Felétek mennyire van hagyománya az ilyen "kalákában végzett" munkáknak?
Figyelt kérdés
Tágabb rokoni körre gondoltam, tehát mondjuk unokatestvéredéknél tetőt cserepelni, sógoréknál melléképületet felhúzni vagy kimenni a gyümölcsösbe segíteni stb. Mennyire természetes ez általában? Itt nálunk vidéken eléggé gyakori, hogy a sokadik unokasógorral is szorosan tartják a kapcsolatot, elmennek dolgozni majd utána a házigazdák a vendégeikkel egy jó vacsorázás keretében "megünneplik" az elvégzett munkát. Ez felénk nemcsak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztályra is jellemző.2019. jún. 19. 07:08
1/16 anonim válasza:
Szerintem ez majdnem mindehol es mindenkire jellemzo, akinel csak akad valamilyen munka.
2/16 anonim válasza:
Nálunk nincs ilyen, a közeli rokonaink se túl összetartók, a távoliakról ne is beszéljünk. Budapestiek vagyunk, de nálunk nem ez a döntő ebben, hanem a család egymáshoz állása.
3/16 anonim válasza:
Nálunk jellemző. Jó olyan közösségben élni ahol segítjük egymást :)
4/16 anonim válasza:
Ahol jó a rokoni kapcsolat, ott normalis, ahol rossz, ott iylen fel sem merül.
5/16 anonim válasza:
Semennyire sem jellemző nálunk,nem is értenek ehhez a férfiak.
6/16 A kérdező kommentje:
A kérdésben csak a rokonságra gondoltam, nem a baráti körre. Én is tudok olyan esetekről amikor örök sértődés lett belőle, mert az egyik fél megelégelte az egyoldalú segítségnyújtást, és felemlegette a másiknak hogy ők meg pont akkor nem értek rá, amikor a legnagyobb szükségük lett volna a segítségre. Ők azóta sem beszélnek pedig nagyon is összejártak. De valóban nem tudsz minden rokonnal egyformán jóban lenni.
2019. jún. 19. 07:54
7/16 anonim válasza:
Na nalunk is pont ilyen egyoldalu volt, ugyh beszuntettuk par eve, mikor apam kifestette a rokonek egesz hazat, es a vegen meg az anyag ktgt sem! Fizettek ki...
8/16 anonim válasza:
Nem jellemző. Messze is élnek a rokonok.
Szerintem ezek általában későbbi konfliktust szülnek. Férjem pl segített felépíteni a tesója házát. Néhány évvel később fordítva már nem.mukodott.
9/16 anonim válasza:
Eléggé szét van szóródva a család, de azért ha kell segítség segítünk.
10/16 anonim válasza:
Én vidéken nőttem fel, ott működött. De nálunk kiterjedt volt a baráti körre is. Apukám barátai mindig jöttek segíteni disznóvágáskor, szüretkor, vagy mikor a kukoricaföldön volt munka. Anyukám mindig nagy ebédet főzött, este vacsora meg iszogatás. Ő cserébe kutat ásott nekik, építkezések segített stb. Ez kB 30 éve volt. Ma már szerintem kevésbé működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!