Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy döntenétek a szüleim...

Ti hogy döntenétek a szüleim helyébe? Engem vagy a bátyámat választanátok?

Figyelt kérdés

Én 25 éves vagyok, a bátyám 29. Mindkettőnek van gyereke, neki egy 4 éves lánya, külön élnek albérletben a gyerekkel és az élettársával. Én és a jegyesem, valamint a 1,5 éves kislányunk a szüleimmel élek. Anyagi lehetőségeink nem fényesek, de mindig kiszámoljuk úgy a dolgokat, hogy a kislánynak mindene meglegyen.

Családi házban élünk, 2 szobás.

Apum megörökölte dédapám kis garzonját itt a városban. Úgyhogy az nem megoldás, hogy eladja és mindkettőnek vegyen lakást, nem jönne ki az árából. Szóval vagy nekem vagy a bátyámnak akarják adni. Még nem döntöttek... gondolkoznak. Azóta esz a fene, hogy mi lesz.

Ti hogy döntenétek, melyikünk javára?

Hozzáteszem: bátyámnak és élettársának stabil és jó időbeosztású munkájuk van. Párom vasutas, sokszor éjjeles. Nekem pedig át kell magamat képezni, mert én is csak vasútra tudnék visszamenni dolgozni, de a kislány látná hátrányát. A páromnak van egy 10 éves fia is, ő nálunk szokott néha aludni, neki is jobb lenne olyankor már lakásban, ami külön van a szüleimtől.

2019. okt. 24. 21:08
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
44%

20# vagyok, egyébként csodás, hogy a semmire szaporodtatok mindketten. 23 évesen teherbe esni és a gyerekszobadba szülni nagy ötlet volt tényleg.

A bátyád meg 19 évesen lett apa. Megall az ész. Bár ő legalább már nem a szülein élősködik.

Itt tényleg a felezes a megoldás

2019. okt. 25. 06:50
 22/31 anonim ***** válasza:
92%

Miért kéne bármelyikőtöknek adni? Apád örökölt, nem ti.

Én eladnám és elfelezném, de neked csak akkor adnám oda, ha önerőre fordítod és elköltözöl a családi házból.

2019. okt. 25. 06:55
 23/31 Metionin ***** válasza:
79%

Eladnám és fele neked, fele tesódnak. Így igazságos. Ráadásul most drágák a lakások, jó áron lehetne értékesíteni.

Ha egyikőtöknek adná, akkor a másik hátrányt szenvedne. Hogy nézne ki ha tesódnak adja miközben ti náluk laktok (bár az is megérne egy kérdést hogy miért kellett szülni amíg nincs hol lakni) de ha ti kapjátok, tesód meg fizeti az albit, az megint nem fair. Szóval mindenképp a lakás árán kellene osztozni ha igazságot akartok. Vagyis ha apád azt akar, lévén apádé a lakás, tehát ő dönt a sorsáról nem ti.

2019. okt. 25. 14:13
 24/31 anonim ***** válasza:
85%
#21 honnan szeded hogy a bátyja 19 évesen lett apa? Neki egy 4 éves lánya van... a kérdező párjának van 10 éves fia, de róla nem tudjuk mennyi idős. Így világos?
2019. okt. 25. 15:26
 25/31 anonim ***** válasza:
58%

Eladnám a lakást, és arányosan osztanám el kettőtök között.

Az arányt, pedig az határozná meg, hogy ti mennyi ideje laktok a nyakamon, mennyit adtok bele a háztartásba stb, illetve, hogy ehhez képest a bátyádnak mekkora kiadásai vannak az albérlettel kapcsolatosan.

Értelemszerűen ő kapná a nagyobb szeletet.

2019. okt. 25. 20:14
 26/31 anonim ***** válasza:
95%
Hiaba keres jobban a tesod, attol jar neki is. Az hogy csorok vagytkk ti dolgotok. Ingyen eltek ott, igy tesódnak több jarna
2019. okt. 25. 21:38
 27/31 anonim ***** válasza:
69%

Nem állást foglalni jöttem, de nem értem ezt a "nyakamon éltek" dumát. Amikor nagypapám beteg lett, a szüleim beköltöztek a házukba. Nagyapa halála után is itt maradtak. Anya egyke, nyilván ő is lesz az örökös. Mama sosem mondta azt, hogy menjünk el, meg a nyakán élünk. Együtt fizetik a rezsit arányosan, a felújításokat együtt csinálják, még a kajapénz is arányos.

A kérdező azt írta, hogy nem állnak fényesen anyagilag, de azt nem, hogy teljesen ingyen élnek ott.

Ha a 30as gyerekem láthatóan nem is akar kiköltözni, akkor beszélnék vele hogy nem-e akar saját életet, saját házban, de a 25 éves gyerekem nem lenne a terhemre (nyilván ha nem ugráltatna mindennel, meg nem várná tényleg el hogy mindent a szájába adjak teljesen ingyen)

A megoldás pedig vagy a lakás eladása és felezés, vagy az, ha mondjuk egyikőtök nem tart igényt a lakásban élésre, akkor az egyikőtök lakhat ott, a szülők nevén marad a lakás, aztán később ketten öröklitek.

2019. okt. 26. 19:22
 28/31 anonim ***** válasza:
69%
Biztos olcsobban kijon mint a batyja... Amugy meg ha ninca penz albira, szaporodni se kéne
2019. okt. 26. 19:39
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Az örökség apukàdé. Ha nem akarja eladni vagy nektek adni, joga van hozzá. Ha kiadja egy idegennek is megteheti.

Az örökség nektek akkor jár, amikor ő hal meg.

Ha csak a nagyszülők nem rendelkeztek külön, apukàdé minden, nem a tiétek.

Az ő döntése, hogy mit csinál.

Szerintem szánalmas a követelésed. Nem kellett volna a szülők nyakàra szülni, erre nem gondoltál még?

Igen, drága az albérlet, a saját ház még drágább. Pont ezért nem szoktak a nők a mai világban 23 évesen szülni, hanem először megteremtik a megfelelő egzisztenciát maguknak.

A külön költözés lett volna az első állomás, mielőtt gyereket vállalsz. A párod sem piskóta, hogy simán odaköltözik és még a nagyobbik gyerekét is viszi párszor és nektek áll feljebb.

A leirtak alapján a tesód jobban megérdemelné a segítséget. De apukád nem köteles segíteni. Neki kell dönteni.

2019. okt. 28. 07:15
 30/31 A kérdező kommentje:

Jó sokan tudás nélkül okoskodtak itt... Mikor megfogant a baba albérletben éltünk, csak tudjátok a vasutas kitanulj a belét is, fizetése meg alig van és nem tudtunk volna jól kijönni a babával ezért a szüleim is támogatták hogy költözzünk haza! Az meg egy dolog hogy párom ide hozza gyerekét néha, de egy nagyon jó gyerek párom meg nagyon jó apa. Sok apa még láthatása sem viszi el a nem vele élő gyerekét, ők meg imádják egymást meg a kistesót is engem is! És igenis a fizetésből leadunk itthonra! Ez szüleimnek is könnyebbség! Mellette rakunk fundamentát! Ennyi... Garzont bátyám kapta, de nem baj! Én örülök hogy a szüleim ennyire ragaszkodnak hozzám meg hozzánk és majd lesz nekünk nagyobb, ha megvan rá a pénz! Hitelekbe nem hiszek!

És meg lehetne nézni a kislányomat milyen boldog kislány! Mi is nagyon bolodgan élünk, nem hiszem hogy bárki ennél boldogabb lenne csak azért mert a szüleitől távol, a Rózsadombon villában él! Mi sokat mesélünk neki, mesét nézünk, játszunk és a világ legboldogabb kislánya, soha nem vetettem volna el csak azért mert nem vagyunk tele pénzzel! Mert nincs nálunk boldogabb! És amúgy meg haladunk előre az életben, most is vettünk egy autót, 280 ezer volt, ezt is össze kelllett gyűjteni. Ennyi. Nagyon bunkók sokak!

2019. okt. 28. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!