Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el a szüleimn...

Hogy magyarázzam el a szüleimnek, hogy mégsem akarok beiratkozni az egyetemre, ahova felvettek?

Figyelt kérdés

Apa nagyon boldog volt és ünnepeltünk,meg már elújságolta minden ismerősnek,hogy megy a gyerek egyetemre.

De mégsem kéne beiratkozni.Egy olyan szakra vettek fel,amivel ha elhelyezkedek,a fizetésem csak nettó 130 ezer forint lenne,nem több.Ha elvégzem,egész életemben csóró leszek,amit nem akarok.Ennyi pénzből nem tudok lakásra gyűjteni,nyaralni menni,hobbira költeni,gyereket vállalni stb. Még egy sima betanított munka is jobban fizet ennél a diplománál.

Szóval szerintem jobb döntés lenne inkább hagyni az egészet.Nem akarok csóró lenni.

2019. aug. 7. 01:51
 41/95 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyetlen remény az,ha kormányváltás lesz és megemelik a béreket,de erre nincs sok esély."

- Akkor sem fog hirtelen 4x-esére nőni a munkabér, emiatt nem kell izgulnod.

"Vagy ha versenyszférába felvesznek,de erre nem tudom mennyi az esély"

- Ilyen hozzáállással 0.

2019. aug. 9. 08:17
 42/95 A kérdező kommentje:
Mi a baj a hozzáállásommal?Talán baj,hogy aggódok a jövőbeni megélhetésen miatt?
2019. aug. 9. 20:58
 43/95 A kérdező kommentje:
Most olvastam az újságban,hogy további létszámleépítések lesznek a közszférában...
2019. aug. 12. 17:22
 44/95 anonim ***** válasza:
100%
Menj orvosnak,v asztalosnak vagy ami keresettebb szakma.Oda kell munkavallalo,akkor megfizetik.
2019. aug. 12. 22:42
 45/95 anonim ***** válasza:
100%

4. vagyok

Halassz egy évet (már ha nem vagy év vesztes) és menj a jogra - ugyanazt fogod tanulni, csak magasabb szinten és szélesebb körben tudsz elhelyezkedni vele. Ha élelmes vagy és nyelveket beszélsz, jogászként milliós fizut megkereshetsz.

2019. aug. 13. 00:47
 46/95 A kérdező kommentje:

Nincs elég pontom jogra.

Én kb nettó 300-at akarok keresni,de ezzel a diplomával. 130 a fizetés,semmiképp sem adnak többet a bérminimumnál

De hogy magyarázzam el,hogy nem akarok elmenni?A szüleim nagyon pattognak,hogy muszáj elmennem és ha nem megyek el,akkor elzavarnak a háztól.

De én akkor sem akarok ilyen csóró lenni egész életemben,nettó 130-ért dolgozni se érdemes elmenni.

2019. aug. 13. 14:07
 47/95 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy ha elmegyek,akkor az a biztos éhhalált jelenti.130 az kajára nem elég.Gyereket hogy vállalok?Hogy lesz saját lakásom?Egyáltalán az albérletet miből fizetem?

Szomorú hogy a diploma ennyit ér itthon,de erről nem én tehetek

2019. aug. 13. 15:01
 48/95 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél már ennyire hülye... Ha nem végzed el, akkor többet fogsz keresni? Írtuk sokan, hogy versenyszférában nagyon sok helyre BARMILYEN diploma elég, és jobban tudsz keresni. A férjem pl egy magyar cégnél dolgozik, még csak nem is multi, fél éve van ott, és havi 300at megkeres (nem Bp, hanem Baranya, itt elég szr fizetések vannak, úgyhogy itt ez elég jónak számít), de most fognak emelni neki. Tudod, mi volt a feltétel? Egy szakma vagy egy diploma. Tök más területen szerzett diplomát, mint amivel a cég foglalkozik, de nem számít. Az előző munkahelyén meg a bármilyen diploma volt a beugró szintén.

De tényleg nem értelek, komolyan, miért gondolod azt, hogy diploma nélkül jobban fogsz keresni, mint diplomával. Vagy hogy miért sorsszerű, hogy ezzel a diplomával a zsebedben te nem kereshetsz jobban. Nem kötelező a szakmadban elhelyzekedned, mehetsz utána is máshova,de legalább tanultál valamit, és sosem tudhatod, hogy az egyetemen tanultakat mikor fogod tudni hasznosítani.

2019. aug. 13. 19:06
 49/95 A kérdező kommentje:

"Ha nem végzed el, akkor többet fogsz keresni?"

Nem,csak nem tudom miért jó elvégezni egy nagyon nehéz és szigorú szakot,ha utána majd a gyártósorra megyek úgyis,mert nem fogok tudni megélni a közalkalmazotti fizetésből.Meg akkor esetleg jövőre jelentkezhetnék másik szakra.Amúgy meg nem ez volt az első hely,amit megjelöltem,egy jól fizető szakot jelöltem első helyen,csak az nem sikerült.

De jó,akkor az lesz valószínűleg,hogy elmegyek,aztán ha szerencsém van,akkor találok egy ilyen "csak diploma az elvárás semmi más" állást versenyszférában.

2019. aug. 14. 17:17
 50/95 A kérdező kommentje:

De a lányok elvárják,hogy egy férfi jól keressen,szóval inkább nem iratkozok be.Nem lesz barátnőm ha nettó 130-at keresek.

Elmegyek inkább valami OKJ-ra.Csak a szüleim értsék meg,hogy én meg is akarok élni.Beiratkozni semmiképp sem fogok.Hogy aztán csóró legyek életem végéig,na persze,ne röhögtessetek.

2019. aug. 15. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!