Szülők! Fizetnétek nyáron a gyereketek lakhatásáért, hogy ő tudjon tanfolyamra járni, dolgozni, önkénteskedni?
Kedves kérdező!
Látod mennyi munkát ajánlanak?
Biztos van amit te is eltudsz végezni. Aki keres az talál.
Csak akarni kel. Új barátokra is lelhetsz közben.
Mond azt, hogy büdös az ilyen munka.
Tisztelt pontozó, lepontozók!
Érdekes világban élünk. Itt minden lusta tini szinte Istennek számít. Ha valaki azt méri tanácsolni nekik, hogy diákmunka, vagy bármilyen munka, az már a szemetekben egy szadista állat, s dögöljön meg. Az nem anya, nem apa...
Tegnap is volt egy fiatal, hogy 6-7 kor felzörgetik a szülők...
Senki nem írta neki, hogy drágaságom, egy kis munkát is vállalatnál. Nem heti 40 órában. Elég a heti 20-30 is. S hipp hopp, este fáradt leszel, időben eltudsz aludni...
Nem arra célzok, hogy azért dgozzon, hogy a szülők lenyúlják. Úgy magának... A munka nemesít... Mondotta ő...
Ad egy tartás.. Hasznosnak érzed magad... Még ha hétvégén el is szórakozod amit kerestél, ott lesz a tudat, büszkeség, hogy én ezért megdolgoztam.
Kérdező is csak a kifogásokat sorolta, hogy ez a munka ezért nem, az a munka azért nem.
Hála az égnek most egy kicsit felvilágosították, hogy van munka...
S aki undorítónak tartja? Miért? Egyetemista fiatalról van szó. Az az undorító, ha valaki kerüli a munkát. Az is aki ebben pártolja. Ezek szerint az a normális felfogás, hogy közel 30 éves koráig, ennek a nemzedéknek, kerülni kell a munkát.
Nem helyes.
21-es Van egy szakmunkásképző a közelben, ömlenek ki a bolti eladók, a felszolgálók stb., szóval bőven van miből válogatni, ha szakképzett embert keresnek. Itt végzettség nélkül nem vesznek fel egy boltba sem, sem egy kajáldába, sem a postára, hiába mehetsz el pl. betanított munkásként a Tescoba. Viszont még nekik sincsen munkájuk, mert egyszerűen nincsen munkahely, ahová el tudnának menni dolgozni. A másik dolog pedig az, hogy nekem jelenleg nem hosszú távú munkára lenne szükségem, mert ha elkezdődik az egyetem, akkor már nem fogok tudni főállásban dolgozni. Nem mintha arról szólna a kérdés, hogy egyetem alatt dolgozzak vagy sem, nem szoktam egyetem alatt dolgozni (már leírtam, hogy miért nem). Ha rá lennék szorulva arra, hogy megteremtsem magamnak a megélhetésemhez szükséges pénzt, akkor nem lenne kérdés, hogy pl. éjszakázzak vagy sem, de így nem fogok elmenni dolgozni alvás helyett. Illetve azért az is egy érdekes kérdés, hogy mennyi és milyen jellegű álláslehetőség van, ahol pl. kizárólag hétvégén is lehet munkát vállalni, mert én pl. ezekből sem látok olyan sokat.
22-es Az önkormányzat nálunk kizárólag azokat a középiskolás diákokat fogadja, akiknek az érettségihez kötelező teljesíteni az 50 óra közösségi szolgálatot. Már ez is probléma, mivel egyszerűen számukra sincsen lehetőség. Mi is úgy teljesítettük, hogy pl. elküldtek minket ilyen-olyan kiállításokra, könyvtárba, művházi előadásokra, ételosztásra stb. és ott ültünk x órát (mert munka vagy bármilyen feladat nem volt) és aláírták, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!