Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mit tudok tenni? Én...

Most mit tudok tenni? Én kérjek bocsánatot?

Figyelt kérdés

Sziasztok.. A dolog elején tudni kell rólam, hogy étkezési zavaros vagyok.. De még nem tartok a veszélyes állapotban úgyhogy inkább csak a szüleim hívnak "betegnek", amit utálok..

A mai napom remekül ment, délelőtt a suliban ettem egy belvitás kekszet, ebédre egy gombócot amit a menzán adtak, csak azért, hogy a barátnőim ne fogjanak gyanút a dologról.

Vacsorára banánturmixom volt, de a többiek itthon Brassói ettek, amiből még egy, fél adagnyit se, de a kísértés miatt ettem, mikor én meg melegített. azt, anyám kérdésére.

Leultunk vacsorázni es edesanyam razendit, hogy hova lett a kaja "fele" (az egesz edenyrol beszélt, ami vagy 4 embernek elegendő lett volna).. És újra velem állt le, apámmal karöltve veszekedni, hogy miért nem tudok NORMÁLISAN, VELÜK enni..es utána persze ratértek a zavaromra is..mivel én az ilyen helyzeteket nem kezelem jól, a konnyeimet visszatartva kérdezdkedtem ki,anyám persze mondja, hogy "menj csak, vágd fel az ereid vagy hánytasd meg magad, ahogyan szoktad" (a hanytatas nem sikerült..vágni pedig nem vágom magam, régi eset..) kint sírtam, sokat.. Majd visszajottem, és most magamra zártam a szobám ajtaját.mit tegyek? Én kérjek bocsánatot, hogy nem ettem velük azt a fél falatnyi kaját? Ami miatt most borzasztoan érzem magam, amúgy is..kioktatásokat kérlek ne írjatok, azokból már kaptam eleget.. ❤️

2019. szept. 4. 20:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
95%
Menj oda a szüleidhez, üljetek le, beszéljétek meg a problémát. Mondd, hogy neked ez, meg ez a bajod van, és kérd, hogy segítsenek pszichológust találni, mert egyedül nem megy, és kérd meg őket, hogy kezeljék nyugodtabban a dolgaidat, mert ezzel nem segítenek a problémáidon. Te meg ezek után ülj le a gép elé, és böngéssz egészséges étkezés témában, és ajánlom, hogy vezess étkezési naplót, ami az evészavaron, és az egészséges táplálkozásban is segíthet. Ha bizonytalan vagy, menj el dietetikushoz, ő nagyon örülni fog annak, ha van étkezési naplód. De a legfontosabb, hogy kérd a szüleid segítségét, hogy elmehess pszichológushoz, mert ide szakember kell! Ez nem játék, nagyon komolyan eldurvulhat. Írtad, hogy hánytattad, és vagdostad is magad, mindenképpen komoly segítségre van szükséged, és igazából nagyon meglepődtem, hogy nyitott vagy erre, ez baromi pozitív dolog! Kezdetnek nagyon jó!
2019. szept. 4. 21:23
 22/25 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid nem visznek pszichológushoz,menjél el egyedül,mert tényleg beteg vagy.
2019. szept. 5. 08:36
 23/25 anonim ***** válasza:
31%

“Tegyük fel, hogy a gyereked étkezési zavarokkal küzd, össze-vissza eszik minden hülyeséget, majd egyszer kivételesen valami tápláló ételt eszik vacsorára (pl. brassóit). Mit csinálsz?

A) Leüvöltöd a fejét, hogy megette a fél fazék ételt, és a következőket mondod neki: "Menj csak, vágd fel az ereid vagy hánytasd meg magad, ahogyan szoktad!".

B) Annyit mondasz neki, hogy örülök, hogy ízlett a brassói, és örülök, hogy valami táplálót vacsoráztál.

Egyik sem, hanem C) Tudom, hogy ki fogja hányni... mint ahogy a kérdező is írta, hogy szaladt eögtön a vécébe. Na, így örülj annak, hogy jól bevacsorázott a gyermeked...

2019. szept. 5. 10:08
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Az étkezési zavarokat valóban komolyan kell venni, támogató háttér, érdemi szakmai segítség híján nagyon rossz vége tud lenni a dolognak. Mindettől függetlenül azért az látnivaló, hogy a példának leírt minimális étkezésed is a vicc kategória, kizárólag gyorsan felszívódó, katasztrófális glikémiás indexű, szemét kategóriás finomított szénhidrát (oké, a banán nem finomított, de szénhidrát). Szép, hogy fogynál, de azt nem desszerttel kell, gondolom erősen édes szájú is leheszt, ha kizárólag ilyeneket eszel és nincsen hiányérzeted. Hús, zöldség, értelmes köret, sok gyümölcs, a csapból is ez folyik. Nem koplalni kell ipari hulladékot nassolgatva étkezés gyanánt hanem rendesen enni, normális mennyiséget, mértékkel és mozogni. A nélkül nem megy. természetesen nem jó ez a hozzáállás, le kell ültetni őket és komolyan megosztani velük, hogy ez valós probléma, segítséget szeretnél, ha nem partnerek ebben, akkor az iskolában jelezd (ifjuságvédelmisnek, védőnőnek, nem tudom mi van nálatok, nagyfiam középsulijában iskolapszichológus is volt heti 2 alkalommal és előjegyzett időpontban lehetett menni). Ha pedig nem tudsz bűntudat nélkül enni, akkor addig is míg segítséghez jutsz egyél épkézláb, tápértékkel rendelkező ételeket, nassolj uborkát, készíts zabkását reggelire gyümölccsel, egyél húst és zöldéseget, lassan felszívódó szénhidrátot(pl. hüvelyeseket) és próbáld arra trenírozni az agyad, hogy a keksz és társai nem étel, nincs szükséged rájuk, fölös kalória, amiből nem hasznosul semmi sem. Felejtsd el a finomított szénhidrátot és ha bűnözni akarsz, egyél jóízűen pizzát, aztán mozogd le, ne belvitát és banánt toljál. Ha kiéhezteted magad, avval csak a farkasétvágynak ágyazol meg és ami leépül izomból, majd visszajön zsírban és még rosszabb lesz a helyzet.
2019. szept. 5. 13:45
 25/25 anonim ***** válasza:
53%
Soha nem értettem az ilyen embereket.Amúgy meg tessék,ez egy anonim fórum,írd ki kérdésben mi a gondod,és nem kell pszichomókushoz menned.
2019. szept. 5. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!