Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nálatok milyen fura szabályok...

Nálatok milyen fura szabályok voltak otthon, amikor gyerek voltál? Sztorizgassatok.

Figyelt kérdés

Arra gondolok, aminek a kontroll gyakorlásán kívül semmi értelme sincs, pl. nem ihatsz (leves) evés közben bármikor, ha megszomjaztál.

Nekem ilyen volt, hogy nem szőrteleníthettem egy ideig (szerintem teljesen mindegy, hogy az ember 12, 15, vagy 20 évesen kezdi el, úgyis eltölt életéből kb. 60 évet szőrtelenítéssel, az a plusz 1-2 már teljesen mindegy). Ilyenek voltak még a körömfestés tiltása, vagy pl. a táskámat a szobámban csak egy adott helyre tehettem, különben anyám kirázta belőle a tartalmát.

21/n

2019. dec. 15. 16:33
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Elég lazák a szüleim, tehát semmi kajafétis nem volt jellemző, csak az alábbi szabályok voltak érvényben:

A redőnyt előbb le kellett húzni, és csak utána felkapcsolni a lámpát, hogy ne lássanak be a szomszédok 1 mp-re se. Ekkor pár másodpercet mindig a segg sötétben botorkálással kellett tölteni a villanykapcsolóig.

Hűtőnél állva nem lehetett nézelődni, csak rögtön kikapni, ami kellett.

2019. dec. 15. 21:09
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk már nem, de a barátomék nagyiénál még mindig van az a ,,ne igyál ebéd közben" meg ez a ,,húzd le a redőnyt, mielőtt felkapcsolod a villanyt" dolog. A kisgyerek viszont nagyon neveletlen náluk, folyton hangosan beszél, már ordibál, meg belevág mindenki szavába, mert neki az a fontos, hogy elmondhassa, amit akar, de már most, de azonnal. Csúnya dolog, pedig már 4-es. Ebben sokkal szigorúbbak is lehetnének. Nem volt az se jó, hogy nekem megszólalni nem lehetett, de ez már tényleg tiszteletlenség.
2019. dec. 15. 22:05
 23/35 anonim ***** válasza:
86%
A rágós apukának igazat adok. Kevés undorítóbb van, mint amikor valaki őrizgeti a használt rágóját. Dobd ki, vegyél be másikat. Nem azon a 15 forinton múlik.
2019. dec. 15. 22:28
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Minden osztálytársam sziázta a szüleit, amikor hazaért, és esetleg suli után hozzájuk mentem, ebből tudom, viszont én csókolommal köszöntem a saját szüleimnek alsó tagozatban. Nem magáztam őket, de a csókolom megvolt. Sosem mondták, hogy ne köszönjek hazaéréskor csókolommal. Aztán gondoltam egyet és onnantól kezdve én is sziasztokkal köszöntem nekik. Azóta sem értem, miért nem szóltak se a csókolomért, se a sziáért. Tudomásul vették, osztjóvan. Kb. 8 éves koromban "váltottam" teljesen önszántamból. Most 50 vagyok, de már akkor sem köszöntek a szülőknek csókolommal az osztálytársaim, barátaim. Így visszagondolva elég fura, mert teljesen normálisan neveltek a szüleink a bátyámmal.:) Tegeződve beszélgettünk, de köszönéskor csókolomot mondtunk. Egyszer felnőtt fejjel megkérdeztem anyámat, miért hagyta, hogy magázódva köszönjünk. Annyi volt a válasza: nem tudja. Ők magázták a szüleiket, én is a nagymamámat. Ez ma már nem divat, sőt, keresztnevükön szólítják a nagyikat az unokák.

Azért írtam le mindezt, mert a mostani fiataloknak tök fura lehet. Na most sztorizgattam nektek egyet, magamnak meg inkább jólesően nosztalgiáztam.

2019. dec. 15. 22:51
 25/35 anonim ***** válasza:
70%
24.! Jajj már! Kisgyerek voltam. Nyilván ma már nem őrizgetem a megrágott rágót.
2019. dec. 15. 22:59
 26/35 anonim ***** válasza:
98%
26: azt gondolom, de felhoztad, mint öncélú szabályt. Azt mondom, hogy ez nem öncélú, arra nevelt, hogy ne legyél gusztustalan.
2019. dec. 15. 23:31
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Szintén nem lehetett leves/evés közben inni. Nem is értem. Mindig iszok evés közben, anélkül egy szendvicset se bírok megenni jóízűen.

Nem lehetett belenyúlni a szatyor a, miután anya hazáért vásárlásból.

Nem lehetett átmenni másokhoz játszani.

Nem lehetett melltartóm sokáig. Rendesen kinevezett anyám, amikor kértem. Nagyon kellemetlen volt.

Tampont csak az használ, aki már nem szűz, tehát nem lehet...

És még számtalan dolog volt

2019. dec. 16. 00:04
 28/35 anonim ***** válasza:
59%

#12 azt hiszem a nevelésedben elszúródott valami, ha itt éled ki frusztrációd csak mert valaki máshogy él(t) akár gyerekként, mint te. Semmilyen tudományos tény nem támasztja alá a magyarázatod, de tessék az én sztorim:

Már 2.os koromban kialakult nálam, hogy kb éjfélig-hajnalokig fent voltam, majd 3-4 óra alvás után mentem suliba, de nem éreztem fáradtságot. Tudtam figyelni órákon / dogánál. Ez kb 6.osztályra olyan szinten "emelkedett", hogy nem aludtam semmit éjjel, és úgy mentem iskolába. Akkor is már majdnem hiperaktív voltam, aktív az órákon. Cserébe mikor hazaértem (vagy ha ettem akkor utána) aludtam. Ezzel megcáfolva a "gyerek nem is tud mikor aludni ha éjjel nem alszik" elvet. Végig így telt több évem. Az érettségire is simán tudtam mindig este / éjjel tanulni aztán mikor délben hazaértem aludtam. Nem lettem ettől rosszabb sem gyerek, sem felnőtt. Rólad viszont ez az arrogancia hogy "csak azért is nekem van igazam" sokat elárul.

2019. dec. 16. 00:17
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Minden szombaton takaritas volt es a sajat szobamat nekem kellett egyedul kitakaritani, felmosni akkoriban meg negykezlab mostunk fel, vagy kesobb felmosofaval ami még rosszabb volt. Elotte a piacra is el kellett anyamat kiserni, hogy segitsek neki hazacipelni a pekarut, tejet, hetvegere a foznivalot. Ha ettem es egyedul, akkor magam utan el kellett pakolnom es ha valami nalam fogyott el szólnom kellett elfogyott. A sutikbol, csokikbol es neha masbol is minig meg kellett kerdeznem ki kér még? Iskola utan ha hazaertem tanulnom kellett es nem nezhettem akarmikor tevet es nem kolconozhettem ki 12 evesen horrorfilmeket a videotekabol (a tekas hagyta volna, ha azt mondom a szuleim nezik). Es a felnotteknek szolo erotikus sorozatokat se nezhettem es a twinpeakszet vagy mi a fenet sem.

Jaaa bocs most esik le nem az a kerdes a mostaniak szerint milyen hulye szabalyok voltak nalunk :D.

Nalunk nem.volt hulye szabaly. Eleg intelligensek voltunk ahhoz, hogy elso keresre megertsuk mit es miert ugy kell csinalnunk. Az hogy a hajat tonkretevo hajfestest, iskolaba a koromfestest, cigit, alkoholt nem engedtek lehet hulyesegek erezni kamaszkent, de legalabb az ilyen szuloknek fontos a gyereke egeszsege.

2019. dec. 16. 00:43
 30/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ez a leves dolog fura, úgy néz ki, nagyjából népbetegség, hogy szegény gyerekeket nem hagyják inni. Az evéssel kapcsolatban nekem annyi volt, hogy rám szóltak, ha rossz kézbe vettem a villát meg a kést, hiába tudnék balkezesként ügyesebben enni a megszokott módon.

2019. dec. 16. 01:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!