Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 éves lányt el lehet engedni...

12 éves lányt el lehet engedni a barátnőivel szülői felügyelet nélkül a városi strandra?

Figyelt kérdés
2019. aug. 3. 20:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
95%
A saját lányomat simán elengedem, talpraesett és önálló. De ismerek olyan kislányt akit a házból nem engednék ki, olyan buta szegény. Szóval szerintem gyerek függő, fontos hogy milyen személyiség a gyerek, mennyire megbízható, mennyire befolyásolható.
2019. aug. 3. 21:41
 12/32 anonim ***** válasza:
33%

9: Igen, képzeld ki engedjük, sőt, szerintem a legtöbben kiengedik őket több helyre is, a strand viszont egy más kérdés. Elhiszem, hogy te ilyen nagyon menő szülő vagy (már ha az vagy, a válaszod után nem lepne meg ha nem lennél az) aki mindenhova elengedi a gyereket egyedül mert a gyerek is akkora irdatlan nagy kiraly mint te és vele nem fog megtörténni az ami már emberek százaival megtörtént.

Az a baj, hogy ez nem igy működik, bárkivel előfordulhat egy baleset, és volt már rengeteg eset amikor elő is fordult. elsüllyed és nem találják meg. Főleg egy 12 évest, aki játszás közben nem kifejezetten figyel oda arra, hogy mit csinál. Utána is azt mondanád, hogy megérte elengedni a gyereket? Hát az a te döntésed, én ugy vagyok vele, hogy inkább tartson egy szar szülőnek pár napig, de az esélye se legyen meg annak, hogy ilyen történjen vele. Majd később megért ha ő is felnőtt lesz és megérti a gyerekeket érintő vízbefulladásos balesetekről szóló híreket. Ezért a döntésért neked az égvilágon semmi jogod nincs egy szülőt kritizálni.

2019. aug. 3. 21:48
 13/32 anonim ***** válasza:
63%

Mekkora varos es milyen a strand? Mennyire van tumultus, hanyszor jartak mar ott a gyerekek, ismeritek-e a medenceket, oltozot stb.

Ha jartatok mar ott iden is. Es a gyermekedben es a baratnoiben is megbizol, jo uszo es ez egy megbizhato strand (vannak uszomesterek akik valoban figyelnek), akkor talan....de akkor se szivesen.

Ha Budapest akkor semmikeppen nem.

Minket is so helyre elengedtek de elovizhez, strandra egyedul sosem. A viz veszelyes uzem...masreszt a perverzek hamar kiszurjak az egyedul vihancolo kis fruskakat es neha meg a szuloi kozelseg se eleg visszatarto ero hat meg ha egyedul vannak.

2019. aug. 3. 21:52
 14/32 anonim ***** válasza:
79%

Én nem kritizáltam senkit, pusztán más a véleményem.

A vízbefulladásos hírek pedig általában úgy kezdődnek, hogy: "Úszni nem tudó, ittas állapotú..."

Egyébként pedig feltételeztem, hogy a városi strand néhány medencét jelent úszómesterrel, nem pedig egy örvényes, erős sodrású folyószakaszt.

2019. aug. 3. 22:07
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Ja, és pl ha egy balatoni strandon egy gyerek elmerül, hiába van ott 5 méteren belül mindkét szülő, akkor is jó eséllyel majd napok, hetek múlva fogják megtalálni egy nádas szélében.

De kár is vitatkoznunk, mert nyilván egyikőnk sem fogja meggyőzni a másikat.

2019. aug. 3. 22:14
 16/32 anonim ***** válasza:
31%

15: Igen, tenyleg nem, főleg, hogy te teljes mértékben figyelmen kívül hagyod azt amit mondok, vagy elferdited és csak mondod bele a vakvilágba a semmit.

Igen, fulladnak meg részeg emberek is, meg képzeld, gyerekek is. Most jöhetsz itt a szarkazmusoddal, hogy “jajmebiztossenkinemkapnáel”, igenis volt ilyen eset és nem is kevés.

2019. aug. 3. 22:22
 17/32 anonim ***** válasza:
42%
#8: Aha. Szóval ha a még bőven kiskorú gyermekemet nem engedem el felnőttek nélkül strandra, akkor életképtelen lesz. Kérlek, mesélj még, ó bölcs mester!
2019. aug. 3. 23:46
 18/32 anonim ***** válasza:
82%

46 éves vagyok és kb. ugyanazt gondolom, mint a huszonéves 8-as válaszoló.

Ennyi idős koromban nem a városi strandra mentünk ki kettesben a tesómmal, hanem a városszéli folyópartra, ahol szoktak fürödni mások is. Ott a stranddal ellentétben nem volt úszómester, és a Rába elég erős sodrású (mint egész hosszában végig).

Hogy ennyi idősen kimehettünk oda kettesben, ez teljesen általános volt abban az időben, úgyhogy innen nézve teljesen abszurd még a kérdést is föltenni, az utána sorjázó "nem" válaszok meg különösen megdöbbentőek.

2019. aug. 3. 23:48
 19/32 anonim ***** válasza:
84%
13 éve voltam 12. Mikor nagymamámmal voltunk egy hetet vigyázni egy nő házára, engem elengedett. Első két alkalommal elkisert, majd sötétedés előtt haza kellett mennem oda. Mivel betartottam ezeket, így nem volt gond belőle.
2019. aug. 4. 06:05
 20/32 anonim ***** válasza:
90%
Én 20 éve voltam 12, és én is voltam a barátnőmmel a helyi strandon szülők nélkül. Most 10 éves a lányom, simán el fogom engedni 1-2 év múlva, ha akar menni. Jól úszik és óvatos.
2019. aug. 4. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!