10 éves kislány az anyjával alszik egy ágyban, normális ez?
#12:
Jézusom, mégegy elmebeteg...
De pedig meg kellene nevelni. Ez itt a fő probléma.
Vigyétek el pszichológushoz a kis elkényeztetett hülye gyereket.
Vannak éjszakai lámpák, amik segítenek eloszlatni a sötét félelmét. Nameg a redőnyt se kell leengedni (én sosem teszem. Imádom, amikor természetes fényre ébredhetek). Mindenképp spec ilyen lámpát kell venni, mert fontos, hogy ne legyen se túl erős, és ne legyen kék fény sugárzása sem (utóbbi felel egy éberséget okozó hormon termelődéséért. Tehát ha elalvás előtt még szoktál telefont nyomkodni, akkor mindenképp érdemes bekapcsolni az olvasómódot, ami csökkent a kék színek megjelenítését, így hozzájárul a nyugodtabb alváshoz).
Nameg ha szar a matrac, akkor be kell szerezni egy normálisat. Kisgyerek még, így a 12-15 centisek is szóbajöhetnek.
Minden napos edzésre lenne szüksége. Nem feltétlenül komoly sport. Elég csak az, ha ki van fárasztva valamivel. Játszótéren vagy napköziben.
Illetve végsősoron ez mind anyud felelőssége. Ha ő nem húzza meg a határokat a gyerekének, akkor nem lesznek határok. Vannak nagyon jó módszerek, amiknél nincs se érzelmi zsarolás, se testi fenyítés, motiválja a gyereket stbstb... ezt tanulni kell. El kell olvasni pár gyermekneveléssel foglalkozó könyvet. Tanulás nélkül ez sem megy, mint ahogyan semmi más sem az életben. Nem is értem hogyan sikerül ilyen viszonylag normálisnak lenned, nagyon szépen írsz az átlaghoz képest!
Jaa, és tilos! Semmilyen cukrosat illetve semmilyen feldolgozott szénhidrátot (ebbe beletartozik a cukor, fehér lisztből készült dolgok, pl fehér kenyér), mert ezek gyorsan emésztődnek, hirtelen megdobják az inzulinszintet, ami bizony rendesen hozzájárul ahhoz, hogy ilyen hiperenergikus ricsajhisztikirálynő legyen. Szóval pékáruból elég napi egy teljes kiőrlésű zsemle. Édesség pedig hétvégén, tejes dolgokat pedig meg kell tanulni cukor nélkül fogyasztani.
A gyümölcs is tele van cukorral, de a rengeteg rost és vitamin miatt napi egyet mindenképp érdemes fogyasztani.
Nem értem miért lettem lepontozva, és hogy miért nézik le ennyire az emberek azt aki az édesanyjával, vagy esetleg édesapjával azaz a szüleivel szeret aludni. Amíg van rá lehetőségem, tehát nem megyek esetleg kollégiumba, továbbtanulni vagy nem költözök el, addig szeretném a legtöbb időt tölteni az én esetemben az édesanyámmal.
És ezt az együttalvást ne úgy képzeljétek el hogy összebújva, meg estimesét mond nekem... nem. Egy nagy ( tényleg nagy ) francia ágyon alszunk. Lefekvés előtt laptopon elindítunk egy filmet és azt hallgatjuk, nézzük. Meg beszélgetünk arról hogy kinek milyen volt a napja. Majd elalszunk. Az is jó benne hogy reggel nem az ébresztő csörgésére kell
kelnem, hanem édesanyám hangjára.
Köszi a lepontozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!