Hogy lehetne megoldani, hogy ebből ne legyen összeveszés?
A megoldás az lenne, ha összeülnél a szüleiddel, és utánanéznétek, melyik a kedvezőbb: ha ti vesztek fel hitelt, vagy ha ők autóvásárlásra. Amelyik a kedvezőbb, azt válasszátok. Ha ők vesznek fel 1,9 milliót, akkor azt ők az általatok nekik fizetett összegekből törlesztenék vissza. A kamatot és egyéb plusz költségeket vagy ti fizetitek, vagy megosztanátok olyan arányban, amiben meg tudtok egyezni.
Ha én lennék a szüleid helyében, bevállalnám a plusz költségeket, egyrészt mert én idéztem elő ezt a kellemetlen helyzetet, másrészt mert nálatok jön a baba (az unokám), a lakásra is biztosan kell még költeni, épp elég kiadásotok lesz.
Mi volt a megállapodás a szülőkkel? a kérdésből nem egyértelmű, hogy ajándékba vagy kölcsön kaptátok a pénzt. Ha kölcsön volt, mikori visszafizetésben egyeztetek meg?
8-as válaszoló, ha már te hülyeséget csináltál, ne tanácsold ugyanezt másnak. Azt kellett volna mondanod apádnak, hogy a pénzt köszönöd szépen, a vagyonmegosztást pedig meccseljék le egymás között. Ehelyett te szépen hagytad, hogy apád kijátsszon benneteket egymás ellen anyáddal, ő meg röhög a markába.
Amikor megkaptam tőlük az összeget még nyáron, akkor úgy mondták, hogy ők ezzel hozzá járulnak a lakásvásárláshoz.
8. A feleségem fizujából sosem költünk, az a spórolt pénzünk, az enyémből kijövünk, és még abból is el megy mindig 70000 ft megtakarításira (fundamenta stb)
3 hete itthon van, sajnos veszélyeztetett terhes kategóriába sorolták, nem mehet már vissza dolgozni, elkezdtük megvenni a baba cuccokat, és apukámnak említettem, hogy vennék egy használt kocsit, mert a lakás vásárlás miatt tavasszal eladtam a kocsim (és a motorjaim, garázsom stb), hogy hozzá tegyem a vételárhoz, ebből az jött le nekik, hogy azt látják, hogy van pénzem akkor kérik vissza inkább amit adtak, hogy ő cserélje le a kocsiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!