Miért van az, hogy sok gyakorlatias, többdiplomás ember ötvenéves vagy hatvanéves korára irreleváns és követelöző gyerekekké változik, amikor unokakérdésről vagy gyereke elköltözéséről van szó?
Két példát tudok mondani.
A nagynéném világlátott, több nyelven beszélő, kétdiplomás nő, mégis az a baja, hogy lassan hatvan és nincs unokája. A fia húszéves barátnőjét nyaggatja az unokával és szapulja, amiért az egyetemre akar menni szülés helyett.
Az apám doktorival rendelkező egyetemi oktató, anyumnak is van diplomája. Én biológus vagyok, több nyelven beszélek, a szüleim 3 éve még támogattak is a tanulmányaimban, most meg, mint akit kicseréltek: azt akarják, hogy hagyjam ott az életem, és költözzem haza. Még állást is kerestek nekem (recepciós és kasszás). Teljesen bolondok. Ha a biológus diplomával nem is, de nyelvekkel SSC-be mehetnék.
Én imádom a gyerekeimet, öreg vagyok és beteg, sőt!
Mégse gondolom, hogy helyes volna ideerőltetni őket, vagy arra manipulálni, hogy szüljön most, mert én úgy gondolom.
Pont annyit segítenek, amennyit kérek, és pont olyan kérdésekben kérik a tanácsomat, amikben akarják.
Önállóságra igyekeztem nevelni őket egész életemben, örülök, hogy sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!