Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan mondhat le az apa a...

Djchacky kérdése:

Hogyan mondhat le az apa a gyerekről hivatalosan? Kell-e gyerektartást fizetni ha az apa lemond a gyerekről?

Figyelt kérdés

2016. jan. 18. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

sehogy.

es igen kell fizetned. vannak kiskapuk de azzal inkabb magad vered at.

2016. jan. 18. 20:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy.
2016. jan. 18. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, ha megcsinálja valaki a gyereket kutya kötelessége fizetni, ha az anya ragaszkodik hozzá.

Ha az anya nem ragaszkodik hozzá, akkor szerintem simán csak balra el.

2016. jan. 18. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:
44%

Nekem van egy ismerősöm, akinek a gyerek apja lelépett, valahova külföldre és azóta sem tud róla senki semmit, így nem kap pénzt már 3 éve. Elég durva. Pedig állítólag már nemzetközi körözést is kiadtak rá.

Én is úgy tudom amúgy, hogy nem lehet alóla kibújni, max ilyen tisztességtelen eszközökkel.

Annyit megtehetsz még esetleg, hogy fogadsz egy jó ügyvédet, aki valahogy kibulizza neked a lehető legalacsonyabb összeget.

2016. jan. 18. 21:09
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Lemondani csak jogról lehet, kötelezettségről nem. A kapcsolattartás jog, a gyerek eltartása kötelezettség.
2016. jan. 18. 21:11
 6/10 anonim ***** válasza:
94%

Egy kivétel van. Ha az anya férjhez megy, és a férj örökbe akarja fogadni a gyereket. Ez csak az apa lemondásával lehet, és onnantól minden jog és kötelesség átruházódik. Tehát még önmagában az új házasság sem elég.

Csak úgy lemondani nem lehet.

2016. jan. 18. 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nem lehet csak úgy lemondani a gyerekről (a törvény hál' istennek védi a felelőtlen szülőtől őket valamilyen szinten). Az előző válaszoló jól írta.
2016. jan. 18. 21:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan! A törvény védi a gyerekeket, az apa csak akkor "mondhat le" róla, ha más a helyébe lép. Addig a gyerektartás kötelezettsége őt terheli.
2016. jan. 18. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet lemondani. Az anya is csak úgy mondhat le, ha nem nevez meg apát a gyermek születésekor, de utólag már nincs lehetőség "visszalépni", ha van apa.
2016. jan. 19. 11:48
 10/10 anonim válasza:
Nem lehet csak úgy lemondani. A fizetés alól viszont ki lehet bújni. Pl. szürkén/feketén szerzett jövedelem esetén, nincs ingatlan/ingóság az "apa" nevén stb.
2016. jan. 26. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!