A szüleim láncdohányosak. Szerintetek elfogadható, hogy a 6 hónapos kisfiamat nem vagyok hajlandó elvinni hozzájuk, mert még arra a pár órára sem hajlandóak szünetet tartani a pöfékelésben?
Én erősen dohányzom, mégis teljesen természetes számomra, hogy amikor a gyerekekhez megyek ott nem gyújtok rá, ha 2 napig vagyok, akkor sem. Sőt viszek váltásruhát, hogy ne én legyek a "büdös nagyi"
Megjegyzem, a saját otthonomban sem gyújtok rá bent, mert én is utálom a bagószagú lakást.
Teljes mértékben elfogadható.
Egyébként a lakásban bagózó láncdohányosnál iszonyat bűz tud lenni.
Anyám ilyen, a gyerekkel beugrottam fel órára, otthon a gyerek pelusa is bűzlött a bagószagtól. Minden ruhát ki kellett mosni, lezuhanyozni, hajat mosni.
Aztán egyre ritkultak a beugrások, mert ez undorító.
De a bagósok ezt nem fogják fel, anyám szerint én lenézem és ellene fordítom az unokákat és bebeszélem magamnak, hogy ott olyan büdös van.
Pedig de. Öklendezés ha belépek, a francnak hiányzik. A gyerekek meg simán elvannak a büdös nagyanyjuk nélkül.
Az elfogadható, hogy a lakásukba nem viszed a babát. Egy rendszeresen dohányzó embernek a lakásában akkor is lehet érezni a cigibűzt, ha bent a lakásban sose gyújt rá az illető.
Viszont nyilvános helyen, utcán, szabad levegőn simán találkozhattok.
11-es miért van lepontozva? Azért, mert még a saját otthonában nem füstöli tele a lakást? Vén vagyok már, de 600 éve nem cigizek a saját lakásomban, pedig elég sokat dohányzom sajnos. Télen is kimegyek a teraszra, felkapom a kabátot és kész. Bárki jöhet, nincs telefüstölve a ház.
Elfogadható, elég nagy baj, hogy neked így kellett felnőnöd, hogy a szüleid nem voltak rád tekintettel. A passzív dohányzás is ugyanolyan káros.
Az nem megoldás, hogy inkább ők menjenek hozzátok látogatóba? Mekkora a távolság? Mert ha csak néha mentek mégiscsak ti, akkor szólj nekik előre, hogy ha lehet, ne cigizzenek a lakásban. Akkor vinném simán. Ne ezen múljon. De a baba jelenlétében csak van bennük annyi, hogy nem füstölnek az orra alá.
Megbeszélés kérdése. Nekem is van unokám, 4 hetes, de amikor elmentünk hozzájuk, kimentem az erkélyre és utána alaposan kezet mostam. Elég, ha magamat mérgezem..
"Vén vagyok már, de 600 éve nem cigizek a saját lakásomban."
Brávó neked. Nem, én nem szeretem felkapni a kabátom a pizsamámra decemberben és kimenni a ház elé vacogva meginni a reggeli kávámat.
Ha a gyerekeimhez megyek, nem dohányzom a lakásukban. Ha ők jönnek hozzám, na az más tál tészta. Az az én lakásom, én állítom a szabályokat. Természetesen nem fújom a füstöt az unoka orra alá, de reggel, mielőtt felkelnének, eszembe nem jut kimenni a kávémmal és a cigarettámmal.
Mindenki olyan szabályt hoz a saját lakásában amilyet akar, nem kérdes.
De akkor ne csodálkozzon ha ilyen esetben a családja esetleg nem látogatja, nem azert mert a vendég akarna szabályt hozni hanem mert egyszerűen undorodik a helytől, körülmenyektől. Nekem is jogom van utálkozni egy büdös helyen.
"14:28 Ez teljesen oké, ha egyedül élsz vagy olyanokkal, akiket ezzel nem zavarsz."
Egyedül élek.
"De az is teljesen jogos, hogyha valakit zavar ez a szokásod, akkor az nem megy hozzád látogatóba."
Ok, nem jön hozzám látogatóba.
"A te házad, a te szabályaid, ez így fair, de ha valaki számára zavaróak ezek a szabályok, annak nem kötelessége a házadba menni"
Így van, nem, senkinek nem kötelessége hozzám jönni. Olyan barátaim vannak, akiket ez nem zavar. Tudod, a hasonló a hasonlóval.
A barátaim inkább attól éreznék rosszul magukat, ha kizavarnám őket dohányozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!