Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt szeretném hagyni az...

Itt szeretném hagyni az alkoholista apámat. Viszont a kutyák hozzá láncolnak. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 19 éves srác vagyok. Apám alkoholista. Húgom és anyám külön élnek nagyvárosban, és én nem mentem velük, mert nem szerettem volna apámat magára hagyni, mégiscsak az apám. De már besokalltam. Nem bírom tovább. Megkeseríti az életem. Nem tudok dolgozni, barátaimmal időt tölteni, egyetemre menni, mert folyton rá kell ügyeljek, és emellett semmit sem tudnék normálisan csinálni. Arról ne is beszéljünk, hogy hetente balesete van és ott kell hagyjak mindent és szaladgálni utána. Viszont ez mind elmúlt. Én már próbáltam mindent. Gyógyszereit nem szedi, volt pszichológusnál, pszichiáternél, elvonón. Semmi sem használ. Nevezzen akárki akárminek, de én úgy érzem mindent megtettem, nem tudok már többet. Már kezdek semleges lenni iránta, nem érdekel mi lesz vele.

A kérdésem viszont a kutyáinkkal kapcsolatos. 4 kutyusunk van. És nem tudom mit tudnék velük csinálni. Ő nem foglalkozik velük, mindig én etetem, itatom ,foglalkozom velük. Viszont tudja, hogy jó szívem van, és ezzel akar magához láncolni. Hogy ha Őt itt hagyom, akkor a kutyákat is. És én ezt nem tudnám megtenni szerencsétlen állatokkal, semmiről sem tehetnek. Hogyan tudnám őket jó helyre küldeni? Állatmenhely? Mi a teendő ilyenkor? Fajtiszta Jack Russel Terrierek.

Ha a kutyusok jó helyre kerülnek, már nem tud mivel magához láncolni, és eltudnám kezdeni élni a saját életemet is így 19 évesen.

2019. dec. 7. 14:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
25%
Budapesten nagyon sok mar a kutyabarat alberlet ,lakasmegosztas!!! Keresgelj neten!
2019. dec. 8. 02:52
 12/16 anonim ***** válasza:
24%

"Nem tudok dolgozni, barátaimmal időt tölteni, egyetemre menni, mert folyton rá kell ügyeljek, és emellett semmit sem tudnék normálisan csinálni. "

Nem dolgozol, nem tanulsz. Miből élsz?

2019. dec. 8. 14:00
 13/16 anonim ***** válasza:
92%
Menhelyre ne vidd őket, szerető családhoz add. Ha van jack russel fajtamentés, akkor írj nekik, ők biztosan tudnak olyan családot, ahol befogadnák.
2019. dec. 8. 20:39
 14/16 anonim ***** válasza:
12%

Hivatalosan ki a kutyàk tulajdonosa, kinek a nevére vannak bejegyezve?

Tenyésztőtől vannak?

Van arról papír, hogy apàd nem beszàmítható? ("volt pszichológusnál, pszichiáternél, elvonón")

Ha tenyésztőtől vannak akkor egyszerűen felhívod, és nagy valószínűsèggel vissza veszi magàhoz a kutyàkat ha elmondod mi a helyzet.

Ha nem tenyésztőtől vannak és sose voltak apàd nevén, akkor iràny az àllatorvos. Chipelni kell őket, és magadat (vagy az egyik beszàmítható csalàdtagodat) kell megjelölni tulajdonosnak.

Ez utàn elkezdheted intézni a kutyàk elhelyezèsét: család az ideàlis, de ha minden kötél szakad akkor kèrj fajmentőktől vagy àllatvèdőktől segítséget.

Megfontolandó a "költözès velük" opció is ha anyàdé a másik lakás vagy a főbèrlő àĺlatbaràt (több kutyabaràt főbèrlő van).

Ha jó helyet akarsz talàlni nekik akkor kizàrt a menhely, és próbàlj úgy intézkedni hogy a 4 kutya együtt maradjon vagy egymàs közelèben lakjanak, de tovàbbadàs esetèn ezt a legnehezebb véghez vinni.

Ha apàd nevén vannak akkor csak úgy intézkedhetsz, ha bebizonyítod, hogy a kutyàk gondozásàra alkalmatlan. Ebben az esetben ügyvédhez kell fordulnod.

2019. dec. 13. 17:13
 15/16 anonim ***** válasza:
Na?
2020. szept. 1. 22:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi lett az ügyből? Találtál gazdát a 4 kutyának? Már anyukáddal és a húgoddal laksz együtt?
2020. szept. 5. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!