Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el a szüleimn...

Hogy magyarázzam el a szüleimnek, hogy mégsem akarok beiratkozni az egyetemre, ahova felvettek?

Figyelt kérdés

Apa nagyon boldog volt és ünnepeltünk,meg már elújságolta minden ismerősnek,hogy megy a gyerek egyetemre.

De mégsem kéne beiratkozni.Egy olyan szakra vettek fel,amivel ha elhelyezkedek,a fizetésem csak nettó 130 ezer forint lenne,nem több.Ha elvégzem,egész életemben csóró leszek,amit nem akarok.Ennyi pénzből nem tudok lakásra gyűjteni,nyaralni menni,hobbira költeni,gyereket vállalni stb. Még egy sima betanított munka is jobban fizet ennél a diplománál.

Szóval szerintem jobb döntés lenne inkább hagyni az egészet.Nem akarok csóró lenni.

2019. aug. 7. 01:51
 61/95 A kérdező kommentje:
Az egyik válaszoló is megirta,hogy h ez egy nőknek való szakma,akiket eltart a gazdag párjuk..
2019. aug. 16. 04:57
 62/95 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a tantervedet!

Az adó szakirány a legjobb, ha azt választod rendben leszel!

Megnézem helyetted mindjárt a tárgybukás feltételeit

2019. aug. 16. 06:54
 63/95 anonim ***** válasza:
100%

zott összeg megfizetésére köteles. 383

(4) Ha egy adott tárgyból a hallgatónak két alkalommal sem sikerült eredményes vizsgát tennie, és a vizsgán, valamint a javító vizsgán ugyanazon személy vizsgáztatott, a hallgató kérésére biztosítani kell, hogy az ismétlő javító vizsgát másik oktató vagy vizsgabizottság előtt tehesse le.

Te csak felsz. utana sem nézel, ez a kozponti tanulmanyi tajekoztatoban van.

2019. aug. 16. 07:03
 64/95 anonim ***** válasza:
100%

megnéztem, a corvinuson is lehet passzívval kezdeni

szedd ossze magad, menni fog, nezd at a mintatervetC egy adoszakerto diplomas elott nyitva a vilag, az adotorvenyeket krll tudni, a penzugyi reszet elintezik a penzugyesek, te felettuk allsz majd.

2019. aug. 16. 07:06
 65/95 A kérdező kommentje:

Én nem a sulitól félek,hanem attól hogy nem fogok belőle megélni.Nem akarok közalkalmazott lenni.Én jól fizető állást akarok,legalább 200 ezret,de inkább 300-at.

Persze meg lehet csinálni,hogy elvégzem,aztán elmegyek egy gyárba segédmunkásnak,de akkor egy szakmával már jobban járnék.

Nem tudom,szkeptikus vagyok ebben az adozásban.Ha egy laikus azt mondja,hogy majd adotanácsadó leszek félmilliós fizetésért,az nem biztos hogy úgy is lesz

Versenyszférába akarok menni,a közalkalmazottakat mindenki lenézi

2019. aug. 16. 13:35
 66/95 anonim ***** válasza:
100%
oké, kezdd el nézni a professionön a diplomás követelményeket azokhoz a pozíciókhoz, amiket szeretnél!
2019. aug. 16. 20:22
 67/95 A kérdező kommentje:
Nem tudom magam sem milyen pozíciót akarok.Azt se tudom milyenek vannak.Én csak meg akarok keresni 2-300-at.De közigazgatásban 130-at adnak csak,láttam a bértáblán
2019. aug. 16. 22:19
 68/95 anonim ***** válasza:
100%

Bazzeg nézz utána!

Ész nélkül tiltakozol a szak ellen, milyen alacsony ponthatára volt ennek, hogy téged is felvettek?

Megadtam az oldalt, ahol létező állásokat kínálnak, létező elvárásokat írnak mellé, válogasd ki, milyen diplomák a szimpatikusak milyen pozíciód lehet velük, és az alapján iratkozz be!

Nyilván az adószakirányhoz nézd, mert ahova felvettek, ott ez a legéletképesebb szakirány.

Nem irigylem a családod, te még gyerek akarsz maradni, mások utánanéznek, olvasnak a témában, àtfésülik a követelményrendszert..

Maradj otthon, járj egy olyan okjra, amivel sehova sem fognak felvenni(hacsak nem építőiparban helyezkednél el, vagy ápolóként), tartsanak el, hogy egy évig még gyerek lehess lazázz és szórakozhass!

Vagy az a sok lány rémisztett meg a szakodon?

2019. aug. 17. 07:26
 69/95 A kérdező kommentje:

Igen,azok is.Mert ez egy lányos szak.A lányokat majd eltartja a férjük és logathatják a lábukat a közszférában.

Ezt leírta az egyik válaszoló is....

De nekem jól fizető állás kell.Nem akarom,hogy egy nő tartson el engem.

Nem tudom miért tartasz gyereknek.Én pont hogy minél hamarabb el akarok húzni itthonról és önálló életet akarok kezdeni.Csak a közalkalmazotti fizetésből nem fogok tudni kivenni egy albérletet sem.

Inkább pont hogy felelősségteljesen gondolkodok és nem megyek el egy olyan szakra amivel tiszta csoró leszek

2019. aug. 17. 16:13
 70/95 A kérdező kommentje:
Közalkalmazottnak lenni akkora nagy karrier?
2019. aug. 17. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!