Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Már nem bírjuk sokáig! Mit...

Már nem bírjuk sokáig! Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy van egy 2 éves öcsém akivel már nem tudunk bírni. És ez hamarosan szét fogja szakítani a családot. Az a lényeg hogy a világ legrosszabb gyerekei közé tartozik. Mindent eltör, elront és semmi sem használ ellene. Nem használ ha rászólunk, az sem ha verjük(persze csak pár pofonról van szó) meg az sem ha hozzá alkalmazkodunk. Apám vállalkozó vagyis itthon dolgozik, anyám pedig bolti eladó ha ez számít valamit a történetben. Én még suliba járok és mikor hazaérek egyszerűen már rossz közérzetem van. Régebben legalább itthon jó volt lenni, de mostmár nem tudok hova menekülni(koliba nem akarok menni mert az is egy nagy sz$r). Attól félek hogy anya vagy megöli magát, vagy az öcsémet vagy lelép innen. Apámmal is kb. ugyanez a helyzet. Én pedig csak vagyok jelenleg mert nem tudom mit tegyek. Nagyszülőkre nem lehet mindig bízni mert nekik is van dolguk a többi családtag meg éli a saját kis életét. Egyszóval semmilyen kiutat nem látok ebből. És persze itt vagyok én is 16 éves fiúként vagyis tinédzserként és csak egy kis nyugalomra, magányra vágyom amit persze nem kaphatok meg mert olyan felelősség hárul rám amit még egy felnőtt is alig tud kezelni, nemhogy egy kamasz. Röviden összefoglalva mindenkinek tele van a töke és ennek csak rossz vége lehet. Szerintem leírtam mindent ami fontos. Szóval milyen megoldásokat tudtok erre? Előre is köszönöm a normális válaszokat.
2019. nov. 24. 12:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%

Ez a legrosszabb, legnehezebb kor, olvass utána, mi a dackorszak.

Terrible two.

Egyetlen dolog segít, a következetesség! Nem jó, ha egyszer ráhagyják, egyszer megverik, apa nem engedi, anya igen, stb. A bölcsiben azért bírnak vele, mert ott következetesen ugyanazok a szabályok, ott ismeri a határokat.

2019. nov. 24. 13:58
 22/30 anonim ***** válasza:
93%
Úr isten. Szörnyű ilyet olvasni komolyan! És ezzel nem téged minősítelek, de a szüleidet igen! Nekem is van egy 2 évesem, nem egyszerű eset, mert a dackorszakos dolgozik kő keményen. Nah de, hogy megverni? Ne haragudj 2 felnőtt ember ennyire nem tudja kezelni a 2 éves gyereket. Óriási gond van fejben a szülőknél komolyan mondom.
2019. nov. 24. 15:45
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretik, akkor nem fogja szétrombolni a családot. Ki fogja nőni csak figyelni kell rá.
2019. nov. 24. 16:03
 24/30 A kérdező kommentje:

Nem kell olyan komolyan venni ezt a verést 22-es. Csak néha amikor nagyon rosszat csinál akkor szokták de akkor is a kezére adnak egy gyengébbet vagy az arcára egy méggyengébb kis pofont. És úgy is csak

ezeket is neveti szóval nehogy azt higgye valaki hogy a szüleim szörnyetegek. Ugyancsak jó szülők. Persze korántsem tökéletesek de senki sem az szerintem.

2019. nov. 24. 16:16
 25/30 anonim ***** válasza:
86%
Rosszul látod. Ha egy 2 éves ennyire ki tudja idegelni őket, akkor korántsem jó szülők. Vagy vinni kellene szakorvoshoz, ha tényleg ekkora gond van vele, vagy foglalkozni vele. Ne okoljunk már egy 2 éves gyereket, nevetséges.
2019. nov. 24. 16:19
 26/30 A kérdező kommentje:
Nem csak az öcsém idegeli ki őket, van még más is(munka, magánélet stb). Persze igen sajnos elcseszték. Túl későn vállalták az öcsémet. Kiöregedtek már ebből. Én már régebben akartam egy kis tesót de amikor már elértem a kamaszkort úgy voltam vele hogy hagyjuk ezt. Nekik meg pont akkor jött ez az ötlet.
2019. nov. 24. 16:28
 27/30 anonim ***** válasza:

Azért azon jót mosolyogtam, hogy te nem vagy ilyen. Ő sem lesz ilyen 16 évesen. Ez a dackorszak ideje. Te is ilyesmi lehettél, csak hozzád még volt türelmük.

Az én lányom a világ legjobb gyereke, szófogadó, kedves, de két évesen hozzám vágta a bilit és úgy üvöltött mint egy sakál. Meg a boltban egyszer a földre verte magát és ott üvöltött. Ha kitartasz és nem adod be a derekad, ezek a hisztik nyomtalanul eltűnnek. A dackorszak erről szól. Amúgy ha lefoglalod, játszol vele, labdát gurigattok, építő kockáztok és sokat vagytok a jó levegőn, akkor otthon is jobb lesz a gyerek.

2019. nov. 24. 18:08
 28/30 anonim ***** válasza:
28%
Ilyenkor azért elgondolkozom azon, ha elküldeném a rendőrségre, gyámhatóságra a kérdést, IP alapján megtalálnának-e, hogy veritek a két évest...
2019. nov. 24. 18:37
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

28as

Le se szarnak, meg azokra sincs kapacitas, akik a szemuk elott vannak, nemhogy IP cim alapjan elkezdenenek nyomozgatni :(

2019. nov. 24. 20:16
 30/30 anonim ***** válasza:
44%
Ahdh. Orvoshoz kéne vinni.
2019. nov. 24. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!