Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti magatokra vennetek ezt...

Ti magatokra vennetek ezt vagy egyszerűen szó nélkül tovább lépél?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel megegyeztünk, hogy egymás gyerekeinek leszünk a kereszt szülei. Nekem meg is született a fiam hívtam is öt keresztelni.

Most őneki született meg a kicsi és közölte, hogy nem engem akarnak kereszt szülőnek.

Engem ez nagyon bánt.

2019. máj. 26. 15:02
1 2
 1/11 anonim válasza:
92%
Szia! Nekem is rosszul esne, és én is említettem, egy régebbi barátnőmnek, hogy ő lesz a keresztanyja a gyerekemnek, de már gyengül a barátságunk, mert én más városba költöztem, és egyikünk sem kereste a másikat, szerintem ha kisbabám lesz, közelebbi barátom-rokonom lesz a keresztanyja.
2019. máj. 26. 15:06
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Lehet a férje mást akart, hallottam én már olyat is, hogy "anyagi megfontolások" miatt választottak más keresztszülőt, bár nem biztos, hogy ez van mögötte.
2019. máj. 26. 15:08
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

Itt fejezném be vele a barátkozást és megkérdezném, hogy ezt mért nem tudta akkor, amikor vállalta, hogy a te gyereked keresztanyja lesz!

Így sajnos a te gyerekednek gyakorlatilag nem lesz keresztanyja.

2019. máj. 26. 15:12
 4/11 anonim ***** válasza:
Milyen a viszonyotok most? Gyengült? Hogy viszonyul a te gxerekedhez?
2019. máj. 26. 15:20
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Hát, azt a marha nagy barátkozást befejezném vele.
2019. máj. 26. 15:23
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Ha így egyeztetek meg, de ő visszalépett, akkor jogos, hogy bánt. És meg is indokolta, miért nem téged akarnak, vagy csak simán közölte veled?
2019. máj. 26. 15:30
 7/11 anonim ***** válasza:
85%
Érdekelne a miért is! Szerintem mindkét szülőnek van beleszólása és kell is, hogy legyen. Ez igy van rendben. Lehet, hogy a férjének a testvére- vagy esetleg közeli rokonára esett a választás. Nekem is rosszul esne, de én azért meghallgatnám, hogy miért döntött igy.
2019. máj. 26. 15:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nővérem mondta mindig már gyerekként is, hogy az első gyermekének én leszek a keresztanyja. Amikor megszületett a lánya, én abban a hiszemben voltam, hogy keresztanyuka leszek, és ennek örömére meg is vettem a kis fülbevalót, és az álmai babakocsiját amire a teljes havi fizetésem ráment. Mégis a bátyám, és felesége lett a keresztszülő, mondván, ők anyagilag stabilabbak mint én. évekig fájt, de ma már túl vagyok rajta. Amúgy sincs jelentősége a keresztszülőségnek. Csak mondom: Eltelt 16 év. Én ma külföldön élek, és anyagilag sokkal jobban állok mint a nővérem vagy bátyám.. De nincs harag bennem már,
2019. máj. 26. 15:59
 9/11 A kérdező kommentje:

Állítólag a férje és az ő családja nem akarjak.

De mondanom sem kell az én párom és családom sem örült az én választásomnak, de kiálltam mellette.

2019. máj. 26. 16:06
 10/11 anonim ***** válasza:
58%

"Állítólag a férje és az ő családja nem akarjak.

De mondanom sem kell az én párom és családom sem örült az én választásomnak, de kiálltam mellette."

Kérdésem:

Nem lehetett volna több kereszanya/apa? Ebben az esetben mindenki megbékélhetett volna.

Ettől függetlenül:

Ne haragudj, de nagy szamarak voltatok mindketten, mikor ebben megegyeztetek. Hogyan jöttök ahhoz, hogy párotok nélkül előre eldöntitek, ki lesz a keresztszülő? Különösen, ha csak egy szülőpár lehet! És ha párotok meg közölte volna, hogy neki ugyanolyan fontos a saját barátja, vagy urambocsá' a saját testvére, mint nektek a barátnőtök?

Én teljesen megértem a párodat és az ő párját is. Ezek családi dolgok, közös nevezőre kell jutni, ami még akkor se könnyű, ha nincs efféle ígérete a másik félnek.

Abszolút bevett szokás, hogy ha van testvér, akkor ő és párja a keresztszülők. Szóval ebbe a helyzetbe bele volt kódolva a konfliktus.

Ezek után azt mondom, kár a barátnődre haragudnod, inkább be kéne látnod, hogy azt a megállapodást hiba volt megkötnötök annak idején.

2019. máj. 26. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!