Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a párotok külföldi, és nem...

Ha a párotok külföldi, és nem tudnak beszélgetni a szüleitekkel, akkor hogy zajlik egy-egy ilyen találkozás?

Figyelt kérdés
A barátom külföldi, nem tud magyarul. A szüleim pedig csak magyarul tudnak.

2019. aug. 15. 17:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Hangfelismerős google translator, bele beszél valaki magyarul, lefordítja és mondja az idegen nyelven. Teljes mértékben érthető a fordítás (nyilván nem tökéletes). Vagy valaki tolmácskodik.
2019. aug. 15. 20:05
 12/17 anonim ***** válasza:
84%
Idézem legjobb barátnőm férjét ugyanilyen helyzetben:"google translator is my best friend."
2019. aug. 15. 20:40
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

Ameg nővérem beszélt anyámmal, addig a videó chaten keresztül a férjével annyit valtottak:

Anyam: szia, hogy vagy?

Veje: Thank you, i am fine , how are you?

Anyam: jól koszi

Veje: oh, okay good.

(nővérem fordított vagy én). KB én is ennyit kérdeztem mindig.

És ez éveken át, semmi más.... Na de egyik fél se erőltette, jó hogy már nem kell ezt se.

2019. aug. 15. 21:23
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
Én vagy családtag tolmácsol
2019. aug. 15. 21:48
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Én csak láttam vendégségben hogyan zajlott ez :

Pár magyar szót megtanult a srác kérem, köszönöm,igen ,nem, finom,jó,rossz,ilyesmik. Ez és amit már írtak előttem a nonverbális kifejezések bőven megoldják a helyzetet...nem kell túlagyalni.

2019. aug. 15. 21:49
 16/17 grafno ***** válasza:
81%
Mutter mondja neki magyarul, ESZEL?? o meg néz mit akar. Úgy beszél hozzá mintha, ha értené, én csak nevetek és mondom ebből semmit sem ért. Néha fordítok, de mondom jobb ha nem érti mit mond a mutter, mert mindenkiben talál valamit. De ha magyarban vagyunk akkor én beszélek és, mert nem sűrűn megyünk és akkor nem kíváncsi senki sem a jövevényre. Aki tud angolul az beszget vele, de magyarul elmondom mi történt, vagy mit mondtak stb. 20. Után már megy minden simán.
2019. aug. 15. 22:10
 17/17 anonim ***** válasza:
74%

hat eleg kinosan zajlik :D

Pl mikor etteremben voltunk mert anyukam elhivott engem meg a felesegem es kimentem a mosdoba, ok meg csak neztek egymasra mert felesegem nem beszel magyarul, anyukam meg csak magyarul tud.

Nyilvan nem tudnak kommunikalni.

Ugy mentek el valahova hogy ha en nem mentem mert pl valami csajos estet tartottak hogy a tesom ment veluk mert o beszel angolul.

Mama csak mondja neki magyarul mintha ertene :D foleg ha lassan mondja...

Felesegem akkor se erti. 1-2 szot megert meg megtanult mikor fel nyarat ott toltottuk.

2019. aug. 19. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!