Nálatok milyen fura szabályok voltak otthon, amikor gyerek voltál? Sztorizgassatok.
Arra gondolok, aminek a kontroll gyakorlásán kívül semmi értelme sincs, pl. nem ihatsz (leves) evés közben bármikor, ha megszomjaztál.
Nekem ilyen volt, hogy nem szőrteleníthettem egy ideig (szerintem teljesen mindegy, hogy az ember 12, 15, vagy 20 évesen kezdi el, úgyis eltölt életéből kb. 60 évet szőrtelenítéssel, az a plusz 1-2 már teljesen mindegy). Ilyenek voltak még a körömfestés tiltása, vagy pl. a táskámat a szobámban csak egy adott helyre tehettem, különben anyám kirázta belőle a tartalmát.
21/n
"csókolommal köszöntem a saját szüleimnek ... Egyszer felnőtt fejjel megkérdeztem anyámat, miért hagyta, hogy magázódva köszönjünk. Annyi volt a válasza: nem tudja."
Lehet, hogy nem is direkt tanított úgy, hogy csókolommal köszönj nekik. Lehet, hogy csak úgy volt, hogy amikor találkoztatok valami ismerőssel, akkor mindig odasúgta neked, hogy "csókolom", hogy te is mondjad, hogy megtanulj köszönni. És te meg, mint egy tipikus gyerek, általánosítottad a szabályt: amikor megtanultad, hogy felnőtteknek köszönni csókolommal kell, akkor a saját szüleidnek is úgy köszöntél, hiszen ők is felnőttek. Ők meg, a szüleid, egyszerűen csak örültek neki, hogy nem maradt bunkócska a gyerek, hanem szépen megtanult köszönni - a részletekben meg már nem vesztek el, hogy konkrétan hogyan köszönsz nekik. Ezért is nem problémáztak azon se, amikor átváltottál a sziára. :)
Mindig mindent el kellett mosogatni AZONNAL. Semmi nem lehetett a mosogatóban öt percig sem. Akkor sem, ha az 1 db kanál.
Ha szóltak, hogy "kész az ebéd", és nem jelentünk meg 3 másodpercen belül, akkor dühöngtek, hogy minden ki fog hűlni. Ezért már fél órával az ebéd elkészülte előtt ott ődöngtünk, akkor viszont az volt a baj, hogy miért vagyunk láb alatt. Kertben lenni hétvégén dél körül felért egy öngyilkossággal, mert onnan nem tudtál felérni időben a ház emeletére, akkor sem, ha sprinteltél. :D
15 igen, lehet. Nem is azt mondta senki hogy fizikailag lehetetlen...
Kovetkezmenye lopásnak van nem annak hogy 20 decibelnél hangosabban fingasz...
Bocsi hogy újra eltérek a témàtol: #11-es én vagyok aki èjszaka érzi jól magát.
1. Általánosban is minimum este 8 után “fogott” a legjobban az agyam. A verseket és a magolós dolgokat akkor tudtam a legjobban megtanulni.
2. Középiskolába 12-13 körülre jártam akkor kezdődött az oktatás :) (mivel a maradi szüleim miatt tényleg szakmát tanultam). btw ki vagy te vagy bárki más hogy ahhoz jössz hogy megmondd én mikor érezhetem jól magam és az miért elcseszett ?
Egy csodálatos talàlmànynak köszönhetően már a sötétben is látunk :) Azt megértem, ha valakinek állatokat kell gondoznia akkor kénytelen velük kelni hogy megetesse őket stb. De egy tini aki 13-kor kezd az iskolában és este 19-kor ér haza azt nem hiszem hogy kötelezni kéne korán fekvés-koràn kelésre azért mert csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!