Titeket is hosszú távú befektetésnek tekintenek a szüleitek?
Nem tagadom, azért írom ki a kérdést, mert most teljesen le vagyok taglózva.
Nyugdíjas anyám a minap heveny hasfájást kapott, orvoshoz nem volt hajlandó menni, amikor rákérdeztek, hogy miért nem vigyáz az egészségére, teljes természetességgel kijelentette mellettem - nem kérdezte -, hogy szerinte a veséje megy tönkre, de tök mindegy, mert én úgyis odaadom neki az enyémet, ha arra kerül a sor. Ez már csak azért is nevetséges, mert sosem voltunk jóban, sőt. Mindig csszegetett az egészséges életmódom miatt is, bezzeg ilyenkor nem baj az, mi? :D
Amikor kérdőre vontam, még meg is magyarázta, hogy a családból mások nem jöhetnek szóba, a testvéreimet szegényeket nem kényszerítené ilyesmire, meg mi az hogy nem adnám oda a szerveimet, nekem ez a kötelességem, hogy őt kisegítsem a bajban anyagilag is meg mindenhogy.
Hát köpni-nyelni nem tudtam. Azt mindesetre ezek után megmondtam, hogy keressen másik donorjelöltet... nem is beszéltünk azóta (azt azért hallottam szegről-végről, hogy kutya baja).
Nincs okod odaadni a szerveidet.
Egy hullából se vehetik ki, ha előtte nem nyilatkozott ezügyben.
Na igen,nem tudom valamelyik kórházas sorozatban láttam,hogy 6 vagy 7 szempontból 5-6-nak kell egyeznie ahhoz,hogy adható legyen egy szerv valakinek.
És még akkor sem biztos,hogy befogadja a szervezet.
Gondolom a más vércsoport alapból kizáró tényező,arra pedig a legtöbb családban van példa,hogy az egyik szülővel nem azonos a vércsoport a gyerekeknek.
Én is sokszor megkaptam, hogy azért szült meg minket a testvéreimmel, hogy gondoskodjunk róla.
Amikor kézhez kaptam az első fizetésem, felmondott. Akkor már a férjemmel - akkor még a barátommal - éltem együtt, külön háztartásban.
Visszakérdeztem, hogy ő odaadta-e az anyjának a fizetését, miután elköltözött. Nem volt a válasz. Megkérdeztem, hogy akkor nekem miért kellene ezt tennem.
Ekkor jött egy hosszú, de hát, de hát rész.
Tesóim szintén elköltöztek, azóta is munkanélküli.
Mi vagyunk a világ legszemetebb, leghálátlanabb gyerekei, mert külön költöztünk és nem gondoskodunk róla.
Nekem neveloapam allandoan azt magyarazza (meg a ket sajat gyerekenek is), hogy mi majd veszunk neki harley davidsont, elvisszuk ide-oda stb. Persze felig vicceskedve mondja, de nem egeszen ertem miert, mikor miota ismerem mikor 14 eves voltam anyamnak pl. megtiltotta hogy akar egy ezrest adjon nekem... Masreszt meg ha en 50-60 eves lennek, sajat magamnak vennek Harleyt nem pedig minden reggel bemennek a gyarba dolgozni es a gyerekeimtol varnam a megvaltast.
Kádár szulte ezt a generaciot. Azt hiszik, az embernek minden jar, amennyiben bemegy dolgozni a gyárba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!