Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek lehet ilyen...

Szerintetek lehet ilyen stílusban gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
Én már felnőtt vagyok, de a testvéremet eléggé leszidta apám valamiért nemrégiben. Totálisan igaza volt abba amiért leszidta, de azt a alpári nyálverő érzelmi kitörés stílusba amivel tette az nagyon bántotta a fülem. Valószínűleg azért is mert velem is mindig így nyilvánult meg ha valami baja volt. Jó formán nem is tudok bármi olyat mondani pozitívumot amit tőle tanultam volna, csak olyat hogy milyen ne legyenek. Pedig biztos sokszor igaza volt, de nekem sosem ez jött le, csak az hogy alpári módon leordibált ahelyett hogy valami értelmi alapon próbálta volt elrendezni a helyzetet. Szerintetek lehet így normálisan gyereket nevelni? Én tudom hogy biztos nem így nevelném a gyerekemet, hanem megpróbálnám értelemből jobb belátásra bírni, nem nyáltól fröcsögve. Nektek mi a véleményetek? vagy csak én vagyok ilyen viráglelkű?
2019. szept. 2. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sokan teszik ezt, hiába szól arról már nagyon sok kutatás, hogy ez úgy káros, ahogy van.

Velem is így beszéltek otthon, de nem fogom tovább vinni.

2019. szept. 2. 19:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Apám ugyanilyen volt. Én nem ilyen lettem, tudtam mi az amit biztosan nem csinálok a saját gyerekeimmel.
2019. szept. 2. 19:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nevelésnek ezt nem nevezném. Főleg hogy nagyapám elmesélte nekem, őt hogy nevelték a 40-es, 50-es években a szülei. Hiába voltak hárman testvérek, hiába tettek sokszor rossz fát a tűzre, a szülők egyszer sem emelték meg a hangjukat, és meg sem ütötték őket. Ehhez képest mindhárman komoly, tisztességes emberek lettek.

És igen, nyilván lehetne mondani, hogy kamuzott az öreg, rosszul emlékszik, stb. Viszont mivel ő is így nevelt engem (apámat, anyámat hagyjuk, épp olyanok mint a Te apád), így saját tapasztalatból is meg tudom erősíteni a dolgot.

2019. szept. 2. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Lelki beteg is lehet a gyerek komolyan! Ràm apàm egyszer orditott hogy csinàljam meg a Kincskeresõ kisködmön olvasónaplót majd kiugrott a szivem úgy megijedtem azóta nem kiabàlt velem soha. Ezt elgondolva sajnàlom az anyòsom gyerekeit. A legkissebbel vonyít, csúnyàkat is kiabàl neki de mèg hàtba is verte meg a fejèt is règebben. Nem csodàlnàm ha bolond vagy pszichès beteg lenne nagyobb koràra
2019. szept. 2. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem,nem lehet,de sajnos nagyon gyakori az ilyen.A szülők azzal védekeznek,hogy bosszúság érte őket a munkahelyen bla-bla.

A munkahelyi gondokat nem kellene hazavinni,főleg nem a gyereken vezetni le a feszültséget.

2019. szept. 3. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!