Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy engedjenek Erasmusra?
Ha ezek miatt a félelmek miatt hallgatsz rájuk, és nem utazol el, olyan terhet teszel a szüleidre, ami a végén megmérgezi a kapcsolatotokat. A szülőknek nem szabad "feláldozni" magukat a gyerekért, mert akkor egy életen át elvárják majd tőle, hogy hálálja meg ezt a nagy áldozatot, de ez fordítva is igaz. Nem szabad, hogy a szüleid miatt ne bontakoztasd ki a képességeidet, ne szélesítd a látókörödet.
A ki nem mondott félelmeik önző szempontokon alapulnak. Ezt persze nem kell a szemükbe vágni, valószínűleg nincsenek is a tudatában, de figyelembe venni se szabad, mert erősítenéd vele ezt a rossz kört.
Legyél nagyon megértő, hallgasd meg őket "igen, nagyon rossz lesz, hogy sokáig nem fogunk találkozni" "tudom, hogy nem örülnétek egy külfüldi vőnek" stb. de közben beszélj kijelentő módban az utazásodról, és kezdd el szervezni, hogy az ő támogatásuk nélkül is boldogulj. Szerintem, ha látják, hogy hajthatatlan vagy, jó eséllyel beadják a derekukat.
Ha még nem járatosak a szüleid a modern kommunkációs technikákban, itt az ideje, hogy bevezesd őket, mutatsd meg, hogyan tudtok majd Skype-on vagy más csatornán kommunikálni.
Kérdező! Nálam pánikolósabb, agyonféltősebb anya nem sok van. Egyszem lányom van, mindig féltettem, óvtam, "helikoptereztem" felette.
Most pedig kint van egyetemen, 9 ezer kilométerre. Anyukádnak üzenem, hogy meg lehet szokni. Amikor chatelünk, olyan, mintha itt lenne mellettem. Naponta írunk, heti egyszer beszélünk is viberen (lehetne többször, de nem akarok nyomulni). Szülőként nagyon jó érzés, hogy boldogul, idegen metropolisz idegen campusán lakik, gondoskodik magáról, az adott ország nyelvén boldogul. Bevallom, én nagyon féltem ettől az egésztől, de nekem is élmény, amikor látom, hogy minden oké vele (és ő 2 évig lesz kint, a teljes mesterképzés alatt, nem Erasmus, kínai kormány ösztöndíj.)
Győzködd a szüleidet, kitartást kívánok, és sikerüljön!!!!
Négy hónapig nem látnak majd, hiányozni fogok nekik
Naponta is lehet szkájpolni.
Félnek, hogy lesz párom, és kiköltözöm hozzá
Elképzelhető. De akkor hogyan fejeznéd be ott az itt elkezdett egyetemet? Valószínűtlen. Az autó is elüthet. Itthon.
Félnek, hogy boldogulni fogok, és elköltözöm.
Megintcsak, ki fejezi be helyetted az egyetemet.
Csakazért is menned kell!
Ha meg tudod oldani a repjegyet és a kint létet is az ösztöndíjból, akkor jelentkezz, majd beletörődnek.
Ne haragudj, de eléggé megpróbàlják visszafogni a boldogulásod.
Mi van akkor, ha tényleg megismersz kint valakit, vagy csak beleszeretsz az országba? Tényleg akkora tragédia, ha külföldön dolgoznál a jövőben? Tényleg fontosabb az ő önzésük, mint hogy boldog legyél, jól keress stb?
Bocsi, de Magyarországon nem nézel túl fényes jövő elé fiatalként. Nem akkora tragédia, ha megismered a külföldi létet és kicsit tanulod a nyelvet, új kultúrát ismersz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!