A páromat lehet nevezni a nővérem gyerekének a nagybácsijaként? Vagy az csak vérrokon lehet?
Figyelt kérdés
2018. júl. 15. 22:17
1/16 anonim válasza:
Lehet nevezni.
Mi szoktuk így nevezni az ilyen rokont, perdze ettől még nyilvánvaló, hogy nem vérrokon, de a megnevezés szerintem simán jó.
2/16 A kérdező kommentje:
Tehát a tesóm kisfiának én a nagynénje leszek, de a párom lehet-e a nagybátyja? Lehet-e azt mondani, hogy ő az egyik nagybátyja? Vagy az csak a kisbaba apukájának a fiú tesója lehet? Mivel nekünk nincs fiú tesónk.
2018. júl. 15. 22:20
3/16 A kérdező kommentje:
Jaj, szuper, köszi a gyors választ:)
2018. júl. 15. 22:21
4/16 anonim válasza:
Lehet, mert mindenkit úgy hívnak, ahogy akarnak, de ez tényleg nem szokás. A nővéred kisfia a te párodnak egyáltalán nem a nagybátyja. De gondolom, majd úgyis úgy szólítja majd, ahogy akarja. Vagy úgy akarjátok megtanítani neki, hogy bátyja? Szerintem nem jó ötlet.
6/16 anonim válasza:
Apum nővérének a férjét sógorbátyjának hívtam, a nővérét nénjének. Régi szép emlékek...
Előző voltam.
7/16 anonim válasza:
Valakinek a nagybátyja az az anyjának vagy az apjának a fiútestvére. Lehet nagybátynak hívni a nagynéni férjét, ha valaki annak szeretné, de nem nagybátyja az illető.
8/16 anonim válasza:
Lehet használni a vérrokon nagynéni férjére a nagybácsi kifejezést, mert nincs rá jobb szavunk.
9/16 anonim válasza:
Valaki szokta, valaki nem szokte, de mér ne lehetne, ha mindenkinek jó így?
10/16 anonim válasza:
Márpedig de, a nagybáty az vagy a szülő fiú testvére, vagy pedig lehet a szülő testvérének férje is. Ugyanúgy hívjuk, attól, hogy nem vérszerinti még nagybáty.
A nagybácsi viszont a nagyszülő testvére, vagy nagyszülő testvérének házastársa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!