Hogyan birkózzak meg a fájdalommal?
Kulföldön élek több mint öt éve és sikerek helyett betegsegek jöttek, plusz , hogy egyedul nevelem a gyerekem, aki kamasz.
Gond az, hogy anyám többezer kilométerre tölunk es emiatt naponta beszelunk órákat a skypeon. Nagyon rossz igy, mert mivel nincs annyi penzem , hogy hazautazzak szinte soha .
Anyamnak sincs annyi. Ideköltözni nem mer, mert nekem nincs jó anyagi helyzetem es mar idös , otthon körbeveszik a rokonok
Több rokonom is meghalt es nem tudtam a temetesre menni
Hazaköltözni nem tudok mert a gyerek német ovódába es iskolába jár , nem volna könnyu neki ha innen kiszakitanám, ö se akarja
Sokszor élni nem akarok , ketteszakadtam ebben a helyzetben!
Miböl meritsek eröt , mert a gyereknek szuksege van rám...
Anyam is maholnap meghal es egy pohar vizet se tudok neki adni
Abból meríts erőt, hogy a gyerekdnek van rád szüksége, anyádnak nincs. Anyád érzelmileg zsarol. Ha valóban szeretne, írna levelet, küldene csomagot, összespórolná a kiútra és a visszaútra valót (nem egy nagy összeg ám!), és akkor is jönne hozzád.
Csak akkor fogsz kettészakadni, ha anyádra nem csukod rá az ajtót. Végleg. Biztos, hogy megérdemli azt a pohár vizet?
Kedves Kérdező!
Több gyermeked van?
Ha itthoni lakóhelyeden távol kerülnél attól,hogy munkahelyet találj akkor nem érdemes hazajönni.Továbbá,akár óvodás,akár iskoláskorú a gyermekednek vannak barátai /ha óvodás együtt mennek iskolába/,megszokta az ottani kúlturát nagyon nehéz onnan visszalépni.
Nálunk "csak az osztályfőnökök állandósult hiánya" jelentettek problémát,ám ez is kettétörte az osztály közel 40%-nak a sorsát!
A gyermeked idegennek érezné az itteni környezetedet,beleértve az otthon,iskola,szokások,a körülvevő közeg is ismeretlen a nagymamától kezdve /ő is sokat változhatott mióta elmentél/,az osztálytársak,tanárok,orvos és lehetne sorolni.
Nem vagyok biztos abban,hogy Magyarországon még szegényebb lennél,hiszen napjainkra semmi és senki nem védi a dolgozókat,így anyaként sem lenne biztos helyed!
Esetleg te tudnál jobban fizető állást találni?
Ha albérletben laksz,lehet attól ólcsóbbat találni?
Nézd át a kiadásaidat mit tudsz nélkülözni.
A németek mással végeztetik el az otthonuk takarítását:ha egy héten egyszer vagy kétszer mennél az megoldható?
A gyermekedet minden téren hazavághatod egy költözéssel!
Szerintem ne gyere haza.Akik külföldön dolgoztak azoknak személyes sértés ami nálunk történik:hivatalos ügyintézés,orvosi szolgáltatások,közlekedés és a legkirívóbb az emberek kúlturáltsága!
Anyád érzelmileg zsarol. Ha valóban szeretne, írna levelet, küldene csomagot, összespórolná a kiútra és a visszaútra valót (nem egy nagy összeg ám!), és akkor is jönne hozzád.
Aha. Miért, a kérdező nem spórolhatná össze???
Hat nem tudom, nekem mar sikerült leszakadnom anyámról, nem beszelünk minden nap, de még csak minden héten se. Én kinn maradnék a gyerekeim es a sajat magam jobb jövője miatt is. Gondolom nem vagy meg 50, tudnál munkahelyet valtani is. Nem pedig haza szaladni anyuhoz. Ugy beszélsz rola mintha a szerelmed lenne.
De jol értem hogy ő a beteg? Tudjatok pontosan mennyi ideje van? Ha nem, felesleges felemészteni magad minden percben hogy vajon mikor hal meg. Ha meg tudjatok hogy mar nagyn rosszul van, kiveszed a szabadságod és haza látogatsz 2 hétre. Nem kell a gyereknek a szülei mellett ülni, meg van a saját életük. Akkor is ha már öreg/haldoklik. Mert most ott hagynal mindent külföldön haza jonnel, megvárod mig meghal...aztan mi lesz? Gondolom ha kinn nem keresel jól itthon még úgyse. Nyomorogni fogtok majd?
Kifogás kifogás hátán!
Európából maximum 200 euróból haza tudsz költözni Magyarországra!
Egyik napról a másikra éltek, annyi pénzed nincs hogy hazajuss, de a gyerek dönti el, hogy akar-e menni vagy sem. :D
Spórolj, anyud is spóroljon (majd visszaadod neki) és költözzetek haza! Szarul élni Magyarországon is lehet, de legalább itt vagy a családod, akire lelkileg is számíthatsz. A gyerek meg majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!