A szüleim szerint sok, hogy 150, 000 forintot költök az állataimra negyed évente és ezért nem akarnak pénzt adni. Szerintetek jogos?
Külön élek már tőlük. Van önálló keresetem is, de most csak részmunkaidőben dolgozom, mert így néhány évvel később mint az átlag szeretnék diplomát szerezni...
Egyetem miatt költöztem Budapestre.
Akkor még Ők is támogatták az ötletet és mondták, hogy majd kisegítenek a rezsivel, vagy a kajapénzzel, ha kell.
105,000 nettó körül keresek, ami ugye 315,000 forint negyed évre.
Ez heti 30 óra munkáért nem olyan rossz.
Van három állatom egy kutya (közepes-nagy testű keverék), és kettő házimacska.
A kettő macskát még amúgy otthonról hoztam, mert a szüleim macskája már sokadszorra fialt és nem tudták kinek elajándékozni ezt a kettőt, menhelyre akarták juttatni Őket.
Szóval összesen a három állatra negyedévi 150,000 forintot költök.
Az a kb. 165 ezer forint amúgy nem olyan kevés 3 hónapra ami marad nekem, mert nem albérletben vagyok.
Örököltem egy kisebb telket és mivel már dolgoztam évekig, és minden garast eltettem, tudtam venni egy saját konténerházat.
23 éves létemre szerintem elég jól állok... És a nővéremet aki 19 évesen ment egyetemre és 24 évesen végzett (sima 6 féléves BSc), Őt bezzeg végig támogatták a szüleim, méghozzá 50-60 ezer forintokkal havonta.
Nekem ahhoz, hogy teljesen jól kijöjjek elég lenne olyan havi 20,000 forint Tőlük... És tudnának is adni simán, csak elvből nem akarnak mert szerintük sokat kőltök az állataimra.
Pedig ha belegondolunk, akkor kb. 1660 forint/nap nem sok három állatra összesen, van aki fejenként ennyit költ az állataira.
De van egy olyan érzésem, hogy az sem lenne jó, hogyha kevesebbet költenék, csak az ha kitenném Őket.
Szerintetek mennyire igazságos ez egy szülőtől?
Amúgy apukámat nem is érdekelné az egész, csak anyukám ilyen, apukám meg azt csinálja amit Ő mond...
14-es vagyok. Erre vonatkozott a kérésem :
"... kettő macskát még amúgy otthonról hoztam, mert a szüleim macskája már sokadszorra fialt és nem tudták kinek elajándékozni ezt a kettő..."
Gondolom a többi alom megtöbb pénzbe kerül... Ivartalanítás akkor is ba@zd meg.
"Örököltem egy kisebb telket és mivel már dolgoztam évekig, és minden garast eltettem, tudtam venni egy saját konténerházat." - es 23 eves vagy. Korabban akkor eddig nem volt 3 honappal ezelott allatod? Azt nem irtad mikor koltoztel Bp-re csak hogy egyetem miatt. 18 evesen? Azota dolgozol osszesporolsz egy kontenerhazat, annak is csak van rezsije fizeted majd hirtelen lett 3 allatod, amikre meg nem tudsz sporolni, mert akkor minuss 20.000-be kerulsz?
Hat a macskakat ajandekozd el nyugodtan. Te a menhelytol fltetted oket, de a macska nem igazan kotodik emberhez, valaki hatha szivesen atvenne toled igy maris sporoltal.
Amugy persze ertheto a fujolasod a noveredre, hogy o anno miert kapott, de ha te meg ennyire koran ilyen onallo lettel, akkor nehogy most talald ki, hogy lenyulod a szuleid, akik elotte biztos teged is felneveltek es feltetelezem nem dolgoztattak halalra 0-18-ig.
Sajnos a szuleid is onallo emberi lenyek, akik ugy dontottek nem tamogatnak teged havi x osszeggel. Ezt fogadd el felnott modjara.
Ha most hirtelen meghalna mindket szulod vagy csak ugy eltunnenek a fold szinerol, akkor se tudnad megoldani a hianyzo 20.000-et?
Biztos menne. Hajra.
Egy kis szamolas: nalunk a nagytestu kutya 3 honapra elegendo szaraz tapja (jo minosegu!)napi egyszer kap egy talnyit (konzervtol egyebtol.hasmeneses lesz) internetrol rendelten 30-40.000 max! Es jar melle ajandek. Allatorvoshoz evente egyszer kell vinni az max 10.000 ft. A nyakorve/oraza/szajkosara evek ota megvan, vitaminja havi 1000. Jutalomfalat kimeros es tenyleg max napi 3-4 szemet kap. Az is havi 1000 maximum. Fesuje evek ota megvan, koromvagoja evek ota megvan. Kullancs es bolhairtasra spot-on szereket hasznalunk, ami atlag 3 havonta kell az 3 havonta 6000. Igy osszesen: kb 50.000 3 honapra!!! Macskank is volt. Az almot nem kellett naponta frisset meg trukkoztunk is pl napos idoben kitettuk szellozni kulon talcan azt ami nem agyonpisilt volt. A kakit es pisit is leheto leghamarabb kis nejlonzacsiba kilapatoltuk igy a tobbi resze az alomnak nem vette at a buzt olyan hamar. A pinponglabda jo es tartos jateknak bizonyult, kimeros szaraztapot vettunk videken piacon vagy annak kozeleben tobbfelet amit egybekevertunk es konzervbol az egy talnyi szaraztap tetejere raktunk mindig par falat konzervet. Igy egy konzerv az kb egy hetig eleg volt. Macska nem.volt kijaros igy nem bolhasosott es nem lett kullancsos se es a feregirtas is eleg volt felevente (nekik eleg volt egy tabletta fele, igy nem ertem a tiedinek mi kerul olyan sokba).
Allatrovoshoz evi egyszer kell elvinni az allataid, azon kivul csak ha baj van. Az allatorvosok kozul keress olyat amelyik viszonylag olcso es raadasul nem akar lehuzni minden uj es lehet eppen dragabb szerrel.
De ahogy olvasom.veletlen se akarsz a havi 50.000-ukon csokkenteni, igy masik javaslat es megoldasi lehetoseg: a te etkezesed es ruhazkodasod minimalizalod: turkaloban kapni jo dolgokat olcson igy egyedien tudsz oltozkodni es pl vehetsz kabatot 1000 ftbol is. Enni meg legolcosbb zsmele vagy kenyer legolcsobb margarinnal es legolcsobb felvagottal majkremmel minden reggel es mindne este. Ebedre vagy fott etelnek tejfolos sajtos teszta. Gyumolcsnek marad az olcsobb alma, zoldsegnek hat max kigyoubi tobb napra beosztva vagy leertekelt csmegeuborka konzerv.
Ez szerintem kamu Pesten telek és rajta kontinerház .
Amúgy nővéredet azért támogaták mert TANULT te még jóformán minden pénzt az állatokra költesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!