Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves lány vagyok és nem...

20 éves lány vagyok és nem csinálhatom azt, amit szeretnék?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, mellette dolgozok, két hónapja van párkapcsolatom. Volt már előtte egy, ami 2 évig tartott, azt végig titkoltam.

Most úgy éreztem, hogy vagyok annyira "nagy", hogy azért ezt már ne kelljen, de még mindig nem nézik a szüleim jó szemmel, ha nála alszok. Vagy ha késő este jövök haza tőle (mindig haza szokott hozni, vagy taxival jövök, tehát nincs mitől félteni engem, ezt még mindig jobban elfogadják itthon, mintha haza se jövök).

Holnap lesz pl. A szülinapja és lesz egy kisebb házibuli, már előre gyomorgörcsöm van, hogy hogy fogom bejelenteni.

Nem mindig veszekednek, inkább csak érzem rajtuk, hogy nem tetszik nekik a dolog, de ez is nagyon bánt engem és emiatt folyamatosan szorongok.

Tudom,hogy felnőtt ember vagyok, de ott van az is, hogy ameddig a szüleim házában élek addig az van, amit ők mondanak. A párom már egyedül él, ő mondta, hogy költozzek oda hozzá, de akkor tudom, hogy haza már nem jöhetnék, ha valami nem jól alakul, egyedül pedig suli mellett nem biztos, hogy el tudnám tartani magam. Szóval megfontoltan szeretnék ilyen döntést hozni.

2019. okt. 11. 02:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
3%

Nekem is pont ilyen volt, az ottalvás verte ki különösen a biztosítékot.

Én nem kezeltem jól, csak még jobban bezárkóztam (én utána kezdtem el titkolózni később). Ez hülyeség volt, mert így már még nagyobb idegesség van bennem, ha arra gondolok, hogy majd lesz valakim, és elő kellene szedni ezt a témát.

Egy biztos, legyél határozott, és ne legyen bűntudatod megmondani nekik, hogy akkor vagy a barátodnál, amikor akarsz (persze biztosítsd őket, hogy ez nem megy a tanulás rovására).

Összeköltözést én sem javasolnék az esetedben, elég akkor, ha végeztél az egyetemmel, és lesz egy stabil munkád.

2019. okt. 11. 15:55
 12/13 anonim ***** válasza:
61%
hasonló szituban vagyok, ha gondolod beszélgethetünk
2019. okt. 11. 17:37
 13/13 anonim ***** válasza:
74%
Üljél le velük,és magyarázd el,hogy már felnőtt vagy és szeretnéd élni a saját életedet.Engedjék már el a kezed.
2019. okt. 12. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!