A páromat lehet nevezni a nővérem gyerekének a nagybácsijaként? Vagy az csak vérrokon lehet?
Anyám, utolsó...
A nagybácsi a nagybáty szinonímája.
Egyébként jellemző, hogy az egyedüli korrekt válasz, az enyém, le lett pontozva nullára. Pontosan leírtam, ki a nagybáty, de akár után is lehet nézni. Akkor még egyszer: nagybáty a szülő fiútestvére. Lehet annak nevezni családon belül a nagynéni férjét is, de eredeti jelentésben a nagybáty nem ő. (Nem a véleményemet írtam, nem a félművelt elgondolásomat, hogy szerintem ki az, hanem a tényt. Aki nem hiszi, olvasson utána.)
Igen, de egyelőre a PÁROD, így nem nevezném annak.
Majd ha a házastársad lesz :)
Mennyi a nevezési díj?
Lehez neveznék én is, ha aranyos a kölyök.
Húú, köszi a sok választ. Én is úgy gondolom, hogy az igazi nagybácsi az a szülő fiútestvére, de akkor belefér, ha az én párom is a nagybácsi titulust kapja. És remélem sértődés sem lesz belőle az apuka bátyja felől. :)
12-es!(6:48) Igen a PÁROM, de azért én már úgy gondolkodok róla, mintha 100%-ban a családhoz tartozna! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!