Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 éves lányt el lehet engedni...

12 éves lányt el lehet engedni a barátnőivel szülői felügyelet nélkül a városi strandra?

Figyelt kérdés
2019. aug. 3. 20:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
67%

#18:

Nem vagyunk egyformák. Szerintem meg az röhejes, hogy a "laza életű" emberek válaszai fel vannak magasztalva a mennyekig, az aggódóbb szülők meg mind le vannak nullázva.

2019. aug. 4. 08:22
 22/32 anonim ***** válasza:
48%

A lanyomat es a fiamat minden gond nelkul mert felelossegteljesek egy vigyazznak magukra talpraesett mindketto

Viszont a kicsit nem mert o nem ilyen, hamar bepanikol es kiakad ha valami nem jon ossze neki

O is okos de valahogy kevesbe talpraesett mint a nagytesok

Lehet azert mert o a kicsi vagy mert ilyen szemelyiseg

2019. aug. 4. 11:03
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha felnőtt kisérettel megy 4-5 kiskamasz gyerek a strandra, akkor a kisérő felnőtt nem fogja lesni minden lépésüket, mintha óvodásokra vigyázna. Kettő csúszdázni akar, három elsétál a büfébe, de túl hosszú a sor, ezért inkább csobbannak egyet a szomszédos medencében...

Ha valamelyik fuldokolni kezdene, azt jó eséllyel nem a strandra kisérő felnőtt veszi majd észre, hanem aki éppen a közelében van. Ha megcsúszik a vizes kövön és kitöri a bokáját, vagy bevágja a fejét és eszméletlen lesz, akkor nyilván jó, hogy van ott egy felnőtt, akinek a többiek szólhatnak, tudja értesíteni a szülőket, de a gyerek biztonságát ez egy hajszálnyival se növeli.

2019. aug. 4. 15:13
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fogyatékos,akkor el lehet engedni.
2019. aug. 4. 21:14
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Engem simán elengedtek 15 éve ennyi idősen. A balatonba is bemehettem egyedül, megbeszéltük hogy meddig mehetek be, betartottam.
2019. aug. 5. 12:52
 26/32 anonim ***** válasza:
11%
Én sem engedném el egyedül őket. Otthon lehet, hogy ártatlan meg jó a gyerek, de ki tudja, hogy a barátai előtt mivel akar felvágni, ami veszélyes lehet, főleg egy olyan helyen, ami már alapból nem balesetmentes. SImán eleshet, elcsúszhat, leeshet valahonnan, 12 évesen pedig még nem tudja felmérni, hogy mit szabad és mit nem. Inkább először egy szülővel vagy idősebb testvérrel, aki szól nekik, ha elszaladna velük a ló.
2019. aug. 5. 18:10
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Engem elengedtek, semmi nem történt
2019. aug. 5. 19:51
 28/32 anonim ***** válasza:
77%

Bocs 26, de annyi sebből vérzik ez a válasz, hogy azt se tudom hol kezdjem. Mondjuk először mondj nekem egy helyet, ami alapból balesetmentes. Őszintén kíváncsi vagyok rá.

"SImán eleshet, elcsúszhat, leeshet valahonnan"

Hát ez kb mindenre igaz. De a gyerekek már csak ilyenek, elesnek, elcsúsznak, max sírnak egy kicsit, aztán mennek tovább. Ha meg annyira kétballábas a gyerek, akkor tényleg az utcára se engedd ki, hanem tartsd valami gumiszobában.

"12 évesen pedig még nem tudja felmérni, hogy mit szabad és mit nem."

Egy 12 éves nem fogyatékos. Ha rendesen nevelted, akkor tudja. Ha meg burokban neveled és nem tapasztalhatja meg a döntései következményeit, akkor 18 évesen se fogja tudni. Egyetemen hány ilyet láttam. Végre kiszabadul anyu "szerető" fojtásából és teljesen megőrül. Csak ilyenkor már kicsit nagyobb pofonok érik az embert.

"Inkább először egy szülővel vagy idősebb testvérrel, aki szól nekik, ha elszaladna velük a ló."

Ezt meg tényleg nem értem. Most abból indulsz ki, hogy egy 12 éves még soha életében nem volt strandon? Ez szomorú. A testvéres rész viszont vicces. A gyerekek már csak olyanok, hogy hallgatnak a testvérükre. Másik oldalról meg a nagy tesó nyilván elmegy a strandra, de nem strandol, hanem folyamatosan a kis tesó seggében megy és figyeli. Tök életszerű.

2019. aug. 6. 02:01
 29/32 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem menne velük egy nagyobb gyerek minimum, én nem. Amikor én voltam gyerek, akkor nagyobb volt a biztonság, de manapság... persze nyilván kérdés az is, pontosan milyen város... én bp-i vagyok, itt azért elég sokféle ember megfordul strandokon sajnos...
2019. aug. 11. 03:21
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

26-os vagyok.

Hát akkor ha ti ekkora mintaszülők vagytok, akik mindent is jól csinálnak és az ő gyerekük a legokosabb, legügyesebb, legszebb, sőt, még repülni is tud, akkor engedjétek el őket. Aztán majd az lesz a kvöetkezménye, mint ami pár hete volt a tévében riport, a gyerek a nagykorú nővérével vizibiciklizett a Balatonon, metőmellény nélkül beugrott a hideg vízbe, és nem jött ki többet onnan. Egy család roppant benne össze, a szülők, a nővére. Kérdem én: megérte?

Inkább vagyok óvatos a gyerekkel és nem engedem el mindenhova felügyelet nélkül. Moziba mondjuk simán elengedném én is, 12 évesen még úgyis autóval el kell vinni, onnan már csak bemegy épségben, utána végigül egy filmet (csak nem esik le a lépcsőről a sötétben), aztán kijön és hazaviszem. De egy strandon elég sok veszélyforrás van, amire 12 éves fejjel ő neki esze ágában sincs gondolni. Igazad van, max megtapasztalja, hogy a medence mellett nem szaladgálunk a vizes csempén, mert eltaknyolunk, csak ha éppen úgy bevágja a fejét, hogy egy életre lebénul vagy ottmarad, akkor majd megtanulja a leckét.

És megint eszembe jutott valami, ha egy huszonéves képes a Balatonparton fejest ugrani a 20 centis vízbe, akkor valószínűleg 12 évesen is simán képes ilyenre egy gyerek. Én inkább nem próbálnám ki, hogy mi lenne a következménye. Vagy legalábbis nem az én gyerekemmel, majd a tiéddel, aki úgyis a legjobb, neki nem lenne nagy baja belőle.

2019. aug. 11. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!