Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ingyenélő és...

Szerintetek ingyenélő és lusta vagyok, hogy nem bírom a napi 10-12-14 órás fizikai munkát?

Figyelt kérdés

Bocs kicsit zavartan írok.

Anyukámnak van mezőgazdasági kisvállalkozása, nevelőapám leesett lábról nem tud dolgozni. napi 10-12, de van ,hogy 14 órákat is végignyomom a nap, reggel 4kor kellek tehénfejés, 7 óráig van velük dolgog, utána egész nap minden nap más feladat 16 óráig, majd fejés 20 óráig, este 21 kor fekvés. Van ,hogy piacon árulok, betakarmányolunk.

Egyetemre járok, halasztok 1 évet, majd nevelőapámat megműtik. Anyukám arra ,hogy kivagyok fáradt vagyok ez 1,5 hónapja megy ez így, azt mondta, ez azért van lusta petyhüdt vagyok, nincs állóképességem, petyhüdt sz@r vagyok, városi penyagép, semmirekellő lettem. Mi lesz, majd ,hogy ha munkahely 8 órája mellett majd napi 4-5 órja mellett maszekolok.

Anyának előadtam, hogy munkahelyen van szabadnap például, nem mindennapos munka, van szabadság stb, erre azt mnodta, lusta disznók véleménye nem érdekel.

2019. júl. 31. 15:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Sajnálom, hogy így kihasználnak és még meg sem becsülnek. Persze, a teheneket pl. minden nap fejni kell, de akkor segítsenek be mások is a családból. De nem csodálkoznék, ha mindenki más már lelépett volna. Sok családi vállalkozás van, akik még be is zárnak a nyáron egy-egy hétre "csapatépítési" céllal, vagyis nyaralás miatt. Ez lenne az egészséges, mert csak így marad meg a jó viszony, egyébként elmérgesedik a helyzet.
2019. júl. 31. 16:04
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Jobban járnál, ha halasztás mellett olyan munkát végeznél, amivel pénzt is keresel, mert gondolom azontúl, hogy ingyen kapsz enni meg szállást a szülői házban, pénzt nem kapsz azért, hogy a beteg nevelőapád munkáját végzed.

Az rendben van, hogy segítesz otthon, de nem vagy gép, nem ezt a hivatást választottad magadnak gondolom, és hogy anyád meg se köszöni, amit értük teszel... teljesen mindegy, hogy otthon vagy, cseléddel se bánunk így, mint ahogy téged teljesen kiszipolyoznak. Normál ember 1,5 hónapot se tűri el ezt otthon...de nyilván ezt te is tudod.

És igen, ha csak 1 valaki csinálja a mezőgazdasági munkát, akkor ott valóban nincs hétvége. Minimum 1 embert fel kéne vegyenek anyudék, hogy váltott műszakban lehessen dolgozni, mondjuk 14 óra helyett napi 7 órát. Ahhoz, hogy szabadnap is legyen, meg 2 embert kéne felvenni. 1 elég; ha mondjuk a hét egyik felében az egyikük 14 órázik, utána meg a másik és így a fél hetük szabad. 1 ember non-stop 14 órára gáz, és most te szívsz.

Nem volt igényed eddig se magaddal foglalkozni? Esetleg barátokkal találkozni? Elégé csodálkozom. De mindenképp másképp csinálja, mindenki mást tűr el. Mielőbb keress olyan munkát, amivel pénzt is keresel. Kikészülsz, mire megint egyetemre kell járnod, ennyire ne légy jófej, csak azért, mert a szüleid.

2019. júl. 31. 16:09
 13/28 A kérdező kommentje:

Írtam azért írok helytelenül, mert alig élek, olyan dög fáradt vagyok, kivagyok, havi 300-350 órákat ledolgozok, és fáradt vagyok, és én vagyok a gyenge állóképességű, béna, lusta. Ma is hordtuk a bálákat több órán át a 35 fokban.

Engem az zavar nem vagyok elismerve, azt várom pihenj egy kicsit gyermekem sokat dolgozol, erre anyám, amikor van pár óra szabad időm egyből gyere takarítunk, mondm anya pihenni szeretnék, erre kapom a szidást, nincs állóképességed, elvagy petyhüdve, lusta disznó vagy. Nevelőapám is trehány lusta vagyok. Nincs fizikum vézna kákabél.

2019. júl. 31. 16:09
 14/28 anonim ***** válasza:
92%
Hagyd ott őket, tudod mikor hallgatnám ezt minden egyes nap. Milyen dolog az, hogy hajnal 4 és este 8 között nem pihenhetsz egy kicsit se. Amíg meg mindenki rosszul van, kit érdekel az a hülye ablak. 2 ember helyett nem tudsz egyedül dolgozni, mit képzelnek. Hű de pipa vagyok rájuk.
2019. júl. 31. 16:15
 15/28 A kérdező kommentje:
Megfogadom amit mondtál utolsó ezt az alkalmazott felvételét Most anyám munkáját is én csinálom anyának ínszalagszakadása van ,ezért is vagyok teljesen ki, anyám is ,hogy fogod megállni a felnőttek közt a sorod, nem bírsz keményen dolgozni, 0 fizikummal. Tatám is, bezzeg az ő idejükben a tszvilágban mennyit kell dolgozni, bezzeg az ő lánya munkahely után nem maszekol mai napig az nem baj, mert odaadja az öregem neki a nyugdíját. Van az öregemnek egy unokája aki szó szerint évek óta nincs se suliban, se munkája és az úgy is jó, másik unokája szintén évekig munkanélküli volt, engem nem is érdekelnének ők, hisz mit foglalkozzak velük, de azokat sose szidja az öregem se, meg nevelőapám csak annyit mondott hát nem tetszik neki ,hogy az anyuk tartja el őket, de ez van.
2019. júl. 31. 16:19
 16/28 A kérdező kommentje:
Megyünk fejni nemsoká, nekem a munka is nagyon sok érthetitek, de főleg az, hogy még így is én vagyok a gyenge teherbírású amikor 2 helyett dolgozok. Anyámnak hiába magyaróráztam ,hogy munkahelyen is dolgozni kell igen tény, de ott legalább van szabadnak, szabadság stb.. Erre ugyanez ,betegen is dolgoztam, erre ők mit fognak szólni munkahelyeden ,hogy ha beteg elszel, nem fog tetszeni. Mondom a nevelőapámnak te is beteg lettél 2 hete táppénzen vagy, neked mit szóltak, egyből bekussoltak.
2019. júl. 31. 16:25
 17/28 anonim ***** válasza:
85%
Tudod, mit csinálnék? Lefeküdnék, és egész nap nem mozdulnék. Majd nap végén megkérdezném, hogy akkor megtanulta-e, mi a lusta disznó.
2019. júl. 31. 19:11
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek való a fizikai munka, és nem ilyen mennyiségben. Anyád szerint az orvos az nem ember? Mert amúgy felnéz rá, ha jól értem, de valószínűleg egy orvos sem dolgozik 14 órát naponta mezőgazdaságban.

Szóval nem mindenki olyan, aki ezt bírja. Van, akinek jobban fekszik a szellemi munka. Ez így normális.

Vegyenek fel embert. Te ezt nem fogod bírni. Megértelek.

Ahogy veled beszélnek, az borzasztó.

2019. júl. 31. 22:19
 19/28 anonim ***** válasza:
63%

Összefoglalóan: a diplomásokra nem néznek fel anyádék?

Halkan mondom, te is az leszel...

2019. júl. 31. 22:20
 20/28 anonim ***** válasza:
73%
Ezt maximum akkor mondhatná, ha nem csinálnál semmit. Az meg, hogy nem bírod, természetes, csak úgy látszik édesanyádnak rövidebb az esze, mint a haja. Fogadni mernék, hogy mikor ő kezdte, akkor ő sem volt sokkal jobban, csak nem mert szólni egy szót sem, mert jött a térdepelés, a pofon, vagy épp a bőrszíj. És most ezt akarja továbbadni neked is, amibe ha belemész, akkor Te sem vagy egészen normális.
2019. júl. 31. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!