Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem kérem a gyerektartást...

Ha nem kérem a gyerektartást a bíróságon kérhetem hogy mondjon le a gyerekről? Vagy akkor mi törzénik szeretnék tisztán látni

Figyelt kérdés
2019. nov. 28. 06:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

Addig lehet ezt megtenni, amíg nem tiltják a fizetést. A legalkalmasabb időpont az amikor még nem mentek bíróságra a felek.

Én se fizetek semmit mert nem kellett a gyerek.Az anyja meg akarta tartani és kimondva-kimondatlanul ez is volt a célja. Én nem akartam a gyerekkel járó anyagi-érzelmi macerát, ő nem akarta a láthatással járó macerát.

Megegyeztünk és képzelt apa lett feltüntetve az anyakönyvben, aztán ment mindenki a dolgára.

2019. nov. 28. 11:01
 12/16 anonim ***** válasza:
64%
Az előző kérdést is te tetted fel?
2019. nov. 28. 11:01
 13/16 anonim ***** válasza:
63%

7-es vagyok és piszkosul nem érdekel a lepontozásom.

Viszont ami érdekel, hogy a leminősítésemmel félrevezetitek a Kérdezőt!

Én nem vagyok jogász, így jogi tanácsokat sem szoktam osztogatni, jelen esetben a saját megélt TAPASZTALATOMAT írtam le, az eljáró szavait idézve.

Innentől kezdve mindenki azt csinál, amit akar, bánom is én!

2019. nov. 28. 11:06
 14/16 anonim ***** válasza:
29%

"nem is lehetnek érzelmei felnövekedve egy soha nem látott édesapa irányában."

Aki önszántából nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, azt nem nevezném édesapának. Az én gyerekeim ovodás koruk óta nem látták az apjukat, nem azért, mert nem engedtem, hanem azért, mert ő így döntött. A gerektartást fizette, azzal soha nem volt probléma, de nem volt kíváncsi rájuk. Nem hiányzik nekik. Volt előttük rendes, családszerető férfiminta (mindkettő fiú), az édesapám és a 3 fiútestvérem.

2019. nov. 28. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Kérd csak azt a gyerektartás. Ha lemondani képes lenne róla, úgysem fogja látogatni, viszont ez a gyerektartástól független. Ha 18 évig fizet mondjuk 30 ezret, ami nem sok, tehát gondolom simán megítélik, akkor majdnem 6 és fél milliója lesz indulni az életben. Ráadásul valszeg nem csak 18 éves koráig tanul. :) Pénzben nincs udvariaskodás, lehet, hogy havi szinten nincs szükségetek arra a pár ezerre, de a végösszege akkor is jelentős, ha mindig félrerakod neki.
2019. nov. 28. 16:43
 16/16 anonim ***** válasza:
70%

Nincs jogod lemondani a gyerektartásról, mert nem te kapod, hanem a gyerek. Rá kell költened.

A szülői jogaitól nem foszthatod meg, csak a bíróság, de ahhoz súlyos és nyomós okok kellenek.

2019. nov. 29. 04:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!