Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A harmadunokatestvér vérrokon?

A harmadunokatestvér vérrokon?

Figyelt kérdés
A párommal harmadunokatestvérek vagyunk és az a mániája hogy menjünk el kivizsgáltatni, hogy vérrokonok vagyunk-e, mert akkor nem akarja ezt a kapcsolatot. Mit csináljak?
2014. ápr. 16. 20:47
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Vagyis a kérdés inkább az, hogy vér szerinti rokon-e? mert ugye ha adoptálnak valakit, azt is vérrokonnak hívják.
2014. ápr. 16. 20:49
 2/19 anonim ***** válasza:
81%
a harmadunokatestvéreknél már genetikailag semmi következménye nem lehet a párkapcsolatnak. Szóval, ha vérrokonok vagytok, akkor is már elég távoli. Azt mondta egy genetikus egyszer a tévében, hogy genetikailag csak az első unokatestvérek közötti kapcsolat a veszélyes az utódok szempontjából, de már a másodunokatestvéreknél nem. A harmadunokatestvérséget meg mifelénk már nem is tartják rokonnak.
2014. ápr. 16. 20:53
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha harmadunokatestvérek vagytok, akkor van közös ősötök, tehát vérrokonok vagytok, de távoliak. Régebben néztem egy ilyen biológiai előadássorozatot, és ott azt mondta prof. Robert Sapolsky, hogy a 3.unokatestvérrel már biztonságos gyereket vállalni, sőt, a 3.unokatesó feromonjához még jobban vonzódsz, mint egy totál idegenéhez. Szóval nyugi, nincs nagyob esélyetek beteg gyerekre, mint két idegennek. Ilyen szempontból szerintem nem vérfertőzés. 3.unokatesók nem is szoktak, vagy legalábbis nem gyakran szoktak együtt felnőni (akivel felnősz, az a családod), szóval érzelmi téren is megalapozott lehet a dolog. Ha pedig ennek ellenére elhagy, akkor nem is szeretett igazán.
2014. ápr. 16. 20:53
 4/19 anonim ***** válasza:
89%
Akit örökbefogadnak, azt nem vérrokonnak hívják, mert nem az, de ne aggódj, magyarázd el neki azt, amit írtunk, nem lesz semmi baj.
2014. ápr. 16. 20:54
 5/19 A kérdező kommentje:

Vérrokonság: leszármazás útján létrejött rokoni kapcsolat. A vérrokonságba nemcsak a vér szerinti rokonok, le- és felmenők, hanem az adoptáció (örökbefogadás) útján bekerültek is beleszámítanak.

Ezekszerint a vérrokon és a vér szerinti rokon nem ugyanaz. Mi a különbség?

Elvileg kedden megyünk genetikai tanácsadásra, de ő mindenképpen valami vizsgálatot akar.

Köszönöm az eddigi válaszokat! Minden segítséget szívesen fogadok!

2014. ápr. 16. 21:13
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehát mit is akar ő kivizsgáltatni, ha tudjátok, hogy vérrokonok vagytok, mégpedig harmadunokatestvérek? Amúgy attól, hogy örökbefogadnak egy gyereket, idegen gyerek genetikai értelemben, vizsont a TÖRVÉNY szerint tényleg vérrokonnak számít, és annak is kezelik. DE GENETIKAILAG NEM! Ha örökbefogadod pl. a szomszéd gyerekét, akkor hirtelen te válsz a vérszerinti anyjává? Gondolkodj már!
2014. ápr. 16. 21:41
 7/19 Septimius ***** válasza:
De minek a vizsgálat, ha ti is tudjátok, hogy rokonok vagytok? A genetikusok úgyis ki fogják mutatni az egyezéseket. Amúgy ezt nem is értem, minek kell olyanokkal kikezdeni, akiről tudjátok, hogy rokon? Semmi viszolygást nem éreztek ezzel kapcsolatban? Szerintem ha X és Y személy élő emberemlékezet szerint rokonságban áll egymással (pl. falu öregasszonyai tudják, hogy kinek a kicsodája) akkor az már tabu. Hogy mit csinálj? Bele kell törődnöd, mivel érthető, hogy nem akar így kapcsolatot. Gondolom, őt zavarja már maga a tudat is, mert a 'rokonházasságot' még az állatok is kerülik a természetben.
2014. ápr. 16. 23:41
 8/19 A kérdező kommentje:
Soha nem tartottuk a kapcsolatot és nem is ismertük egymást azelőtt hogy egymásra találtunk volna. Senki nem tud róla, még a saját nagyszüleink is megfeledkeztek róla.
2014. ápr. 17. 00:19
 9/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel semmi baj nincs, mert:

1. Nem együtt nőtetek fel, nem tekinted rokonnak.

2. Genetikailag biztonságos, elég távoli a rokonság ahhoz, hogy ne jöjjenek elő a genetikai hibák.

3. A házasságkötéseteket a törvény sem tiltja.

2014. ápr. 17. 00:34
 10/19 A kérdező kommentje:
úgy tudom biológiailag elvileg nem számítunk már rokonnak.
2014. ápr. 17. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!