Ha nem kérem a gyerektartást a bíróságon kérhetem hogy mondjon le a gyerekről? Vagy akkor mi törzénik szeretnék tisztán látni

Addig lehet ezt megtenni, amíg nem tiltják a fizetést. A legalkalmasabb időpont az amikor még nem mentek bíróságra a felek.
Én se fizetek semmit mert nem kellett a gyerek.Az anyja meg akarta tartani és kimondva-kimondatlanul ez is volt a célja. Én nem akartam a gyerekkel járó anyagi-érzelmi macerát, ő nem akarta a láthatással járó macerát.
Megegyeztünk és képzelt apa lett feltüntetve az anyakönyvben, aztán ment mindenki a dolgára.

7-es vagyok és piszkosul nem érdekel a lepontozásom.
Viszont ami érdekel, hogy a leminősítésemmel félrevezetitek a Kérdezőt!
Én nem vagyok jogász, így jogi tanácsokat sem szoktam osztogatni, jelen esetben a saját megélt TAPASZTALATOMAT írtam le, az eljáró szavait idézve.
Innentől kezdve mindenki azt csinál, amit akar, bánom is én!

"nem is lehetnek érzelmei felnövekedve egy soha nem látott édesapa irányában."
Aki önszántából nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, azt nem nevezném édesapának. Az én gyerekeim ovodás koruk óta nem látták az apjukat, nem azért, mert nem engedtem, hanem azért, mert ő így döntött. A gerektartást fizette, azzal soha nem volt probléma, de nem volt kíváncsi rájuk. Nem hiányzik nekik. Volt előttük rendes, családszerető férfiminta (mindkettő fiú), az édesapám és a 3 fiútestvérem.

Nincs jogod lemondani a gyerektartásról, mert nem te kapod, hanem a gyerek. Rá kell költened.
A szülői jogaitól nem foszthatod meg, csak a bíróság, de ahhoz súlyos és nyomós okok kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!