Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket elengedtek az szülők...

Titeket elengedtek az szülők külföldre tanulni vagy sokáig kellett őket kérlelni?

Figyelt kérdés
A szüleimnek alapvetően nem tetszik az ötlet, hogy külföldön tanuljak, mert fölöslegesnek tartják, egy ilyen "egyetemitthonisvan"-kategóriában gondolkodnak. Azért meg frászt kapnak, hogy én esetleg repülőre üljek vagy nekik repülőre kéne ülniük. Nem Erasmusra akarnak elengedni, hanem CEEPUS-ra, vagy Stipendiiumra, a lényeg, hogy 4-5 órán belül láthassanak. A gond az, hogy a szomszédos országokban elvárják a nyelvtudást és szerintem elég bénán hangzik az Erdély-Erasmus. Németül meg nem tudok, úgyhogy Ausztria kizárva. Egyik pillanatban azt mondják, hogy nincs rá anyagi keret, amikor azt mondom, hogy elmehetnék dolgozni, azt mondják, hogy az én dolgom a tanulás, nem a munka. Azt mondják csúszni fogok, de előre is tudok tárgyat teljesíteni, erre az volt a válaszuk, hogy ha előre megcsinálok mindent, milyen tárgyat tudnék megcsinálni. egyszerűen nem akarnak elengedni.
2019. nov. 6. 20:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A skandináv országokban mindenki beszél angolul a kukástól a bolti eladón át. Ha Finnországba szeretnél menni és megteheted, megvan rá a lehetőség, akkor menj. Természetes, hogy a szüleid szeretnék ha közelben lennél és hiányoznál nekik. Vannak szülők, akik ennek ellenére a gyerek érdekeit nézik és fájó szívvel, de azt mondják menj és vannak akik meg a sajátjukat és visszatartanak. 18 éves vagy/leszel hamarosan, azzal foglalkozz, hogy neked mi a jó, mi tesz jót a jövődnek. Ha a szüleid egészségesek és tudnak magukról gondoskodni, akkor menj. Finnország nem a világ vége, fapadossal haza tudsz repülni néhány havonta ha ők nem mernek. Még ki is fizetik majd, csak láthassanak. Ha szomszédos országba elengednek, akkor Finnországba miért nem? Ha még Ausztrália vagy Amerika lenne...
2019. nov. 6. 20:36
 12/17 Savlekotő ***** válasza:
92%
Mehetnél e? Miért kérdezed meg felnőttként hová mehetsz nyaralni,?Mi ez óvoda,naná h ugy kezelnek,dolgozni akarsz elmész,külföldön tanulnál,hát mész,bejenlented hogy ez van,kitagadnak,lehet jobban jársz, ha munkát vállalsz nem engednek bejárni eltörik a lábad bezárnak,? Egyetemre beengednek,buszra ülhetsz,az nem bajuk h tanulsz nem maradsz olyan buta mint ők? fogod magad és jársz munkába lesz pénzed külön költözni inkább arra keress az erasmuss ráér de igy sose fogsz te külföldön nyaralni 25 évesen se.. Ma sajnos a felnőtteket dedósitják,és a 30 évest is tolnák a babakocsiba,aki hagyja az is problémás.
2019. nov. 6. 20:40
 13/17 anonim ***** válasza:

Engem elengedtek igen, és támogattak is benne.

Én is Hollandiában tanulok, csak nem Erasmussal, hanem rendesen itt kezdtem el az egyetemet és itt is fogom befejezni (5.5 év a mester fokkal). Örülök neki, hogy ilyen szüleim vannak.

2019. nov. 7. 13:29
 14/17 Metionin ***** válasza:
Én nem kértem engedélyt, igaz érettségi után nem is tartottak el. Milyen szakkal akarsz kimenni és milyen ösztöndíjjal? Melyik városban tanulsz? Évente több diákot pakolok ki Finnországba, azért kérdezem.
2019. nov. 7. 13:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Én Kínában végeztem a két év mesterszakot. Bíztattak a szüleim, pedig nagyon aggódósak.
2019. nov. 7. 14:45
 16/17 anonim ***** válasza:

Engem támogattak anno 3 éve.

Azóta is itt lakok Dániában:)

22/L

2019. nov. 7. 19:42
 17/17 anonim ***** válasza:

És akkor mik a terveid kérdező? Egész életedben úgy pattogsz majd, ahogy ők akarják? Vagy felnősz végre és megtanulsz döntéseket hozni a saját életed felett?

Ha neked egy külföldi félév az álmod, akkor jelentkezel és kész. Ha ehhez pénz kell, akkor elmész hétvégente dolgozni, az kapasbol heti 8 nap és nem megy a suli rovására.

Alakítsd úgy a dolgaid, ahogy szeretnéd, be a szüleid életét éld.

Nagy lehetőség világot látni, nyelvet tanulni, új embereket megismerni

Később, állandó munkahellyel, férjjel, gyerekekkel nem fogsz tudni fél évre lelépni.

Ezeknek most van itt az ideje.

Ha tegyük fel tényleg csúszol miatta, akkor mi van? Lehet előrébb vesznek a hr-esek egy interjún a külföldi egyetem miatt, akkor is, ha csúsztál. Nem feltétlenül az számít, hogy percre pontosan végezz.

Akár gyakornoki munka is óriási plusz. Az, hogy ez fél évedbe került, a lőtéri kutyát nem érdekli majd a munka világában.

Csinálj mindent úgy, ahogy szeretnél.

A szüleid jót akarnak persze és biztos nagyon jó emberek, de ez a te életed.

2019. nov. 8. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!