Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert szereti jobban a szülő...

Miert szereti jobban a szülő az unokáját, mint a saját gyerekét?

Figyelt kérdés
Anyám unokája 6 éves. Én amikor ennyi idős voltam soha semmit nem kaptam anyátol, max a legolcsobb túrórudit, az unoka meg a legdragabb csokit, cukrokat. (pedig anyám pénzügyi helyzete most se rózsás) de rendszeresen vesz neki drága játékokat, cipőt, ruhákat is csak úgy, én anno max szülinapomra kaptam egy pulcsit, ő szülinapjára meg karácsonyra 20-30 ezer ft-os dolgokat kap anyutol. A gyerek szülei (bátyámék) átlagos anyagai helyzetben élnek, minden hülyeségre van pénzük. Érdekes hogy ha megkerdezem anyától, hogy nincs e valami nasi itthon mert édességre vágyom, mindig azt mondja hogy nincs, de ha 1 óra mulva megjelenik az unoka, akkor egyből előkerül gumicukor, drágábbnál drágább kind*r csokik, kekszek. Valamelyik nap anyu kint felejtett a csokit az asztalon, én elvettem belőle egy kis darabot, de anya észre vette és már ment is eldugni a szekrénybe előlem. Heti 2 alkalommal nálunk alszik a gyerek, és ilyenkor késő estig játszanak anyával, ha szólok nekik hogy halkabban mert aludni akarok, akkor anyu megsértődik, hogy én ne bántsam már a gyereket. De olyan is van elég sűrűn hogy nagyon rossz a gyerek, rácsapok a se*ére, és levagyok ba*zva hogy miért bántom ő egy gyerek. Ha bárki csúnyán néz rá, vagy valaki rászol (mert nagyon neveletlen amúgy) olyankor anyu megvan sértődve és pofakat vág

2019. nov. 11. 11:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Jogos a haragod, ne foglalkozz az irigyezokkel. Néhányan elfelejtették milyen a fiatal felnőtt kor eleje, teljesen le lehet rombolni az onértékelést. Nyilván előtte sem volt egy nagyon szereto családod, de ilyen korban kezd először rádöbbenni az ember hogy ez valójában mit jelent. Es nem nem a turorudit...
2019. nov. 11. 12:39
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Ha ez megvigasztal Kérdező, én nem szeretem jobban az unokámat, mint a gyerekemet. Az unokámban is a gyerekemet szeretem, mert ha nem a gyerekem gyereke lenne nem is érdekelne.
2019. nov. 11. 13:16
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

>Előjött belőle a lelkiismeretfurdalás, és be akarja pótolni az elmúlt éveket, amikor neked nem adott meg semmit

>Kellőképpen idős lett,és benőtt a feje lágya

>Időközben rájött, hogy a gyerek nem is egy olyan rossz ,hátrányos dolog,mint eredetileg gondolta

>Képmutatásból, hogy ő mutassa, hogy ő milyen nagymama

>Divatból,mert ezt látta másoktól, hogy a nagymamák ilyenek, akár tv-ben, akár utcán, akár valami "Isteni sugallatra":) Vagy kirakat-ember lett.

>Most jött rá, most értette meg, hogy milyen fontos a család

>Rájött, hogy a kisgyerek tök cuki,

>téged mondjuk sosem nézett így, hogy "jaj de cuki gyereke van, mert mindig sokat dolgozott,és fáradt volt, és örült, hogy él, amikor hazaért a munkából és végzett a teendőkkel; tehát teneked csak az etetésedet, tisztálkodásodat, alvásidődet akarta menedzselni, mint egy ilyen "kiszolgáló-személyzet". Tehát nem mint egy anya, és most akarja megélni az anyaságát; akár most jutott el oda bármilyen értelemben (tehát most, hogy te kirepültél, így lett nyugodt,stresszmentes az élete, pl lehet, hogy szegények voltatok, és mindig azon stresszelt, hogy miből adjon neked majd holnap enni) Vagy pedig eddig nem is akart igazán anya lenni,és mostanra ismerte fel, hogy az anyaság egy jó dolog, és most szeretné ezt megélni.

>Szeretne jó nagymama lenni

>Most jött meg az energiája/életkedve idősebb korára, hogy ő már nem(?) dolgozik; vagy már mást dolgozik, amit élvez, és nem befásult.

>Úgy látja,hogy az unokája hasonlít rá, akár külsőleg ,akár belsőleg, és te meg pedig nem hasonlítottál rá semmilyen szinten ezért akár téged mindig is utált, vagy nem tudott, vagy csak nehezen tudott téged elfogadni.

>Téged lehet, hogy utált, mert azért szült csak meg téged, hogy megfogja az apádat, de nem jött össze neki a kis terve, és ezért ott maradt a nyakán, és haragudott rád, amiért "tönkretetted a karrierjét", keresztülhúztad az elképzeléseit, számításait.

2019. nov. 11. 13:34
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
*Vagy most jutott el az agyáig, most ébredt rá, hogy egy gyerek az ajándék. Hogy mennyi jó pillanatot tudhat okozni , miközben felfedezi a világot, hogy mondja a kis megállapításait, vagy akár még csak gagyarászik; vagy hogy pl mennyire cukin nevet, vagy pl nemtom, oda akar adni neked/v bárkinek valami játékot a kezedbe, hogy te is nézd meg az ő játékát.
2019. nov. 11. 13:37
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez így tényleg baromi igazságtalan. Meg a kérdező bátyja meg felesége is, hogy heti 2x minimum lepasszolják és kitúrják a nagylányt otthonról. Tanulj, dolgozz, költözz külön, és ne nyisd rá többet az ajtót. Nem érdemli meg. Gondolom, a tesód volt a kedvenc gyerek.
2019. nov. 11. 13:39
 16/23 anonim ***** válasza:
14%

Kerdezes nelkul veszel a csokibol? Ha igen en is eldugnam eloled.

Racsapsz nevelesi celzattal egy 6 eves fenekere 17 evesen. Batyad ha tudna nem torne le a kezed?

Azet ezek gazosak reszedrol.

Amugy meg igen jogosna vagy feltekeny, de a fentieket ne csinald mert rad nezve nagyon alja dolgok es nagyon nem kene.

Anyuddal beszelj hogy rosszul esik ez az egesz es kesz.

2019. nov. 11. 14:14
 17/23 A kérdező kommentje:
#16 bátyám nem töri el a kezem, viszont a gyerek kezét se, amikor napi szinten elküldi a ku*va anyjába, és elkussoltatja őket. (igen, a 6 éves gyerek. De lazán leku*vázza az anyját is, aki ere semmit se reagál)
2019. nov. 11. 15:09
 18/23 A kérdező kommentje:
15, a tesóm a lehető legrosszabb gyerek volt, nem volt ő kedvenc. Anyámat nem egyszer megverte előttem, ellopta a pénzét, drogozott, ivott, nem jart haza napokig, aztan haza jott véresen, össze hányva, aludt és már ment is el, rendesen jart prostikhoz, felcsinált egy alkoholista igénytelen, nála jóval idősebb nőt. Maga a pokol volt nekem látni gyerekként ezeket, anyám sírva könyörgött hogy én ne legyek ilyen....
2019. nov. 11. 15:13
 19/23 anonim ***** válasza:
23%
Aha, lehet akkor , hogy anyád téged szigorúan akart fogni, hogy nehogy olyan elkanászodott legyél, mint a bátyád; és akkor az unokájával meg, akit ugye nem neki kell nevelni , vele megengedőbb, mert őt nyugodtan kényeztetheti, mert úgyse az ő (az anyukád) vállán van a teher. Hanem a tesódén meg csaján. Csak nem tudom, hogyha alapból szeretett volna jó anyuka lenni... Hát, nemtom, ez lehet, hogy valami karmikus dolog is esetleg, ebben ami közrejátszik, már ha hiszel az előző életekben; hogy hozott mindenki egy csomagot. Amúgy lehet, hogy anyukád csak nagyon buta és következetlen, vagy nemtom. Illetve, hogy nagyon buta, az biztos. Sajnállak; végezd el gyorsan azokat a képzéseket, amiket szeretnél, és utána menekülj el otthonról, ha kb napi szinten ez van, ez lelkileg is megterhelő mindenesetre. Nálunk sem rózsás a családi helyzet. Valaki egyszer azt mondta, hogy akikkel együtt élsz, hogy akivel egy családban vagytok, azzal van a legerősebb karmád. Szal, hogy tudjatok törleszteni. De egyébként nem minden rossz dolog karmikus, de lehet, hogy nálatok esetleg ez is közrejátszhat. Ja meg amúgy szal hallottam még olyat is, hogy "Isten a barátainkkal kér elnézést a családtagjaink miatt." :) Egyébként szal tényleg, a lelkikötelékes kapcsolatokat kell ápolni, mert ez a "vérségi alapon egy fedél alá vagytok kényszerülve, és nem önszántatokból laktok együtt" szal ez a helyzet ez mindenkinek kellemetlen:D:D Ezt meg most magamtól idéztem. :) Na, szal , ne aggódj, most már nemsokára vége lesz ennek a kivételezésnek; pár év,és el tudsz majd költözni. Ha pl nem lesz még mondjuk párod, de már költöznél el, akkor költözz össze 1-2 barátoddal, és akkor 2-en 3-an 4-en már csak-csak kitudtok fizetni egy albérletet. De igazán jó barátok legyenek, szal ne rád hagyják mindig a mosogatást; akár mindenki csinálja meg saját maga után, mert olvastam már olyat, hogy talán 3 ember volt összeköltözve, és egyikük nem tartotta be a közösségi szabályokat. Asszem talán két srác volt , akik fizették az albérletet, és menet közben becsatlakozott az egyik srácnak a barátnője is, és akkor ő nem vette úgy ki a részét pl mosogatás, meg ilyesmik.
2019. nov. 11. 16:28
 20/23 anonim ***** válasza:
63%
Hát nem bölcs dolog, amit anyud csinál, de az érzelmi részét most már értem. Szegény kis kölyök, egy rémség lehet neki a szüleivel. Anyud csak azt szeretné, ha örülne valaminek. Legalább amikor nálatok van.
2019. nov. 11. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!