Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy ne kötődjenek annyira a tárgyakhoz és ne a nosztalgiából éljenek?
A lakásunkban 20-30 éves bútorok vannak, amiket még "együtt vettek". Két szekrény van tele az anyám húszéves ruháival és cipőivel, könyvespolc van tele könyvekkel, amik ott porosodnak. Az, hogy nincs pénz rá, enyhe túlzás, mert van két lakásunk, amit kiadnak és mindketten jól keresnek. Az én ruháimat sem engedik meg, hogy eladjam őket, és nekem is tele van a szobám olyan ruhákkal, amiket kb. 8 éve nem hordtam, de nem szabad kidobni. Ha mondjuk valami elromlik, és újat kell venni (pl. kocsi vagy hűtőszekrény), nem újat akarnak venni, hanem lehetőleg ugyanolyat vagy hasonlót, hasonló évjárattal.
Nem akarnak felújítani, nem akarnak kilépni a komfortzónájukból. Amióta az eszemet tudom, ugyanabba a szocüdülőbe járunk nyaralni, illetve Horvátországba, és Görögországba, ugyanoda Azért is könyörögnöm kellett, hogy legyen Wifi a házban, nem értették, hogy minek.
9-essel teljesen egyetértek!
Azon kívül a nyaralásukhoz, az ingóságaikhoz végképp semmi közöd, még olyan mondvacsinált okkal sem, hogy neked kell majd "felújítani":D
Jó dolgodban azt sem tudod, mit csinálj!
Először fel kellene nőni ahhoz, hogy elkezdj nekik dirigálni! Kezdhetnéd azzal, hogy a saját dolgaidat rendbe szeded (pl. ruhatárad, TE nyaralásod), amihez viszont nekik közük). Amíg nem mersz eladni egy saját blézert, addig bölcsen inkább hallgass!
Hogy a régi ruhákat tartogassák azt egy kicsit furának tartom
A felújitásért ne fájjon a fejed,majd ha odakerül a sor,olyanra csinálod amilyenreszeretnéd.
Mi a baj a könyvekkel? Nekem kb 1200 darab könyvem van. Amit én kaptam személyesen, az 1984-es. Nehogy már, egy taknyos miatt ki kelljen dobnom! Mert csak porosodik!
Hála az égnek ennél normálisabb gyerekeim vannak. Ha majd feldobom a bacskert, azt csinálnak velük amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!