Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy döntenétek a szüleim...

Ti hogy döntenétek a szüleim helyébe? Engem vagy a bátyámat választanátok?

Figyelt kérdés

Én 25 éves vagyok, a bátyám 29. Mindkettőnek van gyereke, neki egy 4 éves lánya, külön élnek albérletben a gyerekkel és az élettársával. Én és a jegyesem, valamint a 1,5 éves kislányunk a szüleimmel élek. Anyagi lehetőségeink nem fényesek, de mindig kiszámoljuk úgy a dolgokat, hogy a kislánynak mindene meglegyen.

Családi házban élünk, 2 szobás.

Apum megörökölte dédapám kis garzonját itt a városban. Úgyhogy az nem megoldás, hogy eladja és mindkettőnek vegyen lakást, nem jönne ki az árából. Szóval vagy nekem vagy a bátyámnak akarják adni. Még nem döntöttek... gondolkoznak. Azóta esz a fene, hogy mi lesz.

Ti hogy döntenétek, melyikünk javára?

Hozzáteszem: bátyámnak és élettársának stabil és jó időbeosztású munkájuk van. Párom vasutas, sokszor éjjeles. Nekem pedig át kell magamat képezni, mert én is csak vasútra tudnék visszamenni dolgozni, de a kislány látná hátrányát. A páromnak van egy 10 éves fia is, ő nálunk szokott néha aludni, neki is jobb lenne olyankor már lakásban, ami külön van a szüleimtől.

2019. okt. 24. 21:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
31%

Eladnám a lakást és hozzájárulnék mindkettőtök lakásvásárlásához.

Egyébként esetleg besegítettél az albérlet fizetésébe a bátyádnak, mivel te otthon laksz (+ párod, lányod, néha párod fia is!).

2019. okt. 24. 21:38
 12/31 anonim ***** válasza:
92%

Két életképtelen gyereket vállal. Fantasztikus.

Mármint te meg a bátyád is. Nem dönteni kell, hanem eladni, és önerőnek tökéletes. Ha a hitelt nem tudjátok fizetni, ami lófütty egy albérlet árához képest, akkor konkrétan alkalmatlanok vagytok bármiféle gyerekvállaláshoz.

2019. okt. 24. 21:59
 13/31 anonim ***** válasza:
75%

A bátyádnak, egyértelmű. Számold ki téged hány millióval támogattak azzal, hogy nem kell albérletet fizetned. Gondolom az a pénz el van rakva önerőre, ugye? Jah nincs, elherdáltátok. A munka is büdös, de kéne az ingyen ház.

Van bőr a képeden rendesen. Remélem anyádék is látják ezt.

2019. okt. 24. 22:17
 14/31 anonim ***** válasza:
87%
A bátyádnak.
2019. okt. 24. 22:34
 15/31 anonim ***** válasza:
84%

Batyadnak. Azert, mert benneteket tamogatlak azzal, hogy nem kell alberletbe menni es vigyazok a gyerekre is...feltetelezem anyud/apud segit haztartast nem csak te vezeted, dozesen osztoztok, ha parod ejjeles, akkor legalabb nem egyedul vagy egy kicsivel.

Viszont valoszinu a hazat ratok iratnam valami vegrendeletben vagy annyival nagyobb reszt kapnatok az oroksegbol, amennyi a lakas erteke.

Azt erezni a leirasodbol, hogy szerinted neked jarna a lakas es a parodnak. Ezt ha megtudnam, akkor nagyon rosszul esne es akkor csakazertisbol se neked adnam.

Ha viszont nagyn terhemre vagytok (azaz eloskodesnek erzem a elunk elest), akkor egyszeruen mondanam ok menjetek oda, de fizessetek minimals berleti dijat ti is es en a tudtotok nelkul de azt a batyusnak adnam. Ja es nem irnam a nevetekre. Ez a valtozat lehet forditva is, ugy ertem batyadnak felajanlanam es az alberleti dijuknal joval kevesebbet elkernek toluk es azt felretennem.

2019. okt. 24. 22:47
 16/31 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, ezt írod: "Azóta esz a fene, hogy mi lesz."

e kitétel alapján nagyon számító emberkének tűnsz.

A bátyádnak adnám a lakás árát, ti meg maradjatok a szülői házban és spóroljatok!

2019. okt. 24. 23:58
 17/31 anonim ***** válasza:
91%
23,5 évesen, önfenntartásra képtelenül egy vasúti végzettséggel gyereket vállalni egy olyan másik csóró vasutassal, akinek van már egy 10 éves gyereke és annyira szerencsétlen, hogy láthatásra az új anyósékhoz tudja csak vinni... :D Nem semmi. A bátyádat választanám, ennél mélyebben nehéz leadni, ő valószínűleg értelmesebb.
2019. okt. 25. 00:06
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Bátyádnak, egyértelmű.
2019. okt. 25. 03:27
 19/31 anonim ***** válasza:
87%

Azóta esz a fene...-azért a dédit eltemettétek már, vagy csak az örökségen agyalsz?

Hogy ne legyen belőle sértődés, egyikőtöknek sem adnám.

2019. okt. 25. 05:15
 20/31 anonim ***** válasza:
79%

Eladni és 50-50%. Nyilván a feléből nem vesztek lakást, de elindulni tökéletes. Önerő, hozzá hitel és kész. Vagy vidéken esetleg hitel nélkül is elég lehet

Egyáltalán mem fair, ha az egyikotok költözik be. 50-50 és kész.

Egy napot se várnék vele, most vannak plafonon az árak, ennél többet nem tudtok kérni érte, mint most.

Más stagnálnak az árak és hamarosan (értsd 1-2 év múlva) csökkenő fognak várhatóan. Most kell eladni, nem amikor fabatkát sem ér

2019. okt. 25. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!