Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert szereti jobban a szülő...

Miert szereti jobban a szülő az unokáját, mint a saját gyerekét?

Figyelt kérdés
Anyám unokája 6 éves. Én amikor ennyi idős voltam soha semmit nem kaptam anyátol, max a legolcsobb túrórudit, az unoka meg a legdragabb csokit, cukrokat. (pedig anyám pénzügyi helyzete most se rózsás) de rendszeresen vesz neki drága játékokat, cipőt, ruhákat is csak úgy, én anno max szülinapomra kaptam egy pulcsit, ő szülinapjára meg karácsonyra 20-30 ezer ft-os dolgokat kap anyutol. A gyerek szülei (bátyámék) átlagos anyagai helyzetben élnek, minden hülyeségre van pénzük. Érdekes hogy ha megkerdezem anyától, hogy nincs e valami nasi itthon mert édességre vágyom, mindig azt mondja hogy nincs, de ha 1 óra mulva megjelenik az unoka, akkor egyből előkerül gumicukor, drágábbnál drágább kind*r csokik, kekszek. Valamelyik nap anyu kint felejtett a csokit az asztalon, én elvettem belőle egy kis darabot, de anya észre vette és már ment is eldugni a szekrénybe előlem. Heti 2 alkalommal nálunk alszik a gyerek, és ilyenkor késő estig játszanak anyával, ha szólok nekik hogy halkabban mert aludni akarok, akkor anyu megsértődik, hogy én ne bántsam már a gyereket. De olyan is van elég sűrűn hogy nagyon rossz a gyerek, rácsapok a se*ére, és levagyok ba*zva hogy miért bántom ő egy gyerek. Ha bárki csúnyán néz rá, vagy valaki rászol (mert nagyon neveletlen amúgy) olyankor anyu megvan sértődve és pofakat vág

2019. nov. 11. 11:49
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezt úgy utálom, ha valaki jogos kritikai észrevételt tesz, akkor egyből féltékeny és irigy. (Bár ez a gyk, mit várunk, ugye...)
2019. nov. 11. 18:38
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád debil. Nagyon.

..

Nagyon!

2019. nov. 11. 23:04
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Egészséges esetben nem szeretik jobban az unokát, hanem felszabadultabbak vele szemben, mert nem övék a felelősség. Az unoka jövője nem nyomasztja a nagyszülőt, csakis az öröm jár vele.

Persze, amit leírtál már más kérdés. Valószínűleg az otthonról hozott mintákat látod, édesanyádat is így nevelték otthon. Úgy gondolja, nem szabad lazára engedni a gyeplőt. Az unokáját, mivel nem ő neveli, úgy gondolja, nem az ő dolga szigorúnak lenni.

Anyósom is ilyen. A lányainak járt pofon is, szobafogság is, amikor tizenévesek voltak. Ha úgy gondolta, hogy váratlanul sok lett a vasalnivaló, és sürgős kivasalni, kérdés nélkül leoffolta a randinkat, ami már meg volt beszélve. Ha szóvá tette a párom, jött a hiszti.

Na de mióta megszületett a két lányunk? Hohó! Reggeli előtt csokit? Simán! Egész nap tévét nézeni? Simán! Még ágyba is viszi nekik a kaját! Úgy szól hozzá a lányom, mint a kutyához? Elneveti, hogy mekkora szövege van. Ha összeveszik a gyerek az anyjával? Akkor persze eljátssza a jó zsarut, hogy milyen szigorú a feleségem...

2019. nov. 12. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!