Unokatesóm mindig azzal az indokkal kér tőlem pènzt, hogy a gyerekének kell tápszerre meg pelenkára meg erre-arra, de szerintem átver. Szerintetek mit tehetnék?
Nagybátyámat ugyanígy lehúzza. Soha életében egy napot nem dolgozott, de sajnáljuk a gyereket és elhisszük hogy rákölti és adunk, de valahol tudjuk, hogy hazudik és másra költi.
Nem vagyok biztos, hogy mindig a gyerekre költi amit kér. Dohányzik is.
A védőnő kiírathatná nekem is a tápszerreceptet, hogy megvásároljam én a gyógyszertárban és bespeizoljam a kicsinek náluk a kaját? Mert így biztos lesz neki mindig.
Felajánlod hogy majd te veszel tápszert meg pelust.
Ha az úgy nem felel meg, akkor máris biztos lehetsz benne higy átvert, és be lehet fejezni a pénzelését.
Nem olyan könnyű csak úgy elmenni és dolgozni egy tápszeres pelenkás gyerek mellől. A bölcsikben teltház van, először csak azokat veszik fel, akiknek van hova visszamenniük dolgozni. Utána ha marad hely, esetleg rászorultsági alapon 1-2 gyereket.
Kérdező: kérd el a receptet és vedd meg a tápszert te. Ha nem adja oda, akkor a boltban vegyél pelenkát, popsitörlőt, a többit meg oldja meg ő, így nem lesz lelkiismeretfurdalásod, hiszen segítettél a gyereknek.
Ajánld fel, hogy te elmész a boltba, írja fel mi kell. De szerintem ez tényleg nem jó ötlet, egyértelmű, hogy nem a babára költi, hanem cigire meg ki tudja még mire. Mond meg nekik, hogy nem tudsz adni, de amikor legközelebb mész vásárolni, szívesen megveszel pár dolgot a babának. Különben, én is szoktam vinni nővérem kisfiának popsitörlőt, pelenkát, néha kisruhákat, rágcsálnivalót, ami eszembejut. Persze hogy nem kötelező nekem eltartanom más gyerekét, de NÉHA belefér a kedvesség, sajnos a kérdezővel már úgy számolnak, mintha pénzautomata lenne.
Soha senkinek nem adok készpénzt a kezébe, ha rászorul, ellenben nagyon szívesen megveszem, amire szükségük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!