Mit tegyek ebben a helyzetben?
Sziasztok!
Nagyvonalakban: 31 éves nő vagyok. Laktam külföldön, budapesten, de szakítások után mindig haza kényszerültem a családhoz. Anyum eléggé ragaszkodik hozzám, amit próbál elrejteni, de nem tudja. Ez nekem lelki teher egy kicsit, mert így úgy érzem csak akkor tudom élni az életem ha épp van valakim, és el tudok vele költözni. Így nekem is könnyebb...Most viszont egy városban lakunk nővéremékkel (anyum elköltözött apumtól), nekem itt van egy lakásom, viszont tesóméknál is van egy vendégszoba amit neki tartanak fenn. Anyum viszont ígyis velem lakik, de sokszor van nővéreméknél is (ott az unoka, viszont sokszor megy a csicskáztatás, és olyan mintha azért neki is nehéz lenne ott, nem vonulhat el pihenni ha akar, mert tesóm pofákat vág ha már neki kell foglalkoznia a gyerekkel, állandóan sorozatokat néz telefonon). A lényeg, hogy én itt nem találok munkát, és szeretnék visszamenni Budapestre, viszont olyan szintű bűntudatom van, hogy akkor most anyumnak át kell költöznie tesómékhoz hogy az én lakásomat kiadjuk és bevételünk legyen abból is, hogy egyszerűen nem merek lépni semerre, és itt ülök munka nélkül, holott már nagyon mennék...mit csináljak hogy végre magamat helyezzem már előtérbe és az életemet?
Hiába bas..gatjatok itt a kérdezőt (gyanítom ugyanaz az egy ember), hogy jujj a ti ismerősötök is anyjával él, meg amugy tök egészséges régen is így volt. Ha a kérdezo nem akar az anyjával élni 30 évesen (es ezt meg is tudom érteni) akkor ehhez semmi közötök. Tanácsot kert hogy hova pakolja az anyját, mert ő nem akar vele lenni, a házából meg sajnálja kitenni.
Szoval kérdező, mivel az a te házad, mondd meg anyadnak, es ne legyen miatta bűntudatod, hogy te fel akarsz menni pestre dolgozni, de ahhoz ki kell adnod a lakást eleinte, hogy legyen beveteled abból is. Anyud vagy szepen vissza koltozik apudhoz addig, vagy megy a tesodekhoz. Anyud nem dolgozik amugy? Ezt igy kell neki megmondanod. Te most vagy fiatal, most kell kiepitened a következő 20 évedet. Lassan mar csaladot is kellene alapítanod, ha gyereket gyeretnel, nem 10 ev mulva. Őszintén kell beszelned anyaddal, vagy megerti vagy nem. De neked ne legyen bűntudatod. Nem az utcara akarod kirakni.
Az anyád hibája, hogy egész életében dolgozott, a cselédet játszotta, magával pedig annyira sem törődött, hogy a saját megélhetését megoldja. Valahol megértelek, hiszen az anyád, de az ő rossz döntéseit nem neked kell jóvá tenni.
Továbbra sem válaszoltál arra, hogy anyád háza hol van?
Mi az hogy egeszseges? Ha a kerdezo nem szeretne akkor szamara ez nem egeszseges!
Egyebkent nincs nagyon min gondolkozni, koltozz es latogasd sokat ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!