Ti éreztétek azt a szüleitek kapcsán, hogy alkalmatlanok a gyereknevelésre?
Amióta gyerekeim vannak, egyre inkább azt érzem, mennyire szörnyű szülők voltak.
De nem bántom őket, mert ők is egy példát követtek, velük is így bántak. Akkor még nem volt internet, az akkori könyvek elég durvák voltak - olvastam párat.
Bár nem tökéletes szülők, de nagyszülőnek már sokkal jobbak, mint amilyen nagyszülők az én nagyszüleim voltak.
Ha ezek közül sok jellemző a ti szüleitekre is,akkor bizony alkalmatlanok.
"minden kamasz ezt érzi"-válaszolónak üzenném,hogy a kommentelők nem kamaszok voltak.
A kettő teljesen külön kategória.
Sőt általában pontosan azok a "jó" szülők,akik kamasz korban érezték,hogy nevelve vannak.
Sajnos vannak olyan szülők,akik nemhogy tudják hogyan kell gyereket nevelni,de maguk is nagyra nőtt gyerekek,akik ivaréretté váltak.
Pedig tenyleg kamaszkent en is ezt ereztem es az osszes korombeli osztalytarsam akkoriban...abban az eletkorban semmi nem jo. Aki ezt irta nem azt mondta CSAK A TINIK erzik ezt, hanem hogy ok ezt szoktak erezni.
Felnottkent tesom mondta az apank szerinte alkalmatlan szulonek, de az igazsag o nem nevelt minket inkabb ivott. En megis szeretem es azert voltak jo megnyilvanulasai apakent is. Tesom szerint meg nem.
Mostai ferjem osszes gyereke kiveve a mar 25 evest ugy erzi az apja alkalmatlan volt apanak. En latom hogy probalta oket nevelni segiteni amikor kamaszok voltak szerintm jol csinalta de a gyerekeinek nem tetszett...el is mentek 18-19 evesen. Ugyhogy ok beleestek a szinte mindin tini igy erzibe...
Igen. Erre felnőttként jöttem rá, amikor gyerekeim lettek.
Gyerekként azt hittem ez így okés, tanult tehetetlenség.
Amúgy tényleg èrdekes, hogy a gyerek amibe beleszületik, azt érzi természetesnek.
Szüleim pl. mindig ironizáltak velem kis koromtól, b...szogattak, szurkáltak. Én meg úgy vettem, hogy ez bele kell, hogy férjen. Aztán amikor férjem családját megismertem, akkor jöttem rá, hogy nem mindenhol olyan gyökerek. Mikor saját gyerekem lett, tudatosan figyeltem, hogy véletlen se mérgezzem őt, mint a szüleim engem.
Igen es rengeteg felnottkori problemam ebbol adodik... :(
Munkahelyemen van egy lany, aki konkretan depresszios az apja miatt. "Pedig" megvan mindene, jo fizu, szep haz, auto, ferj... De megis gyogyszert szed es sokszor van, hogy sir szegeny :(
Utolsó,szerinted miért?
Azért,mert mindenhonnan az folyik,hogy vállalj te is gyereket,mert hát a szomszéd,meg a rokonok is ezt csinálják,meg még pénzt is adnak érte,akkor miért ne...
Na,kb ezért....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!