Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyszeri munkalehetőség vs...

Lachesys kérdése:

Egyszeri munkalehetőség vs csaladtag betegsege?

Figyelt kérdés

Heló! hat, eleg rossz dilemmaban vagyok.... edesapam 77 eves, es diagnosztizaltak nala egy gyogyithatatlan betegseget. nem gyors lefolyasu, de faradekonyabb lett... en most vagyok 25. jovore vegzek az orvosin. van egy baratom, akivel szerettunk volna osszekoltozni, bar mar apukam betegsege elott is felmerult, hogy esetleg el kell koltoznom.

mivel, borgyogyasz rezidens helyet a fovarosban nem fogok kapni nagy valoszinuseggel. nagyon keves van. el kene koltoznom messzire.... vagy egy masik szakiranyt megcelozni. akar mer erdekelne is mas, de sajna, a borgyogyaszat az ahol nem kell tul sokat ugyelni, ami majf ha csaladom lesz azert nem elhanyagolhato...

kicsit csapdaban erzem magam. egyreszt tudom mi a helyes, itthon kell maradnom. de olyan fojtogato erzes, hogy emiatt nem valaszhatom azt a szakiranyt esetleg, amit kineztem... :( nem tudom mit tegyek..

2019. nov. 26. 15:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon dicséretea hogy gondoskodni szeretnél idős beteg apukádról. Egy normális szülő kapcsolatban ez így működik.

De ne add fel a karriered a jövődet. Ezt szerintem édesapád is megérti. Mindenképp járd körül az összes lehetőséget. Akár mindkettőtök költözése is benne lehetne a lehetőségekben.

2019. nov. 26. 15:50
 2/13 A kérdező kommentje:
nem hinnem h eljonne velem pl kaposvarra. foleg, hogy van itt baratnoje is :) valamint baratomat is pesthez koti a munkaja:( azt meg megoldottuk volna ketten valahogy, hogy utazgassunk, de igy meg ha el is koltoznek videkre ha hazajutok apukammal kene lennem es baratomra nem jutna semmi idom. igazabol nem latok lehetoseget most arra hogy barhogy maskepo legyen, mint a masik szakirany:(
2019. nov. 26. 16:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Apukád ápolásra szorul vagy ellátja magát? Együtt él a barátnőjével?
2019. nov. 26. 16:16
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Akkor nincs egyedül. Én amondó vagyok akkor menj. Édesapád nem lesz egyedül
2019. nov. 26. 16:18
 5/13 A kérdező kommentje:

nem szorul apolasra, igazabol o eddig sokkal jobban birta magat, mint egy atlag 70+. inkabb megviseli hogy most mar gyogyszert kell szedni, meg hasonlok. nem koltoztek ossze a baratnojevel de itt lakik az alattunk levo emeleten.

igazabol o inkabb azt "varna" hogy en vigyem a haztartast, fozzek ra stb hiszen neki mar faraszto. persze eddig is segitettem, de nem mindig en csinaltam mindent pl vizsgaidoszakokban volt hogy orultem ha aludni volt idom.

szoval igazabol meg az is problemas lenne hogy ha itt elkoltozom akkor hogy lesz mert ket haztartast vinni is nehezkes lenne orvosi munka mellett.

van egy noverem de o meg 50+ es kulon el a lanyaval, bar ok is itt vannak pesten. de ugye en eltem apuval mostanaig szoval valahogy mintha kimondatlanul tolem varnak el hogy ez most az en dolgom. amivel valahol egyet is ertek... es tudom onzo gondolatok ezek, meg rosszul is erzem magam hogy erre gondolok. de nezem a kortarsaimat akik vigan elkoltoznek otthonrol es neha csak arra vágyom h elhessem a sajat eletem:(

na mindegy, lesz majd valami...

2019. nov. 26. 16:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
És majd 20 év múlva elkezdel szakmában dolgozni?
2019. nov. 26. 16:59
 7/13 A kérdező kommentje:

ezt most nem ertem miert gondolod? valoszinuleg talalok pesten vagy a kozeleben gyerekorvos rezidenshelyet vegzes utan es akkor nem kell az orszag masik felebe koltoznom. de akkor a borgyogyaszatrol le kell mondanom.

de meg ha osszekoltozom itt pesten a baratommal akkor sem tudom hogy vihetnek a heti legalabb 1 ejszakai ugyelet es a tobbi munka mellett 2 haztartast is ugy h meg sportolni is jusson ido hisz fiatal lanykent ki is kene nezni valahogy, es a baratommal is lehessek.

valszeg sehogy. de ha itt maradok pesten pl ha magunknak fozok atvihetek apanak is egy adagot, ha 200 kmre dolgozom ez nyilvan nem igy mukodik...

2019. nov. 26. 17:04
 8/13 anonim ***** válasza:
16%
Ellopták a Caps Lock billentyűdet, no meg az ékezetes betűket?
2019. nov. 26. 17:23
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Tehát itt 2 probléma van egyszerre a barátod,meg az apád.

Röviden leírom én mit csinálnék,még ha érzéketlennek is tűnik,de reálisan nézem a helyzetet.

A legfontosabb az lenne,hogy a bőrgyógyászat felé menjek.Jól lehet vele keresni,főleg ha csinálsz egy magánpraxist.

Barátom nem érdekelne igazán ebben a helyzetben,csak a saját életemet nézném.Vagy tud ehhez alkalmazkodni,vagy nem,nem érdekelne hogy a másik munkája hol van.

Beszélnék apám barátnőjével,tudna -e apámra felügyelni.Ha nem tetszik neki,akkor apámmal beszélnék,elmondanám neki hogy nem akarom cserben hagyni,de a tanulás végett el kell költöznöm,nem tudok rá vigyázni.Javasolnék egy idősek otthonát,ahol 0-24 ben vigyáznak rá,akár esestleg a lakás eladásával is,amit oda be kell fektetni.Így is úgy is eljön ez az idő.

Szóval én eképp járnék el mindenképpen.

2019. nov. 26. 18:19
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnám fel az álmaimat, a barátom kedvéért sem.

Mi is 5 évig éltünk távkapcsolatban és működött. Nehéz volt, de ki lehetett bírni.

Apukádról szép és jó, hogy gondoskodsz, de ha nem él együt a barátnőjével, nem tud magáról gondoskodni, akkor sajnos el kell fogadnia, hogy az van, amit te mondasz. Öregek otthona vagy költözik veled.

2019. nov. 26. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!