Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Már nem bírjuk sokáig! Mit...

Már nem bírjuk sokáig! Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy van egy 2 éves öcsém akivel már nem tudunk bírni. És ez hamarosan szét fogja szakítani a családot. Az a lényeg hogy a világ legrosszabb gyerekei közé tartozik. Mindent eltör, elront és semmi sem használ ellene. Nem használ ha rászólunk, az sem ha verjük(persze csak pár pofonról van szó) meg az sem ha hozzá alkalmazkodunk. Apám vállalkozó vagyis itthon dolgozik, anyám pedig bolti eladó ha ez számít valamit a történetben. Én még suliba járok és mikor hazaérek egyszerűen már rossz közérzetem van. Régebben legalább itthon jó volt lenni, de mostmár nem tudok hova menekülni(koliba nem akarok menni mert az is egy nagy sz$r). Attól félek hogy anya vagy megöli magát, vagy az öcsémet vagy lelép innen. Apámmal is kb. ugyanez a helyzet. Én pedig csak vagyok jelenleg mert nem tudom mit tegyek. Nagyszülőkre nem lehet mindig bízni mert nekik is van dolguk a többi családtag meg éli a saját kis életét. Egyszóval semmilyen kiutat nem látok ebből. És persze itt vagyok én is 16 éves fiúként vagyis tinédzserként és csak egy kis nyugalomra, magányra vágyom amit persze nem kaphatok meg mert olyan felelősség hárul rám amit még egy felnőtt is alig tud kezelni, nemhogy egy kamasz. Röviden összefoglalva mindenkinek tele van a töke és ennek csak rossz vége lehet. Szerintem leírtam mindent ami fontos. Szóval milyen megoldásokat tudtok erre? Előre is köszönöm a normális válaszokat.
2019. nov. 24. 12:13
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%
Esküszöm, meg fogom már kérni a fateromat, hogy nyisson egy kölyökneveldét. Ő ugyanis egyetlen szemvillanással helyre tudja rakni a világ legrosszabb kölykét is, számtalan példa volt erre.
2019. nov. 24. 13:06
 12/30 anonim ***** válasza:
91%
Lehet kezelni! Határokat kell szabni, és ahhoz ragaszkodni kell. Elveszed tőle, ami nem a kezébe való, rászólsz, ha rosszat csinál. Arra is meg lehet tanítani, hogy a szobádba nem mehet be.
2019. nov. 24. 13:08
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

A hisztit pont azért csinálják, mert tudják, hogy akkor mindenki rájuk fog figyelni.

Minden törékeny dolgot olyan helyre kell tenni, ahol nem érheti el. Ha hisztizik, majd abbahagyja, nem szabad rögtön rohanni tutujgatni. Pláne, ha ki is röhög titeket olyankor, akkor egyértelmű, hogy bosszantásból csinálja.

2019. nov. 24. 13:12
 14/30 A kérdező kommentje:

Idegen emberek előtt általában tud viselkedni. Bölcsiben sem szokott nagy balhét csapni. Csak amikor mi vagyunk vele.

Ja és én szoktam édesanyám után a legtöbbet vigyázni rá. Úgyhogy már eléggé ismerem és szeretem is, úgy mint ahogy ő engem. Ezt azoknak üzenem akik azt hiszik hogy csak egy kis hisztiző kamasz vagyok aki semmit nem csinál csak panaszkodik.

2019. nov. 24. 13:12
 15/30 anonim ***** válasza:
30%
Akkor lehet,hogy hiperaktív.
2019. nov. 24. 13:16
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha máshol tud viselkedni, akkor csak otthon nincs nevelve, semmi más baj nincs vele.
2019. nov. 24. 13:19
 17/30 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es és 13-as.

Tudjuk hogy lehet kezelni, határokat szabni és hozzá alkalmazkodni. Csak akkor az egész házunkat ki kéne pakolni, nem lenne sem szék, sem asztal de még a kanapét is ki kéne vinni. A ruhásszekrényekről ne is beszéljünk. A szobámat rendszeresen kulccsal zárom így azzal szerencsére nincs probléma.

2019. nov. 24. 13:20
 18/30 A kérdező kommentje:
Elvileg ugyanúgy neveltek engemet is mint ahogy őt én mégis szöges ellentéte vagyok.
2019. nov. 24. 13:22
 19/30 anonim ***** válasza:
91%
Mit lehet tenni? Nevelni. Nevetséges hogy egy két éves uralkodik egy családon.
2019. nov. 24. 13:38
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Egy-két részt nézz meg gyereknevelési műsorokból (persze nem neked kellene ezt megtenni...), ajánlom a Szuperdada sorozatot például.
2019. nov. 24. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!