelőanyu? Na ne már...
2019. dec. 20. 17:21
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
13-assal teljes mértékben egyetértek. (Pont ezt akartam én is írni arra, hogy "örüljön, hogy segítesz").
2019. dec. 20. 17:59
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

13-as, nem biztos, hogy költ a nevelőanya a kérdezőre!

És ha főz, mos a gyerekre, az kinek a hibája? Nem lenne muszáj! A nevelőanya kijelenthetné, hogy a gyerekre az apjának kell főznie, mosnia. Kész. Nem nagy cucc.

Lehet azért csinálja meg mindezeket, mert pénzzel dotálja a kérdező apja. Tehát cserébe dolgozik, főz, mos a gyerek apja helyett.

2019. dec. 20. 18:13
 16/21 anonim ***** válasza:
8%
Esetleg nincs rokonod, barátod, aki befogadna?
2019. dec. 20. 19:35
 17/21 anonim ***** válasza:
11%

Ha este vita van, hagyd otthon a telefonod és menj el egy éjszakára valahová.

Másnap már a rendőrség fog keresni.

Valószínűleg változni fog a helyzeted a családban.

:)

2019. dec. 20. 21:53
 18/21 1Léna ***** válasza:
81%

Sajnos elég nehéz helyzetben vagy.

Mind hármotoknak nehéz ez. Mert a kialakult szokásaitokon változtatni kell. Szerintem jól teszed, hogy segíteni próbálsz. Mivel még nem jól ismeritek egymást, hasznos lenne többször egyeztetni, beszélgetni. Tudom, hogy ez nehéz. De ti ketten már régóta ismeritek egymást apuddal. Nyilván szereted apukádat, ha ő ezt a hölgyet választotta, azzal jársz jobban, ha megtanulod elfogadni. Ez nagyon nehéz mert óhatatlanul is összehasonlít az ember. Próbáld elkerülni a hasonlítgatást, mert számodra nyugtalanságot hoz és nem megoldást. Az jó ha felismered a nehézségeket és a problémákat, ha utánna az elfogadható megoldást keresel.

Kívånom, hogy legyen békés boldog karácsonyod, mert megérdemled.

2019. dec. 21. 21:59
 19/21 anonim ***** válasza:
37%
"13-as, nem biztos, hogy költ a nevelőanya a kérdezőre!" Persze hogy nem költ rá, a vizet is úgy fizeti hogy abban nincs benne amit a kérdező fogyaszt, kaját is úgy vesz hogy abból a kérdező nem ehet, a mosásból is kiveszi a kérdező cuccait nehogy vigye a tisztítószereket, sőt mi több, lecsavarja a fűtést a szobájában, a netet meg amin szidja csúnya-gonosz mostohaanyut, úgy kell lopni. Na ne játsszunk már hamupipőt. Attól hogy a kamaszok nem hajlandóak észrevenni mennyi mindent kapnak, cserébe meg dicsőségnek állítják be a legelemibb elvégzett dolgot is, még nincs igazuk. A "költ rá" nem csak azt jelenti hogy új rucikat kap-e, sminket, százezres telefont kap-e, hanem a mindennapi dolgokat, a rájuk elvégzett plusz munkát. Agyam eldobom a kölyköktől. Szeretnék egyszer olyan kérdést olvasni, ahol nem a jogaikon nyekeregnek, hanem elregélik, hogy szerintük mik az Ő kötelességeik. Mert az ku.rvára tudják hogy szerintük a szülőknek mik a kötelességei, és mik a saját jogaik. Meséljetek már egyszer a ti kötelességeitekről, meg a szülők jogairól is. Ugyanis bármilyen döbbenetes, de a szülőnek is vannak jogai.
2019. dec. 22. 08:51
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

Előző, de miért gondolod, hogy a kérdező költségeit nem az apja fizeti? Nem biztos, hogy egyenlően fedezik a kaja, rezsi, egyéb kiadásokat. Miért is fizetne a nevelőanya egy idegen gyerek után? Ehhez hülyének kell lenni.

Valószínű a közös költségek, mint rezsi, kaja, a gyerek apja fedezi nagyrészt. A 2/3-át minimum. A ruhákat is ő veszi neki, meg a gyerek anyja, de nem a nevelőanyja!

2019. dec. 23. 02:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!