Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Baj, ha nem érdekel és nem is...

Baj, ha nem érdekel és nem is kedvelem az új párját?

Figyelt kérdés
A testvéremnek már legalább fél éve van egy új párja, többször találkoztam is vele. Nekem ezek alapján nem szimpatikus az illető, nem kedvelem és nem igazán tudok vele mit kezdeni. Számomra ő még mindig egy félidegen, semmi közünk nincsen egymáshoz és alapból csomó mindenben különbözünk (pl. kor). Elfogadom, nincsen vele semmi bajom és felőlem azzal van együtt, akivel csak akar, szóval nem zavar egyáltalán. Pláne, hogy nem is találkozunk rendszeresen, hiszen ők egy másik városban élnek. Az ő dolguk, nekik legyen jó és kész. Ugyanakkor engem nem is érdekel, hogy mi van vele és velük és nem is akarok kifejezetten jóban lenni vele. A testvéremnek ez viszont nem tetszik, mert szerinte ez tiszteletlenség a párjával szemben, érdeklődnőm kellene még beszélgetni vele stb., stb.... és bezzeg az előző párját mennyivel jobban elfogadta mindenki, amit szerintem hülyeség felhozni, mert már a születésem előtt is együtt voltak és kvázi úgy nőttem fel, hogy a családom része, tetszik vagy nem tetszik.
2019. júl. 6. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Ha szereted a testvéredet, akkor érdekel a sorsa is. Márpedig a sorsa összefonódik ezzel az emberrel. Tehát alapszinten érdekelnie kéne kettőjük életének.
2019. júl. 6. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem baj, nem neked kell együtt élni vele. Csak add meg a kellô tiszteletet, mint általában mások felé. Ennyi.
2019. júl. 6. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Semmi gond nincs ezzel, a párom testvére is így gondolkodik. Elvan a flegma világában amibe nem fér bele más, csak ami éppen az érdekében áll.

Persze ez kétélű dolog, szóval én sem foglalkozom vele az alap köszönésen kívül, nem hívjuk meg hozzánk, nincs ajándékozás, nincs segítség. Az esküvőre se hívtuk meg, mert sosem mutatott semmiféle érdeklődést felém, a feleségem meg rám hagyta a döntést. Amikor munkanélküli volt fél évig, akkor sem ajánlottam be a munkahelyemre, mert nem volt több számomra idegennél.

Csak arra figyelj, hogy ha idegenként kezelsz valakit akkor később se menj oda kuncsorogni xy dologért, mert hülyét csinálsz magadból.

2019. júl. 6. 12:54
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem sem probléma, csak ha találkoztok ne mutasd ki ezt annyira..És ha a tesód jól megvan vele, akkor semmi probléma.
2019. júl. 6. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Gondolom lány vagy , azok ilyenek
2019. júl. 6. 14:53
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem baj az, csak utána ne sírj itt, hogy nem hívtak meg az esküvőre sem, meg kizárnak az életükből.
2019. júl. 6. 16:49
 7/9 A kérdező kommentje:

Lány vagyok, de szerintem ennek semmi jelentősége nincsen. Férfiak, fiúk sem jönnek ki mindig mindenkivel...

Nekem semmi bajom nincsen egyikőjükkel sem, sőt azt gondolom, hogy a lehetőségekhez mérten jó a kapcsolatom a testvéremmel. Viszont nem tudok mit kezdeni egy nálam majdnem 20 évvel idősebb, teljesen más beállítottságú és érdeklődési körű férfival, akivel párszor találkoztam. Nem is ismerem, nincs és nem is lesz sok közünk egymáshoz. Szerintem ez érthető. Normálisan viselkedem vele, átszenvedem az ilyen kötelező small talkokat, de tőlem max. ennyi telik. Szerintem ez neki is tökéletesen megfelel. Egyedül a testvérem nézi ezt rossz szemmel, amit én személy szerint nem értek.

2019. júl. 6. 17:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy baj. Sejtem, mi böki a tesód csőrét. A leírásod alapján hosszú évek vagy évtizedek óta volt egy párja, akit a család megszokott és elfogadott. Ennek a kapcsolatnak vége lett, és most egy ennyire friss (fél éves) kapcsolatban van, amit sajnos mindenképp próbál rád/rátok erőltetni. Nem nagyon érti, hogy év(tizedes) megszokottságot, esetleg szeretetet nem tud kiharcolni az új pasasnak. Nyilván zavarja, hogy az ex szelleme még mindig ott kísért valahol.

Ne foglalkozz vele. Ha nagyon muszáj, vegyél erőt magadon és beszélgess az új hapsival, de túlzásba nem kell esni a tesód kedvéért. Előbb-utóbb csak napirendre tér a dolog felett.

2019. júl. 7. 18:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Igaz a másik oldal de én se érezném kötelezőnek hogy jóban legyek a párom testvérével főleg ha ritkán látom, oké ha el tudunk beszélgetni néha nem árt de nem török össze ha nincs közös téma vagy érdeklődés és ritkán kommunikálunk szóval szerintem ha nem vagy direkt ellenséges vele nem a világ vége a dolog. Főleg fél év után, nem sok az egy kapcsolatban.
2019. júl. 7. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!