Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is hosszú távú befekte...

Titeket is hosszú távú befektetésnek tekintenek a szüleitek?

Figyelt kérdés

Nem tagadom, azért írom ki a kérdést, mert most teljesen le vagyok taglózva.

Nyugdíjas anyám a minap heveny hasfájást kapott, orvoshoz nem volt hajlandó menni, amikor rákérdeztek, hogy miért nem vigyáz az egészségére, teljes természetességgel kijelentette mellettem - nem kérdezte -, hogy szerinte a veséje megy tönkre, de tök mindegy, mert én úgyis odaadom neki az enyémet, ha arra kerül a sor. Ez már csak azért is nevetséges, mert sosem voltunk jóban, sőt. Mindig csszegetett az egészséges életmódom miatt is, bezzeg ilyenkor nem baj az, mi? :D

Amikor kérdőre vontam, még meg is magyarázta, hogy a családból mások nem jöhetnek szóba, a testvéreimet szegényeket nem kényszerítené ilyesmire, meg mi az hogy nem adnám oda a szerveimet, nekem ez a kötelességem, hogy őt kisegítsem a bajban anyagilag is meg mindenhogy.

Hát köpni-nyelni nem tudtam. Azt mindesetre ezek után megmondtam, hogy keressen másik donorjelöltet... nem is beszéltünk azóta (azt azért hallottam szegről-végről, hogy kutya baja).

2019. nov. 26. 16:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád sem lehet túl okos, a vesedonáció nem úgy működik, hogy mivel a gyereke vagy, akkor te adhatod neki a tiédet. Nem is biztos, hogy van egyezés. Lehet a tizedik szomszéd tudná neki adni, pedig nem is rokonok. Olyan mint a véradás attól még hogy rokonok vagytok, nem biztos hogy ugyanolyan és adható. Vérvétellel állapítják meg.
2019. nov. 26. 19:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs okod odaadni a szerveidet.

Egy hullából se vehetik ki, ha előtte nem nyilatkozott ezügyben.

2019. nov. 26. 19:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Na igen,nem tudom valamelyik kórházas sorozatban láttam,hogy 6 vagy 7 szempontból 5-6-nak kell egyeznie ahhoz,hogy adható legyen egy szerv valakinek.

És még akkor sem biztos,hogy befogadja a szervezet.

Gondolom a más vércsoport alapból kizáró tényező,arra pedig a legtöbb családban van példa,hogy az egyik szülővel nem azonos a vércsoport a gyerekeknek.

2019. nov. 26. 19:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokszor megkaptam, hogy azért szült meg minket a testvéreimmel, hogy gondoskodjunk róla.

Amikor kézhez kaptam az első fizetésem, felmondott. Akkor már a férjemmel - akkor még a barátommal - éltem együtt, külön háztartásban.

Visszakérdeztem, hogy ő odaadta-e az anyjának a fizetését, miután elköltözött. Nem volt a válasz. Megkérdeztem, hogy akkor nekem miért kellene ezt tennem.

Ekkor jött egy hosszú, de hát, de hát rész.

Tesóim szintén elköltöztek, azóta is munkanélküli.

Mi vagyunk a világ legszemetebb, leghálátlanabb gyerekei, mert külön költöztünk és nem gondoskodunk róla.

2019. nov. 26. 21:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A minap beszélgettem anyukámmal, és őt idézve: "a gyereket ajándéknak kapjuk. Felneveljük, szeretjük és ha itt az ideje,elengedjük". Nagyon meghatott amit mondott, nem igazán beszélgettünk ilyesmiről előtte. Tény, hogy a szüleim mindig is szülők szerettek volna lenni, lett is 4 gyerekük :D. Soha nem tennének ilyen megjegyzést, vagy várnának el tőlünk dolgokat (sokan azért vállalnak gyereket,mert öreg korukra akarnak "gondozót", és ez elég szomorú.)
2019. nov. 27. 11:02
 16/18 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten igen, bár ez inkább a nagyszüleimre jellemző, akik amellett, hogy imádtak minket, úgy gondolták, hogy a gyerek azért kell, hogy legyen unoka és hogy legyen, aki segítse őket idős korukra.
2019. nov. 27. 14:12
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

Nekem neveloapam allandoan azt magyarazza (meg a ket sajat gyerekenek is), hogy mi majd veszunk neki harley davidsont, elvisszuk ide-oda stb. Persze felig vicceskedve mondja, de nem egeszen ertem miert, mikor miota ismerem mikor 14 eves voltam anyamnak pl. megtiltotta hogy akar egy ezrest adjon nekem... Masreszt meg ha en 50-60 eves lennek, sajat magamnak vennek Harleyt nem pedig minden reggel bemennek a gyarba dolgozni es a gyerekeimtol varnam a megvaltast.

Kádár szulte ezt a generaciot. Azt hiszik, az embernek minden jar, amennyiben bemegy dolgozni a gyárba..

2019. nov. 27. 21:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem kívánt gyerekként születtem. "Apámat" egyszer láttam. Anyám(?) a végsőkig kizsigerelt, anyagilag és lelkileg is.
2019. nov. 28. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!