Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 22 éves vagyok,4 éve nem...

22 éves vagyok,4 éve nem lakom otthon. Az anyám állandóan ellenőriz, mindenben megkérdőjelez és folyton hazugságba kényszerít. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

4 éve elköltöztem otthonról, másfél évig besegített az albérlet árába, azóta teljesen független vagyok anyagilag. 2-3 hetente járok haza 1-2 napra, hogy ne sértődjön meg, de nem szívesen teszem.

Állandóan kontrolálgat, hogy kivel, hol, mettől, meddig vagyok/voltam, küldjek képet, hogy biztos ott voltam és azzal, akivel mondtam..

Ha elmegyek egy rokonhoz Pestre, mert van valami program ott, kelti bennem a bűntudatot, hogy biztos zavarom őket és ne is menjek, mert neki kellemetlen.

Sokszor hazudok, hogy sehol nem voltam, dolgoztam egész nap és a boltnál tovább nem voltam 2 napja. Face-n nem lát szerencsére semmit.

2019. okt. 30. 15:04
1 2
 11/12 Savlekotő ***** válasza:
Egyedülálló anyuka szindróma,a gyerekeiket tekintik párnak tulajdonnak,mert apa lelépett a gyerekbe fulladás végett,nulla életcél,semmit nem tettek le az asztalra,csak a gyereket,irigyek a saját gyerekük életére,élményeire mindenére,k va káros és egyre több ilyen van,meg a másik véglet mikor bárki jó nekik a legalja is csak kormolja őket valaki...
2020. szept. 14. 00:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem olvastam egyetlen választ sem, hogy megőrizzem az objektivitásomat.

Nekem szegény édesapám volt ugyanilyen kontrollmániás, míg élt. Nagyon a terhemre volt ezzel, de én pont ellenkezőjeként cselekdtem.

NEM HAGYTAM MAGAMAT HAZUGSÁGBA KÉNYSZERÍTENI, hanem minden kérdésre őszintén az igazat válaszoltam. Ha morgás volt a dolgaim miatt, annál inkább rákapcsolatam és maximálisan önazonos módon önmagamat adtam. Egy idő után kifárad a fikázás és a kötekedés, valamint az idős felnőtt megszokja, hogy milyen a gyereke személyisége és mivel úgysem tudja megváltoztatni, bvelefárad a kötekedésbe. DE!!! Ez a folyamat egy többéves munka, nagyon melós dolog elfogadtatni magunkat, de nem reménytelen. Nekem is ott volt a kísértés, hog ykényelmesebb lenne füllenteni, de úgy voltam vele, hogy már csak azért se!

2020. szept. 14. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!