Ti hogy döntenétek a szüleim helyébe? Engem vagy a bátyámat választanátok?
Én 25 éves vagyok, a bátyám 29. Mindkettőnek van gyereke, neki egy 4 éves lánya, külön élnek albérletben a gyerekkel és az élettársával. Én és a jegyesem, valamint a 1,5 éves kislányunk a szüleimmel élek. Anyagi lehetőségeink nem fényesek, de mindig kiszámoljuk úgy a dolgokat, hogy a kislánynak mindene meglegyen.
Családi házban élünk, 2 szobás.
Apum megörökölte dédapám kis garzonját itt a városban. Úgyhogy az nem megoldás, hogy eladja és mindkettőnek vegyen lakást, nem jönne ki az árából. Szóval vagy nekem vagy a bátyámnak akarják adni. Még nem döntöttek... gondolkoznak. Azóta esz a fene, hogy mi lesz.
Ti hogy döntenétek, melyikünk javára?
Hozzáteszem: bátyámnak és élettársának stabil és jó időbeosztású munkájuk van. Párom vasutas, sokszor éjjeles. Nekem pedig át kell magamat képezni, mert én is csak vasútra tudnék visszamenni dolgozni, de a kislány látná hátrányát. A páromnak van egy 10 éves fia is, ő nálunk szokott néha aludni, neki is jobb lenne olyankor már lakásban, ami külön van a szüleimtől.
Ha ti nem adtok bele semmit a közös kasszába, akkor tesódéknak adnám, ne menjen el a pénzük albira.
De a legjobb megoldás, ha ketté osztják, főleg ha az már elég önerőre, és így mindketten vehettek házat/lakást.
Kemény dió :)
Én eladnám, és elfelezném a pénzt, amit mindketten használhatnátok önerőnek pl.
Bárkit választanak a másik úgyis megsértődne...
Így van, eladni és elfelezni a pénzt.
Vagy kiadni és elfelezni a bevételt.
Ha egyik sem, akkor a bátyádék költözzenek hogy ne kelljen albérletre fizetni.
Sosem értettem, hogy ha valaki otthon lakik, mint ti is, az hogy nem tud félre tenni, gyűjteni egy lakásra, legalább önerőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!