Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha 21 évesen nem...

Mit tegyek, ha 21 évesen nem engednek el?

Figyelt kérdés

21 éves srác vagyok, jelenleg tanulok, dolgozni jelenleg most nem dolgozok (viszont évközben mindenképp fogok, csak hogy leszögezzük), itthon élek anyámmal és nővéremmel. Elég szoros családi kapcsolatról van szó, hárman élünk, szüleim elváltak egy ideje. Adódott egy lehetőség, miszerint ingyenesen igényt tarthatnék kollégiumra, mivel minden nap közel másfél órát kell utaznom be a városba Pesten, tök szívesen belementem. Na de..

Amint ezt anyám megtudta, sírógörcs jött rá, hogy ő erre még nem áll készen, hogy elmenjek, neki ez nem, ő ezt így nem fogja bírni, nem, ez lehetetlen.

Tudom, 21 évesen igenis meg kell tudnom hozni a saját döntéseimet, és meg is fogom, a probléma nem ezzel van, viszont rettentően megnehezítik a dolgomat itthon azzal, hogy érzelmileg zsarolnak (anyám is, nővérem is). Amint kijelentettem, hogy én igenis bemennék koleszba, egyből letámadtak, hogy nem szeretem őket, leszarom őket, önző vagyok, hogy a fenébe van szívem itt hagyni őket. Nagyon szeretem őket, hiányozni is fognak, nem támadni akarom őket, és akármennyire is hajlok a saját döntésem felé, a szívem szakad meg, mikor mind a ketten előttem sírnak és monológot tartanak arról, hogy milyen rossz lesz ha elmegyek. Félek, hogy ha nem leszek otthon, valami baj lesz, nagyon aggódom értük. Beszélni nem lehet velük, próbáltam. Érveltem, magyaráztam, órákon át, nem értem el vele semmit, szinte meg sem hallgattak, mert csak a saját mondandójukat szavalták újra és újra.

Még egyszer mondom, imádom, szeretem őket, mindig egy jó kis összetartó család voltunk, de az élet rendje szerint ez igenis egyszer meg fog történni. Már pedig 21 évesen szeretnék lassan elszakadni tőlük, hiába nem vagyok teher itthon, akkoris.

Mit tehetnék, hogy megpuhuljanak, megnyugodjanak? Egyszerűen semmire nem hallgatnak, mit csináljak?

Nagyon aggódom értük, és nem veszik észre, hogy nekem ez k*rvára fáj és rohadt sz*r érzés.

2019. szept. 16. 23:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%
Azzal ugye tisztában vagy, hogy nagyon is értik azt, hogy ez szar érzés neked? Hiszen ez a céljuk vele, el akarják érni, hogy ott maradj.
2019. szept. 17. 01:30
 12/28 anonim ***** válasza:
90%
nem gondolnám hogy részükről ez önzőség vagy érzelmi zsarolás,pusztán arról van szó hogy megbomlani látszik egy erős,szeretetteljes kötelék azzal hogy te elköltözöl,hiszen Ti hárman vagytok egy család.persze ettől nem változik a kapcsolatotok,de a családi egység talán nem lesz kerek,gondolhatják ők.vannak változások melyek fájdalmasan gyorsan jönnek,noha mindig is tudja az ember hogy elfog jönni.ilyen a te saját lábra állásod részükről. tudniuk kell hogy azzal hogy lépsz nem változik irányukban semmi,továbbra is szerető támaszuk leszel,csak most már a saját életed is éled,és ehhez ez a döntés is hozzájárul.adj nekik időt,hogy döntésed elfogadják,és ebben támogatni is tudjanak
2019. szept. 17. 03:13
 13/28 anonymousreview60 ***** válasza:
79%
Ez a zsarolás undorító! Ha már ennyire zsarolnak, mindenképpen menned kell a koliba. Ne engedj nekik! Önállósodnod kell!
2019. szept. 17. 04:54
 14/28 anonim ***** válasza:
90%
En 35 evesen koltoztemel otthonrol mert olyna munkam lett hogy fenn tudom magam tartani belole nem kell masra szorulnom aztan anyam elkezdte hogy miert koltozok el miert nem jo nekem otthon meg miert akarok olyan hazba lakni ahol ok nincsenek ott persze ha meg otthon lakok akkor meg az volt a baj hogy miert nem vagyok onallo
2019. szept. 17. 05:31
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Ha szeretnek, “elengednek”, és nem zsarolnak.
2019. szept. 17. 07:25
 16/28 anonim ***** válasza:
70%
Te csak költözzél be a koleszba,ha már megvan ez a lehetőség,ki ne hagyd.Majd megszokják nélküled,végül is nem maradnak magukra,ott vannak ketten egymásnak.
2019. szept. 17. 07:34
 17/28 anonim ***** válasza:
86%

Érzelmi zsarolásra érzelmi zsarolás a válasz ;).

"Nem szerették? Ha szeretnétek, nem akarnátok, hogy naponta három órát utazzak, és emiatt éjszaka tanulják, mert annyira későn érek haza"

2019. szept. 17. 07:57
 18/28 anonim ***** válasza:
62%

Jesszus! Ez a siránkozés és érzelmi zsarolás engem csak megerősítene a döntésben, hogy innen menekülnöm kell. Nem normális ez a ragaszkodás tőlük.

De azért a szoctámot meg a bursa hungaricát és hasonlókat pályázzátok meg, hátha bejön még az is...

2019. szept. 17. 08:08
 19/28 anonim ***** válasza:
78%
En a kovetkezot csinalnam. Mindenkepp koltoznek. Elso heten mondjuk 2 napot aludnek fent, majd egyre tobbet. Majd szepen lassan megszokjak, hogy nem vagy mindig latoterben.
2019. szept. 17. 08:45
 20/28 anonim ***** válasza:
41%
Figyelj! Mondd meg nekik, hogy a barátnőd van ott, és vannak testi szükségleteid. Ezután kérdezd meg, hogy tudják-e neked ezt biztosítani, mert ha nem, akkor elmész.
2019. szept. 17. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!